• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    Informace o Wikileaks, Assangovi, Snowdenovi, Manningovi...

    http://twitter.com/#!/AnonOpsNet
    mapa mirroru WL http://labs.vis4.net/wikileaks/mirrors/
    online twitter kanaly Anonymous http://hacktivists.org/
    aktuální info o dění kolem WL v CZ http://twitter.com/#!/leaks_info_cz
    bradleymanning.org http://www.bradleymanning.org/


    O smysluplnosti Wikileaks a jestli je Assange zloduch nebo hrdina diskutujte prosim zde: [ WikiLeaks ] Držte se prosím tématu podpory a toho co se aktuálně ve prospěch Assange a Wikileks děje. Zítra budou zbytečné diskuse mazány, resp. opakování bude za banán
    rozbalit záhlaví
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAGASAWA: Zda se mi to s tou bombou nejake poplantane. Myslim si, ze porad se jeste nereklo co v tom pojistkovem baliku je. Hospodarky podle me spojuji prohlaseni o insurance file se spekulacemi o jeho obsahu a jako treti vec do toho michaji amnesty ktera imho nemluvila o insurance ale o cablagate files. Coz muze byt totez, ale nemusi.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    S_TEJK:

    Hospodářské noviny uvádějí, že Assange přistoupil na jednání s policií, aby zabránil svému vydání do Švédska, protože má pochybnosti o nestrannosti švédské justice. Nyní se bude snažit docílit dohody, aby mohl být vyšetřován na svobodě. Počítá se složením kauce ve výši 100 až 200 tisíc liber (téměř 6 milionů korun). Své příznivce vyzývá, aby mu na případnou kauci přispěli.

    DeníkReferendum.cz uvádí podrobnosti o informační pojistce pro případ, že by se s Assangem stalo něco nepředpokládaného.
    "Den před samotným zatčením se právník Juliana Assange nechal slyšet, že v případě jeho zabití nebo odsouzení jsou desetitisíce hackerů a dalších příznivců svobody slova na internetu připraveni vypustit „jadernou bombu“ v podobě všech neupravených tajných dokumentů americké vlády. Ty obsahují i jména špionů a informátorů."

    Mozne zverejneni jmen agentu a informatoru Assange avizoval pred nekolika mesici s tim, ze Amnesty International a dalsi 4 organizace apelovaly, aby k tomu nedoslo, protoze primo ohrozuje sirokou skupinu osob na zivote. Assange na to vzkazal: I'm very busy and have no time to deal with people who prefer to do nothing but cover their asses"
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Arabská televize al-Džazíra ale upozorňuje, že WikiLeaks se zřejmě nedostává prostředků.

    Assange: Visa, MasterCard a PayPal jsou nástroje americké zahraniční politiky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/219604-assange-visa-mastercard-a-paypal-jsou-nastroje-americke-zahranicni-politiky.html
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Právní analytička deníku Guardian Afua Hirsh píše o absurditě Assangova věznění: "Jak mohou britská vězení věznit Assanga za trestný čin podle švédského práva, který neexistuje v britském zákoně? A jak by mohl britský soudce souhlas s Assangovou deportací, když nebyly poskytnuty ze Švédska žádné důkazy, aby bylo možno o věci vůbec rozhodnout?
    ...
    Australský zpravodajský portál News 7 se chlubí světovou exkluzivní zprávou, prvním rozhovorem s Assangem od doby jeho zatčení. Jeho výroky serveru předala Assangova matka, která cestovala do Británie navštívit svého syna. Assange řekl: "Mé přesvědčení je pevné. Zůstávám věrný ideálům, které jsem vždy vyjadřoval. Nynější okolnosti jimi nijak neotřásly. Tento proces mi potvrdil, že mé přesvědčení je správné. Nyní víme, že podniky Visa, Mastercard a Paypal jsou nástrojem americké zahraniční politiky. Je to něco nového. Apeluji na svět, aby poskytl ochranu mé práci a mým spolupracovníkům před těmito protizákonnými a nemorálními činy."

    vice infa
    http://blisty.cz/art/56074.html
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Assangova "neodpustitelná nezodpovědnost" a české poraženectví
    http://blisty.cz/art/56072.html
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    "Příliš protiamerické" WikiLeaks mají novou konkurenci. Její šéf se učil u Assangeho | Zahranicni.iHNed.cz -
    http://zahranicni.ihned.cz/c1-48587250-prilis-protiamericke-wikileaks-maji-konkurenci-spusti-ji-byvaly-kolega-assangeho
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Česká PirateLeaks se opevní ve Švédsku | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/ceska-pirateleaks-se-opevni-ve-svedsku
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Hackeři berou on-line právo do vlastních rukou  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/internet-a-pc/219524-hackeri-berou-on-line-pravo-do-vlastnich-rukou.html
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Řím - Zakladatele a šéfredaktora internetového serveru WikiLeaks Juliana Assangeho prohlásilo za rockovou hvězdu roku 2010 italské vydání hudebního magazínu Rolling Stone. Tento časopis vždy na přelomu roku vybírá jednu osobnost, která podle něho nejlépe ztělesňuje ducha žánru rock'n'rollu.

