• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    Informace o Wikileaks, Assangovi, Snowdenovi, Manningovi...

    http://twitter.com/#!/AnonOpsNet
    mapa mirroru WL http://labs.vis4.net/wikileaks/mirrors/
    online twitter kanaly Anonymous http://hacktivists.org/
    aktuální info o dění kolem WL v CZ http://twitter.com/#!/leaks_info_cz
    bradleymanning.org http://www.bradleymanning.org/


    O smysluplnosti Wikileaks a jestli je Assange zloduch nebo hrdina diskutujte prosim zde: [ WikiLeaks ] Držte se prosím tématu podpory a toho co se aktuálně ve prospěch Assange a Wikileks děje. Zítra budou zbytečné diskuse mazány, resp. opakování bude za banán
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIZI: tak v tom pripade preju dobry jitro a doporucuju ti najit si v naucnem slovniku pojem "novinar", protoze pres ne uz k nejakym tim vtipnym zverejnenim jaksi v minulosti doslo.
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAGASAWA: Nevim jaky bude trend, zda to poroste. Ale verim ze pokud bude existovat mechanismus jak beztrestne zverejnit nejake tajemstvi, bude se tak dit. Wikileaks jsou prvnim krokem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIZI: pokud to dobre chapu, tak si myslis ze se znacne rozsiri rady tech, co budou vynaset informace a budou je nabizet wikileaks k zverejneni?

    S_TEJK: to jsem nejak minul, co se tykalo napriklad Somalska?

    Jake ocisteni? To jako ze snad prestanou pouzivat comicsovych prirovnani cizych statnich predstavitelu a budou je hodnotit gentlemansky, jasne, strucne a nasledne budou veskere analyzy verejne publikovat na internetu, aby si je mohli precist i prodavaci melounu ze severni karoliny nebo jak?
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    KUBIS_IN: Asi maj prilis moc navstev a nebo ja prilis pomalej net. Video vytrvale mrzne :)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    KUBIS_IN: Tohle mi prijde konstruktivnejsi nez DDoS attacks.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    NAGASAWA:
    je to do jiste miry logicke kdyz USA jsou stale hegemon, ale zverejnili i radu jinych veci, napr. ACTA, Somalsko, Rwandu

    ocisteni diplomacie ciste US, ne globalne
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAGASAWA: ...zacne byt transparentni a verejna. To je jako nula zacne byt jednickou. Transparentnost a verejnost neni binarni velicina. Je to cele rozpeti verejnosti a trasparentnosti od uplneho tajemstvi po zadne tajemstvi. Takze spise zvetsi se transparentnost a verejnost?

    Ja si myslím, že nezvětší, ale pokud se institut uniku stane tradici mohlo by vznikle ovzdusi zhorsit komunikaci tech kdo kuji ruzne pikle.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    S_TEJK:

    - vzhledem k tomu ze 4 roky publikuji ciste informace o americke strane, predpokladam, ze je zajima primarne US goverment a ne treba Pakistan

    - cerpam z bodu 1, jake jine materialy nez americke zverejnili?

    - efekt ocisteni a zmeny v jakem smyslu? Myslis v celosvetove politice a diplomacii s tim ze zacne byt transparentni a verejna?
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    CISLO42: je to tam
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    NAGASAWA: často tu šermuješ naivitou, ale není spiš naivní tvoje představa že by "se hajzlum zneprijemnoval zivot souhlasim, ale necht se jim zivot zneprijemnuje koordinovane a celoplosne po celem svete a ne jednostranne"

    jak by si to chtěl v praxi provest
    WL maji US depeš a teď by podle tebe měli čekat (asi xx let) než získají všechny depeše z celého světa?
    to je trochu k smíchu

    z čeho čerpáš to, že Assange je antiamericky založen?
    to že, zatím nezveřejnili jiné materialy není tak docela pravda a pak jsou to jen tvoje spelukace, že jiné nezveřejňují ze strachu

    a take nebereš v potaz to, že to co se jeví jako průser pro USA, může mít naopak pozivtiní efekt jistého očistění a změny
    např. jeden závěr zněl, že zveřejnění depeší mj. ukazuje úpadek samotně diplomacie az zvýšení vlivu různých zájmovýych a utajených skupin, diplomacie se jim stale jen děvkou, tímhle provarem může naopak získat ztracené pozice
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    imho kuli tomu jim to twitter obnovil
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    NAGASAWA: vypada to, ze to ted ustalo a prechazi se na jinou taktiku
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KUBIS_IN: btw jestli Anonymous sledujes, maji tendence pustit se do dalsi akce, anebo se po vyjadreni mluvcich wikileaks zameri na svoje klasicke akce jinym smerem?
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    Znovu zprovoznen smazany kanal anonymous na twitteru http://twitter.com/#!/anon_operations
    MARDUK
    MARDUK --- ---
    NAGASAWA: Posledný odstavec asi veľmi v skratke vystihuje môj názor na WL.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIZI: presne to, co pises ve druhem odstavci rikam a potvzuji, protoze tomu tak je a kolem toho se toci svet. Tohle tvrzeni se mi v me osobni rovine dokazuje velice snadno, protoze jsem mel moznost zit v zapadni evrope a stridave v komunistickem ceskoslovensku. Rozdily, negativa a pozitiva si clovek potom secte velice snadno.

    S tim, aby se hajzlum zneprijemnoval zivot souhlasim, ale necht se jim zivot zneprijemnuje koordinovane a celoplosne po celem svete a ne jednostranne diky vlastnim antipatiim, kdy se tem hajzlum z druhe strany dostane zvyhodneni. Silne pochybuji, ze by mel Assange odvahu na to, zverejnit depese rusu, cinanu, izraelcu, anebo pakistancu. V tom pripade by se zivot a vsech kolem nej mohl pocitat na minuty. Takhle si muze Assange za podpory vlastnich pravniku rozhodovat a diktovat podminky ve svete, ktery vytvorila prave ona masinerie, kterou povazujes za kondenzovane zlo.
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAGASAWA: Pokus o posílení pozic byla přece ta samotná válka. Pokus o posílení pozic německa.
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAGASAWA: Bohuzel argumenty typu dneska je svet takovy protoze udalost X v minulosti to zpusobila. Tyhle tvrzeni se hrozne blbe dokazuji. Ty pouzivas slovo klid pro stav ktery ja bych oznacil spise jako napeti.
    Nechal sis od mezinarodnich politiku vnutit presvedceni ze hru nutno hrat, ze bez ni to nejde. Ale jde, jenomze to se musi sejit lide, ktere hrat nebavi.

    Ty vlastne rikas, ze musime byt hajzli, protoze existuji protivnici a to jsou taky hajzli. A ty hajzloviny si musime navzajem provadet tajne. Protoze tamti druzi hajzli, kdyby vedeli to co je tajne, pouzili by to tak aby nam ublizili. Paradoxne cely duvod existence tamtech hajzlu je aby se snažili zjistit to naše tajné. A důvodem pro existenci těch našich hajzlu, co se ale jako hajzli chovají jen proto, že ti druzí jsou taky hajzli, je zase snaha zjistit tajemství tam těch druhých hajzlů.

    No já si myslím, že to prostě bude chtít trpělivě znepříjemnovat hajzlům život.
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    AnonOps Communications: The Movie
    http://anonops.blogspot.com/p/movie.html
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIZI: pokud si to neuvedomujes, tak posilenim pozic bylo zamezeno na padesat let valce v evrope - pokud samozrejme nepocitam balkansky konflikt, kdy se v evrope tak dlouho jednalo a rokovalo, az museli se svoji brutal force do hry vstoupit americane. Klid tu byl proto, protoze byly sily sovetskeho svazu se snahou importovat svoji ideologii drzeny v sachu silami, ktere zastavaly ideologii opacnou. U tebe to mozna bude naopak, ale ja ciste z pragmatickych duvodu uprednostnuji zapadni silnou pozici, nez posileni vlivu ruska, ciny, indie anebo pakistanu o kterou se v dnesnich dnech rozhoduje. Assange svoji akci zapadni aktivity o udrzeni statusu quo leda tak silne nabourava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam