• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MTOChemtrails/Geoinzenyring/Klimaterorismus aneb Jak si objednat slunečný den
    MTO
    MTO --- ---
    Solar Geoengineering Non-Use Agreement
    https://www.solargeoeng.org/

    There are growing calls in recent years for research on “solar geoengineering“, a set of entirely speculative technologies to reduce incoming sunlight on earth in order to limit global warming. Our initiative stands against such emerging initiatives to explore planetary techno-fixes as a climate policy option. Solar geoengineering deployment at planetary scale cannot be fairly and effectively governed in the current system of international institutions. It also poses unacceptable risk if ever implemented as part of future climate policy. A strong political message from governments, the United Nations and civil society is urgently needed.
    MTO
    MTO --- ---
    White House cautiously opens the door to study blocking sun’s rays to slow global warming - POLITICO
    https://www.politico.com/news/2023/07/01/white-house-cautiously-opens-door-to-study-blocking-suns-rays-to-slow-global-warming-ee-00104513

    The White House offered measured support for the idea of studying how to block sunlight from hitting Earth’s surface as a way to limit global warming, in a congressionally mandated report that could help bring efforts once confined to science fiction into the realm of legitimate debate.

    The controversial concept known as solar radiation modification is a potentially effective response to fighting climate change, but one that could have unknown side effects stemming from altering the chemical makeup of the atmosphere, some scientists say.
    MTO
    MTO --- ---
    MATT: ale to se preci nevylucuje. presne jak se tam pise, je to byznys.
    vzdyt se preci odsirovalo v elektrarnach cely devadesatky...

    jinak se obavam, ze stejne lodni doprava vzroste, kdyz sou pryc trubky...

    jinak panovi z rimskyho klubu bych moc neveril :-) ja sem jen lopata, ale tak nejak myslim ze ten pan ma pravdu

    z wiki:

    Nositel Nobelovy ceny ekonom Robert Solow kritizoval publikaci Meze růstu pro „zjednodušující“ scénáře. Kritizoval Římský klub pro údajně amatérské metody: „Jediná věc, která mě opravdu zneklidňuje, jsou amatéři, kteří dělají absurdní výroky o ekonomice, a myslím si, že Římský klub je nesmysl. Ne proto, že by přírodní zdroje nebo ekologické potřeby nebyly v čase omezené, ale omezení nesouvisí s růstem, ale s úrovní hospodářské činnosti. Nemyslím si, že Římský klub je nesmyslný nápad – ale tak, jak dělají amatérskou dynamiku bez licence, bez řádné kvalifikace je špatně.“[21]
    MATT
    MATT --- ---
    MTO: Pise se tam o zatememnovani oblohy, aby se snizila energeticka bilance povrchu zeme. Tohle presne delala sira, ktera je obsahem nekvalitnich paliv pouzivanych v namorni doprave. V roce 2020 se snizilo povoleny mnozstvi siry v tehlech palivech, coz vede k lepsimu pruniku zareni k povrchu a jeho vetsimu pohlcovani. Presne proti smyslu popisovanych planu. Jestli si Gates nedokaze pohlidat narizeni o sire, tak je u me hovno iluminat a jestirek ;))
    MTO
    MTO --- ---
    MATT:muzes to trosku rozvest, jak to myslis opak? ceho?
    MTO
    MTO --- ---
    Bílý dům a miliardáři to s „blokováním slunce“ myslí vážně
    https://zvedavec.news/komentare/2023/04/9619-bily-dum-a-miliardari-to-s-blokovanim-slunce-mysli-vazne.htm

    Jaký je skutečný motiv?
    Říkejte si, že jsem konspirátor, ale nabízí se otázka, zda geoinženýrství nemá skryté motivy, které dávají globální elitě do rukou více moci a kontroly? Má ovládání počasí v některých zemích geopolitické výhody a děje se tak na úkor jiných?

    Po celém světě roste počet výzkumníků, kteří zkoumají, co by solární technika mohla znamenat pro jejich regiony, i když jejich domovské země tuto technologii pravděpodobně nezavedou.

    Jiné země to již dělají. Čína oznámila, že plánuje rychlé rozšíření svého programu modifikace počasí. Většina lidí pravděpodobně nevěděla, že Čína vůbec nějaký program modifikace počasí má. Změny zahrnují úpravu klimatu v oblasti, která je více než jedenapůlkrát větší než Indie a pokrývá plochu přes 5,5 milionu kilometrů čtverečních.

    Tímto tématem se zabývám již více než deset let a navzdory jeho nedávné popularitě a „legitimizaci“ se domnívám, že geoinženýrství ve velkém měřítku probíhá již desítky let. Není snadné připustit, že velká část našeho počasí a možná i některé velké meteorologické události/katastrofy mohly být uměle vytvořeny, ale to je téma na jiný článek.

    Zpráva z roku 1996, kterou vypracovali špičkoví vojenští pracovníci v USA, nazvaná „Počasí jako multiplikátor síly; ovládnutí počasí v roce 2025“, odhaluje údajnou naléhavost zavedení těchto programů:

    „Současné demografické, ekonomické a environmentální trendy vytvoří globální napětí, které bude pro mnoho zemí nebo skupin impulsem k tomu, aby se tato schopnost měnit počasí stala schopností.

    Ve Spojených státech se modifikace počasí pravděpodobně stane součástí národní bezpečnostní politiky s domácími i mezinárodními aplikacemi. Naše vláda bude takovou politiku provádět v závislosti na svých zájmech na různých úrovních.“

    Vzhledem k tomu, že se jedná o otázku národní bezpečnosti, pokud geoinženýrství ve velkém měřítku probíhá a probíhalo, může spadat do oblasti zvláštních přístupových programů. Tyto programy jsou považovány za natolik citlivé, že jsou vyňaty z povinnosti podávat zprávy Kongresu.

    Jinými slovy, jsou pravděpodobně přísně utajované, nikoliv však z důvodu ochrany národní bezpečnosti, ale spíše proto, aby se ochránila skutečnost, že to, co se děje, je krajně kontroverzní, neetické a nepotřebné.
    MTO
    MTO --- ---
    Geozbraně jsou realitou: Použity proti Turecku? Generál podává svědectví. Tajemný HAARP. Západ na smlouvy z vysoka kašle. Co smíme a nesmíme vědět? Osud střední a východní Evropy. Dvojí metr - zákla...
    https://protiproud.info/politika/7072-geozbrane-jsou-realitou-pouzity-proti-turecku-general-podava-svedectvi-tajemny-haarp-zapad-na-smlouvy-z-vysoka-kasle-co-smime-a-nesmime-vedet-osud-stredni-a-vychodni-evropy-dvoji-metr-zakladni-mira-zapadu.htm

    DRAGAN VUJICIC hovoří s rumunským generálem o válečném potenciálu geoinženýrství v dozvucích nedávného "podivného" zemětřesení v Turecku a Sýrii

    Generál Strainu souhlasil s rozhovorem pro srbská média s pochopitelnou poznámkou, že "nereprezentuje žádnou státní nebo soukromou instituci."

    (Rumunský generál Emil Strainu je fyzik specializovaný na radiolokaci. Publikoval přes 50 knih, tisíce knih, článků a studií v oblasti výzkumu vzdušného prostoru o radarových metodách, geofyzikálních zbraních, klimatologii, fenoménu UFO. Zúčastnil se expedicí a cest v oblastech jako: Aljaška, Sibiř, Tibet, Velikonoční ostrov, Grónsko, Island, Špicberky, Himaláje, jezero Bajkal, Kamčatka, Beringův průliv. Vstoupil do zakázaných oblastí, jako je Area 51, Gakom – HAARP, pouště v Nevadě, Atacama, Nové Mexiko, Arizona, Mojave)
    MTO
    MTO --- ---
    OSN ve spolupráci s Gatesem se chystají zatemnit oblohu, aby bojovali proti údajné změně klimatu - Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa
    https://necenzurovanapravda.cz/2023/03/osn-ve-spolupraci-s-gatesem-se-chystaji-zatemnit-oblohu-aby-bojovali-proti-udajne-zmene-klimatu/

    Geoinženýrství je ovšem velmi nebezpečné, protože zatímco jakékoli jiné kroky lze se změnou systému a vlád časem změnit a relativně rychle napravit, tak mnohé nápady, které mají za cíl ovlivnit globální klima, mohou nést tristní důsledky pro celou planetu ne několik let, ale dokonce po staletí, aniž by bylo možné je jakkoli napravit.

    Ať je to jak chce, jedno je jisté: investoři vydělají docela dost peněz na „atmosférických injekcích oxidu siřičitého“ těsně poté, co vydělali miliardy na „eliminaci emisí oxidu siřičitého“ z uhelných elektráren.

    Dokument OSN správně uvádí, že sopečné erupce někdy zaplňují oblohu popelem nebo sírou, zatemňují slunce na léta a vedou k měřitelným epizodám globálního ochlazování. Příkladem citovaným ve zprávě je zmíněná erupce hory Pinatubo z roku 1991, která dočasně ochladila naši planetu o 0,5 stupně Celsia.
    Mnohem temnější stránky v historii lidstva však byly spojovány se sopkami způsobujícími katastrofické změny klimatu.

    Například v roce 1600 způsobila erupce sopky Huaynaputina v Peru hladomory v Evropě a způsobila masová úmrtí.

    V Rusku přinesla v letech 1601-1603 nejhorší hladomor v historii země, který vedl ke svržení vládnoucího cara. Záznamy ze Švýcarska, Lotyšska a Estonska zaznamenávají neobvykle chladné zimy v letech 1600-1602; ve Francii se sklizeň v roce 1601 opozdila a výroba vína se v Německu a koloniálním Peru zcela zhroutila. V Číně kvetly pozdě broskvoně a jezero Suwa v Japonsku zažilo jedno z prvních zamrznutí po 500 letech.

    ta zprava:

    https://wedocs.unep.org/bitstream/handle/20.500.11822/41903/one_atmosphere.pdf?sequence=3&isAllowed=y
    MTO
    MTO --- ---
    George Soros calls for weather control to stop global warming, ice sheet melting | Fox News
    https://www.foxnews.com/politics/george-soros-calls-weather-control-stop-global-warming-ice-sheet-melting
    MTO
    MTO --- ---
    Experimentujú vlády s počasím? Čo vidíme na oblohe za lietadlami? Radovan Dluhý - overené fakty
    https://www.youtube.com/watch?v=c8CqOg_P-9U


    Ovplyvňuje sa počasie? Odkedy a prečo?
    • Mohli experimenty s počasím významne prispieť k súčasnej globálnej zmene klímy?
    • Využíva sa geoinžinierstvo aj na vojenské účely?
    • Ako vieme, že sa to deje priamo nad našimi hlavami? Táto otázka smeruje k čiaram na oblohe. Oplatí sa pozorovať stopy na oblohe?
    • Ako suvisí táto téma s transformáciou človka na umelú inteligenciu?
    • Aké dopady má ovplyvňovanie počasia/klimy na zdravie človeka a prírodu?
    • Je možné posúvať hranice ľudskej opovážlivosti a zvíťaziť nad prírodou? „Poručit vítru a dešti?“
    Univerzitné vzdelanie Radovan Dluhý Smith získal v USA. Bol konzultantom OSN vo Viedni. V Justičnej akadémii viedol projekt na zefektívnenie českého súdnictva. Od roku 2008 prednáša na Katedre rozvojových a environmentálnych štúdií Univerzity Palackého v Olomouci.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    MTO: no jasně.. mě to jen pobavilo...
    :)

    jo a on i když není konspirátor tak má pravdu... ale asi by se měl ptát v číně jak to tam maj stím strojem na déšť co je rozmístěn na náhorní plošině a zabírá rozlohu velikosti Španělska.... odkaz na to je někde tady v auditku když o tom psali myslím v Guardienu... :)
    MTO
    MTO --- ---
    KUKIDE:

    jo chapu. no ja sem vzdy chtel davat vsechno co s tim nejak souvisi. ono to tak nejak je s tema konspiracema vseobecne, ze dnes konspirace zitra pravda :-)

    tohle sem myslim taky trochu patri...

    Odkdy se hlasuje o klimatu? – Nová republika
    https://www.novarepublika.online/2022/12/odkdy-se-hlasuje-o-klimatu

    Už jste někdy šli proti větru tak silnému, že vás to instinktivně nutilo se předklonit pro lepší stabilitu? A zamysleli jste se nad představou jak velký a silný by to musel být větrák, aby tohle zvládl? V Praze Letňanech postavily Strojírny Litvínov t.zv. větrný tunel o průměru 4,3 m, kde si můžete za 3 500 Kč 10 minut zalétat v proudu vzduchu o rychlosti 270 km/h.

    Ještě jednou – je to proud vzduchu o průřezu pouhých 14,5 m2.

    A příroda tohle dělá v tisícikilometrových rozměrech jenom „díky“ rozdílu několik desítek hektopascalů tlaku vzduchu. I když u nás takové rychlosti větru (snad) nebyly zaznamenány, přece jenom 24. června 2021 tornádo na pomezí břeclavsko-hodonínském ukázalo během několika málo minut, kdo nebo co je v přírodě pánem.

    S úžasem otevřenými ústy stojím nad výkonem tepelného motoru, který vytváří hurikány, jež potom pustoší karibské ostrovy a jihovýchod Spojených států. Hned teď se musím omluvit, že nepoužívám odborný jazyk, že nemluvím o severoatlantické oscilaci atd. Nepíšu odbornou práci, ale polemický fejeton. Mimo sledování hurikánů družicemi a zpřesňování předpovědi jejich pohybu, neexistuje žádná obrana proti jejich řádění. Vyskytly se otázky zda by nebylo možné takový silnější hurikán „rozbít“ vojenskými prostředky. Jenže i ty nejsilnější zbraňové účinky jsou směšně malé proti silám, kterými vládne příroda. Síla hurikánu je totiž mnohem silnější, než si vůbec dovedeme představit. Plně vyvinutý hurikán může uvolnit energii až 7,2 × 1014 kWh a jen malou část (1,5 × 1010 kW) této energie převede na sílu větru.

    Uvolňuje průběžně tolik energie, jako kdybychom každých 20 minut odpalovali atomovou bombu tisíckrát silnější než byl Little Boy, co dopadl na Hirošimu. Ještě stále nežasnete?

    Jeden z 87 běžně rozeznávaných mořských proudů je Golfský proud. Ten je zhruba 100 kilometrů široký a 800 až 1200 metrů hluboký. Dopravuje vodu na vzdálenost takřka 9 000 km. Rychlost proudění je nejvyšší u povrchu, přičemž maximální rychlost je obvykle asi 2,5 metru za sekundu. Ve Floridské úžině dopravuje 30 milionů metrů krychlových za sekundu a jak prochází jižně od Newfoundlandu, toto množství se zvyšuje na 150 milionů m3/s. Objem Golfského proudu převyšuje všechny řeky, které ústí do Atlantiku dohromady. Porovnejte to s Amazonkou, která vrhá do oceánu cca 200 000 m3 každou sekundu.

    Proto stojím v němém úžasu nad zpupností těch, kteří prohlašují, že zasáhnou do přírodních sil a zpomalí nebo dokonce zastaví jejich vývoj, aniž by věděli co se stane, kdyby se jim to (nedej Bože) povedlo.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    dokonce už je všeobecná znalost co způsobují splodiny od letadel a že to neni jen ten jejich blut že to jsou contrail což je jakože jen pára a CO2 :D
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    MTO: No jakože vlastně ta technologie jede a teď je to jako kdyby najednou se všichni probudily a zjistili že je tu nějakej problém s tou technologií.. a přitom se dá koupit počasí na svatbu :D

    A to přitom když začalo Chemtrail tak jeden z důvodů co se trousil okolo proč se o tom nemluví a nechce se o tom mluvit je to že počasí je kontinuální takže když si někde zapršíš tak jinde bude sucho a to pak bude dost zajímavý ohledně mezinárodního práva a nikomu se moc nechce do otevřených jednání, protože "control weather" je desítky let military weapon...

    Take mi to přijde vtipný že obyčejný(umělého počasí neznaje) lid se teprve dozvídá nebo spíše akceptuje fakt že to tak je...


    A když si projedeš celou Chemtrail od začátku, tak skoro na vlas sedí ta šílená teorie o tom jak to bude a jak to nakonec lidi skousnou kůli tomu, že je sucho nebo neúroda kůli počasí... až na to že mi přijde že ten moment propásly a teď je víc šílenejch "zelenejch lidí" co proti tomu budou brojit :D
    MTO
    MTO --- ---
    MTO: asi si stojim na vedeni, ale nechapu jak to myslis s tou ironii? :-)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    "In Britain cloud seeding is a largely unregulated industry. A freedom of information request in 2013 showed that the government had little knowledge of the nature, extent or historical application of the practice. And as with the current debate over drone technology, cloud seeding exists in an ambiguous legal context. Who owns the sky? Who owns the clouds? What chemicals can be safely injected into them and which cannot? For the moment these questions remain unanswered and firms such as Just Clouds can operate with little scrutiny."
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    a když víš jak vyhledávat tak tady je článek z roku 2015 ????
    Company offers rain-free wedding days for £100,000 | Guardian sustainable business | The Guardian
    https://www.theguardian.com/sustainable-business/2015/mar/11/rain-free-weddings-company
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam