80_PSU:
(omlouvám se za předchozí lehce matoucí příspěvek, kdo jste ho četli, měla jsem včera až příliš nekonfliktní náladu a nechtělo se mi to řešit :)
Ten obrázek byl trochu chyták ;-)
Bylo to tak, že ta oblačnost nalevo byla očividně přirozená, zatímco ta napravo byly rozlezlé rovnoběžné čáry, něco jako v záhlaví klubu. Ať už je to cokoliv, jsou to věci, které zůstávají za letadly, nikdo mi nenamluví, že se příroda zčista jasna rozhodla dělat oblaka ve zcela rovných rovnoběžných čarách, které mají od pohledu naprosto jinou strukturu než jakákoli jiná oblaka.
Na tom obrázku je vidět jenom kousek, takže samozřejmě lze tvrdit něco jiného, ale když to člověk vidí přímo na místě pod oblohou, je to dost očividný. A jak jdou ty čáry proti směru běžné oblačnosti, opravdu vyniknout.
Zajímalo mě, jak mi to bude vysvětleno, proto ten dotaz :)
Z vysvětlení jsem pochopila, že za určitých okolností mohou skutečně jít oblaka dvěma různými směry. Okej, zajímavé, beru :) Ale tenhle případ to není.
Netvrdím samozřejmě nic o tom, k čemu ty pozoruhodně kompaktní obláčky jsou. Třeba jsou to opravdu jen ty contrails.
A na technické vysvětlení jejich původu se mě taky neptejte ;-D Ale co vidím, to vidím, i když to podle někoho není možné. Bohužel.