    Lima - Šéf peruánské armády Paul da Silva popřel v pondělí informaci serveru WikiLeaks, podle které jsou vysocí vojenští činitelé Peru údajně napojeni na obchod s kokainem. Depeše publikovaná v sobotu ve španělském listu El País zároveň spekuluje o korupci v nejvyšších kruzích armády.

    Svět od večera do rána, nejnovější události v kostce | Zahranicni.iHNed.cz -
    http://zahranicni.ihned.cz/c1-48598450-svet-od-vecera-do-rana-nejnovejsi-udalosti-v-kostce
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Pirátské Noviny - Demokracie. Jen virtuální?
    http://www.piratskenoviny.cz/?c_id=32754
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Blisty
    V Česku se to nestane, ale šéfredaktoři australských novin podepsali dopis na podporu Wikileaks a Juliena Assangeho: "Prozrazení 250 000 tajných amerických diplomatických depeší je nejvíce překvapujícím provalem oficiálních informací v nedávné historii a jeho plné dopady dosud nejsou známy. Avšak některé věci jsou jasné. Wikileaks, organizace, jejímž cílem je odhalovat oficiální tajemství, dělá to, co média dělala a dělají vždycky - zveřejňuje materiály, které by vlády chtěly udržet v tajnosti. Je povinností médií o takovýchto materiálech odpovědně informovat, pokud se jim dostanou do ruky. Snažit se agresivně zlikvidovat Wikileaks, vyhrožovat stíháním těm, kdo zveřejňují prozrazené oficiální informace, a vyvíjet nátlak na firmy, aby zrušily své komerční styky s Wikileaks, je vážnou hrozbou demokracii, která spoléhá na svobodný a nebojácný tisk."
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    Jullian Assanage - Conspiracies http://iq.org/conspiracies.pdf
    Amatersky preklad z uvodu

    Sun 31 Dec 2006 : The non linear effects of leaks on unjust systems of governance
    Čím více tajnůstkářská nebo nespravedlivá organizace je, tím větší vyvolávají úniky strach a paranoiu v jeho vedení a plánovací klice. To nutně vede ke snížení efektivity v interních komunikačních mechanismech (zvýšení vyčíslitelných(viditelných) "Daní za utajení") a následný úbytek kognitivních funkcí vede ke snížení schopnosti udržet se u moci, je potřeba přizpůsobit se prostředí.
    Proto ve světě, kde únik informací je velmi jednoduchý, jsou "tajnůstkářské" či nespravedlivé systémy náchylnější, než ostatní. Vzhledem k tomu, že nespravedlivé systémy ze své povahy vytvářejí oponenty, a je těžké mít navrch ve všech ohledech, hromadný únik nechává perfektně zranitelné vůči těm, kteří se je snaží nahradit otevřenějšími formami vlády. Pouze na odhalenou nespravedlnost může být reagováno, aby lide dělali něco chytrého musí vědět, co se skutečně děje ve skutečnosti.
    MARNEYY
    MARNEYY --- ---
    S_TEJK: To jsou strasne vyprazdnene kecy :-)
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    YouTube - Operation: LeakSpin -- A Message from Anonymous
    http://www.youtube.com/watch?v=fLcUVNee_UI&feature=player_embedded
    ZHAQ
    ZHAQ --- ---
    2010-12-13: Australian media figures in support of WikiLeaks | WL Central
    http://wlcentral.org/node/604
    The leaking of 250,000 confidential American diplomatic cables is the most astonishing leak of official information in recent history, and its full implications are yet to emerge. But some things are clear. In essence, WikiLeaks, an organisation that aims to expose official secrets, is doing what the media have always done: bringing to light material that governments would prefer to keep secret.
    ZHAQ
    ZHAQ --- ---
    @AnonMercenary
    Think of a VPN as your armor and the LOIC as your sword. Would you go to a sword fight naked?
    CROME
    CROME --- ---
    Anonymous are not Anonymous when using LOIC
    http://www.simpleweb.org/reports/loic-report.pdf
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    WikiLeaks působí jako anarchistická snaha narušovat jistoty často trochu bezúčelně, ale narušovat jistoty je správné,“ myslí si Ondráčka.

    WikiLeaks si chce posvítit na zákulisí obchodu a financí - Zpravodajství (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/ekonomika/_zprava/wikileaks-si-chce-posvitit-na-zakulisi-obchodu-a-financi--823006
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Útok na Visa.com byl vystopovatelný - Root.cz
    http://www.root.cz/zpravicky/utok-na-visa-com-byl-vystopovatelny/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam