• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    _BENNY: Nepodepsal, vyresili to za tebe

    Nabývání a pozbývání státního občanství upravuje zákon České národní rady z 29. prosince 1992, tedy zákon č. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního občanství České republiky, ve znění pozdějších zákonů. Jak lze nabýt státního občanství? Základním a nejpřirozenějším způsobem je narození. Narodí-li se dítě na území ČR, alespoň jeden jeho rodič je občanem ČR nebo bezdomovec, který má zároveň trvalý pobyt na území ČR, potom dítě narozením nabývá občanství České republiky.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CISLO42: to neni zadny podpis, takova smlouva je neexistujici nebo neplatna.

    Společenská smlouva - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Spole%C4%8Densk%C3%A1_smlouva

    kterou presne z tech tri jmenovanych smluv jsem vlastne podepsal? vsechny tri zaraz, ackoliv jdou misty proti sobe?
    CISLO42
    CISLO42 --- ---
    _BENNY: podpis je vykonán automaticky ve chvíli kdy vylezeš na našem území z máminých rodidel.
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    ASAAHI: Lepe takhle:

    YouTube - Rap News 6 - Wikileaks' Cablegate: the truth is out there
    http://www.youtube.com/watch?v=hl4NlA97GeQ


    Kazdopadne tohle je podle me genialni, ve smyslu podani informaci. Ackoliv nekoho muze rap srat :-)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    ADAMJ: kdyby na ni netalcili vypovedela by :D
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    S_TEJK: Nevypovi. Australie se za nej prece postavila :D
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    _BENNY: kdyz udelas neco podobnyho jako Assange, mozna ze stat tu smlouvu vypovi sam ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BALVAN42: páč stát je odvozovanej od společenský smlouvy všech se všema

    kde se da ta smlouva dohledat? nemam pocit, ze bych nekdy neco podobneho podepisoval. popr. jak se da ta smlouva vypovedet?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BALVAN42: no já dospěl k tomu, že opakem "liberálního konzervativce" je vlastně "konzervativní liberál" - liberál, který se více vrací k původnímu "liberté, egalité, fráternite" francouzské revoluce - a ne jen nějaká figurka, která řeční ve prospěch páté nebo desáté vlny nějaké "nové aristokracie" (i když myslím, že specifikem dnešní podobny nerovnosti ve společnosti je to, že elity už ani ne jsou tak dědičné, jako dříve... ale jsou podobně "dočasné", jako na druhé straně třeba "dočasné autonomní zóny" - vlastně by to chtělo rozvinout teorii "dočasných elit" a vzorců jejich chování během jejich 15 minut slávy :-)

    revoluce se víceméně historicky dělí na ty hloupé a chytré: hloupé revoluce se soustředí na myšlenku převzetí moci - ale jejich efekt je maximálně krátkodobí (hladoví občas dostanou najíst z vykradených zásob, bezdomovci jsou krátkodobě ubytováni ve vydrancovaných palácích, apod.). chytré revoluce se spíše soustřeďují na vytváření institucí, které by zabraly místo despotické moci, kterou revoluce svrhla: chátrajícím dědictvím všech "chytrých revolucí", více či méně fungujícím, jsou všechny parlamenty, senáty, vláda které je třeba vyslovovat důvěru, omezený počet volebních období pro prezidenty, apod.
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    :)
    YouTube - Kanál uživatele thejuicemedia
    http://www.youtube.com/profile?user=thejuicemedia#grid/uploads
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    ačkoli je to paradoxní, tak ohledně liberální demokracie jsem vlastně konzerva :) ...páč radikál chce naopak liberální demokracii omezovat ve prospěch mocenských institucí.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    ADAMJ: páč stát je odvozovanej od společenský smlouvy všech se všema. právě touhle společenskou smlouvou se vzdávají části svých kompetencí a moci ve prospěch "nadindividuální" "objektivní" entity, kterou je stát. moc předaná smlouvou státu je dělená na 3 nezávislé instituce - moc soudní, moc zákonodárná, moc výkoná. lid je samozřejmě heterogenní, protože svojí vůli projevuje v rámcí liberální demokracie volnou soutěží politických stran. liberální demokracie je hlavně demokracií zastupitelskou. šíření informací je jištěno ústavou a patří mezi základní předpoklady pro rozhodování o delagaci moci lidu na mocenské instituce a rozhoduje o povaze státu. otevřený stát, resp. transparentní státní moc je cílem každé liberální demokracie.
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    BALVAN42: Ja se spis divim, proc se nepouziva vyraz "lidi" misto "lid"? Hned se v tom da videt skupina jednotlivcu misto amorfniho davu.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    ADAMJ: tak to jsi asi nečetl naší ústavu. zvláště článek 2. :) ...měl bys zapracovat na tvojí občanský gramotnosti. Moc patří lidu od prvních moderních revolucí, který svrhávaly feudální řád :) ...za komoušů nás samozřejmě učili, že teprv až bolševici dali lidu reálnou moc, ale to byla bolševická propaganda. možná po 20 letech od revoluce je na čase přestat bejt vymytej po bolševicku... ehm....
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    BALVAN42: Jeste z minulyho rezimu jsem vycvicenej bejt podezrivavej vuci vsemu, co obsahuje vyrazy "lid" nebo "moc lidu".
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    Image and video hosting by TinyPic
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    S_TEJK: Na druhou stranu, zakazat CD a DVD mi v dobe cloud computing jako krok zpatky nepripada. Spis naopak. Pragmaticky vzato, dokud tecou data skrz draty, da se kontrolovat, kam tecou. Neco jinyho by tenhle zakaz byl pred 10 rokama, kdy datovy prenosy byly jeste hrozne pomaly.
    ZHAQ
    ZHAQ --- ---
    nějaké praktické ukázky jak se aktivně zapojit..
    Comienza el paperstorm en el mundo - Taringa!
    http://www.taringa.net/posts/info/8410171/Comienza-el-paperstorm-en-el-mundo.html
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    S_TEJK: Tak hura. Konecne zustanou armadni informace armade :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam