• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIZI: presne to, co pises ve druhem odstavci rikam a potvzuji, protoze tomu tak je a kolem toho se toci svet. Tohle tvrzeni se mi v me osobni rovine dokazuje velice snadno, protoze jsem mel moznost zit v zapadni evrope a stridave v komunistickem ceskoslovensku. Rozdily, negativa a pozitiva si clovek potom secte velice snadno.

    S tim, aby se hajzlum zneprijemnoval zivot souhlasim, ale necht se jim zivot zneprijemnuje koordinovane a celoplosne po celem svete a ne jednostranne diky vlastnim antipatiim, kdy se tem hajzlum z druhe strany dostane zvyhodneni. Silne pochybuji, ze by mel Assange odvahu na to, zverejnit depese rusu, cinanu, izraelcu, anebo pakistancu. V tom pripade by se zivot a vsech kolem nej mohl pocitat na minuty. Takhle si muze Assange za podpory vlastnich pravniku rozhodovat a diktovat podminky ve svete, ktery vytvorila prave ona masinerie, kterou povazujes za kondenzovane zlo.
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAGASAWA: Pokus o posílení pozic byla přece ta samotná válka. Pokus o posílení pozic německa.
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAGASAWA: Bohuzel argumenty typu dneska je svet takovy protoze udalost X v minulosti to zpusobila. Tyhle tvrzeni se hrozne blbe dokazuji. Ty pouzivas slovo klid pro stav ktery ja bych oznacil spise jako napeti.
    Nechal sis od mezinarodnich politiku vnutit presvedceni ze hru nutno hrat, ze bez ni to nejde. Ale jde, jenomze to se musi sejit lide, ktere hrat nebavi.

    Ty vlastne rikas, ze musime byt hajzli, protoze existuji protivnici a to jsou taky hajzli. A ty hajzloviny si musime navzajem provadet tajne. Protoze tamti druzi hajzli, kdyby vedeli to co je tajne, pouzili by to tak aby nam ublizili. Paradoxne cely duvod existence tamtech hajzlu je aby se snažili zjistit to naše tajné. A důvodem pro existenci těch našich hajzlu, co se ale jako hajzli chovají jen proto, že ti druzí jsou taky hajzli, je zase snaha zjistit tajemství tam těch druhých hajzlů.

    No já si myslím, že to prostě bude chtít trpělivě znepříjemnovat hajzlům život.
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    AnonOps Communications: The Movie
    http://anonops.blogspot.com/p/movie.html
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIZI: pokud si to neuvedomujes, tak posilenim pozic bylo zamezeno na padesat let valce v evrope - pokud samozrejme nepocitam balkansky konflikt, kdy se v evrope tak dlouho jednalo a rokovalo, az museli se svoji brutal force do hry vstoupit americane. Klid tu byl proto, protoze byly sily sovetskeho svazu se snahou importovat svoji ideologii drzeny v sachu silami, ktere zastavaly ideologii opacnou. U tebe to mozna bude naopak, ale ja ciste z pragmatickych duvodu uprednostnuji zapadni silnou pozici, nez posileni vlivu ruska, ciny, indie anebo pakistanu o kterou se v dnesnich dnech rozhoduje. Assange svoji akci zapadni aktivity o udrzeni statusu quo leda tak silne nabourava.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: na tom se muzeme shodnout
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: divej se, me se natlakove internetove akce pomerne dost libi, na 4chanu jsem jako doma, Anonymous maji moje sympatie, ale vsechno je ovlivnitelne a zneuzitelne a vzdy je to o jedincich, kteri ukazou na organizaci kterou se budou snazit blokovat a mam obavu, ze budou nevedomky generovat medvedi sluzby. Ony jsou obe kauzy v podstate oddelene, protoze Assange sleduje uplne jine cile, nez kluci a holky z Anonymous. Ti se akorat rozhodli pro vlastni akci napojenou na tema, se kterym hlavni akteri sympatizuji a zbytek se na to nabalil a verim tomu, ze 80% z tech, kteri si stahovali aplikaci, ani o wikileaks nic nevedeli a necetli jedinou depesi a chtelo to akorat "natrit kapitalistum".
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAGASAWA: anebo se muzes na kauzu divat v globalnim meritku dopadu na posileni pozic v konkurencnim prostredi statnich zajmu. Problem je ten ze se svet nestabilizuje, ale naopak destabilizuje

    No bodejt by se stabilizoval, kdyz si tu staty hraji hru na konkurencni prostredi statnich zajmu. A snazi se neustale posilovat pozice. Ty si predstavujes, ze posilenim pozice zvysis stabilitu. Jenomze ono je tam tech zpetnych vazeb vic. Cim silnejsi ma nekdo pozice, tim silnejsi je tlak zbytku na vytlaceni ho z tech pozic. Snaha o svetovladu je spolehlivym zpusobem jak si zajistit odpor vsech.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: Budto se muzes divat na celou kauzu z omezeneho pohledu internetoveho analytika, anebo se muzes na kauzu divat v globalnim meritku dopadu na posileni pozic v konkurencnim prostredi statnich zajmu. Problem je ten ze se svet nestabilizuje, ale naopak destabilizuje a wikileaks je mirena jednostrane a to na oslabeni pozic spojenych statu coz nepovazuji za zadnou vyhru.

    problem je v tom, ze na trhu nefiguruji jen konkurujici si staty. davno zde figuruje nadnarodni kapital, ktery je schopen si staty "koupit" a v undergroundu figuruje decentralizovana banda pubertaku (jestli chces;), ktera je schopna zajmy techto dvou skupin blokovat. tech skupin je samozrejme mnohem vic, ale schvalne jsem to takto zjednodusil. to ze stat na mezinarodni scene oslabi je pro nekterou skupinu lidi podobne validni argument jako to ze McDonald bude mit nizsi zisky.

    jak jsem uz psal, z pohledu statnika je to mrzute, ale stat tu proste neni jediny. stat neni souhrnem vsech jedincu, je to mocenska entita, ktera sleduje sve vlastni zajmy. a v tom konkurencnim prostredi proste neni s ostatnimi staty (a tajnymi sluzbami, u kterych se tyto "vylomeniny" toleruji) jediny, tak to proste je.

    stabilni globalni svet imho nemuze existovat za predpokladu, ze z tohoto sveta znacnou cast lidi nevyloucime.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: ono ale jde hlavne o depese a jeich dopad na zahranicni politku a ne o tridenni operaci payback, ktera byla navic pro wikileaks v ocich verejnosti kontraproduktivni. Budto se muzes divat na celou kauzu z omezeneho pohledu internetoveho analytika, anebo se muzes na kauzu divat v globalnim meritku dopadu na posileni pozic v konkurencnim prostredi statnich zajmu. Problem je ten ze se svet nestabilizuje, ale naopak destabilizuje a wikileaks je mirena jednostrane a to na oslabeni pozic spojenych statu coz nepovazuji za zadnou vyhru. Ba naopak. Samozrejme ze to v zapadnim svete vyvola diky jejim demokratickym zakladum sirokou a tahlou debatu, ale aby to nedopadlo stejne jako kdyz se 30 let debatovalo o pristehovalecke politice, aby se nakonec zjistilo, ze se to pro samou altruistickou debatu definitivne vymklo.
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    _BENNY: urcite ne, viz link co jsem ted hodil :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    nebo... tvuj point je v tom, ze ty depese neprochazi nikdo krome lidi z NYT a spol?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: to s tim milnikem - vejde to do ucebnic kvuli operaci payback, a pochopitelne to bude v souvislosti s wikileaks. budoucnost wikileaks v ucebnicich si hodnotit netroufam, nejsem novinar.
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    Česká PirateLeaks odstartuje do deseti dní | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/ceska-pirateleaks-odstartuje-do-deseti-dni
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: to ze to neni milnik v historii internetu bych urcite netvrdil. tahle kauza vejde do ucebnic podobne jako napr. Morrisuv cerv nebo CodeRed ;)

    ten argument ze nejde o internet ale o to ze novinari udelaji svoji praci abych pravdu rekl moc nechapu. ono neco zavisi ciste na internetu a ne na lidech? s tim se prece pocita, ze se to vice ci mene anonymne leakne na netu a o zbytek se uz postaraji ostatni.

    depese neprochazim
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: narazel jsem na tvoje spojitosti ohledne hackeru a precenovani internetu v kauze wikileaks s tim, ze nejde ani tak o milnik v historii interneru, ale o klasickou kauzu, kdy nekdo ukradne fyzicky data, nekomu je preda, a ted nekdo je proda hlavnim mediim, protoze v ten moment o internet ani tak nejde, ale jde zas a znovu o novinare kteri svobodne delaji svoji praci. Schvalne se zeptam, cetl jsi nektere ze stovek tisic depesi na internetu, nebo se sotva zajimas jen o vypichnuta temata na hlavnich zpravodajskych portalech?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: a o cem to svedci?

    * zidozednari maji celou akci pevne v rukou a manipuluji hlupcama, kteri si mysli ze bojuji za spravnou vec
    * zidozednari to nejsou a s wikileaks spolupracuji radi, protoze jim jde o vlastni byznys (a wikileaks jde o publicitu)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: ale tady vubec nejde o internet. Wikileaks funguje 4 roky, publikovalo se a defakto nikoho data nezajimala, dokud Assange neoslovoval nejvetsi hrace medialniho prumyslu jako NY Times, Guardian a spol. kteri jeho snahu podporili. Bez americkych a britskych novin by Assange neznamenal vubec nic a na wikileaks by se prasilo jako do doby, kdy se rozhodl davat konkretnim denikum exkluzivitu v publikovani informaci. Hackery s wikileaks vubec nespojuji, protoze to je akorat usmevna zabava nadsencu, na ktere se nabaluji deti s tim ze si pripadaji dva vecery hrozne cool, protoze jim cela akce prijde hrozne sexy, dokud jim neprimo ten, ktereho se naivne "zastavaji", neprimo nevzkaze, ze jim jejich akce skodi.

    Uz jen to, ze nejvetsi svetove deniky, casto oznacovane za hlasne trouby zidovske nadvlady new world order (ironie off), velice uspesne ukradene materialy publikuji, o necem svedci no ne?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: reknu ti to takhle: dokud ty internety nevypojime ze zasuvek, tak si muzeme byt jisti, ze tech leakeru a hackeru a ddosu a jeste horsich aktivit bude jen pribyvat. a i kdyz se politikum a policajtum povede prosadit nejaky globalnejsi zakon o spolupraci pri vysetrovani internetovych incidentu, povede to k tomu, ze se uz tak profesionalni scena jeste vic zprofesionalizuje. je to logicke, je to nevyhnutelne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam