• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRUNLinkedIn & Xing / Social Networking for Professionals
    Klub určený především k diskuzi o profesních sociálních sítích a k propojování kontaktů.

    Social Networking means Business
    rozbalit záhlaví
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ILLUZE: myslím, že v mém pojetí je kategorie dobrý personalista a junior nespojitelné. Není tam linearní závislost mezi seniorskou pozici a dobrým personalistou. Pro mě dobrý personalista je člověk, který má řekněme šestej smysl a velmi dobrou intuici.
    Človek se na pohovoru chová jinak než v běžném pracovní prostředí a odhadnout člověka z jednoho pohovoru si myslím je sakra um, zdali nemožné bez nějakého otestování.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LISTIKUS: řeč byla o dobrých personalistech LISTIKUS: , ne o juniorních konzultantech
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ILLUZE: No nemyslím si, že takových lidí je přemnoho natož že pracují v personální agentuře. Krom i takový lidé si shromáždí všechny dostupné data pro případnou korekci a samoučení.
    IKA
    IKA --- ---
    ZAPPO: Tiež som si to všimla.:/
    (Zatiaľ som nikoho neospamovala, pretože keď sa chcem s niekým cez linkedin spojiť, upravujem tú správu, ktorá mu príde - a pri ľuďoch mimo linkedin tá možnosť nie je.)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LISTIKUS: ano, z krátkého setkání se může špatně odhadovat osobnost, ale věř, že jsou i dobří personalisté, kteří už po cca 10ti minutách ví víc, než jim řekne škatulka testu
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    RADDINO: No to jsem právě nikdy nepochopil, od personalisty bych očekávál, že si bude vědom, že z krátkého setkání se velmi špatně odhaduje osobnost a taková to informace mu pomůže lépe poznat daného kandidáta a zda se bude hodit pro danou firmu/šefa...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LBW: to se ptáš ženské, co je pět let na rodičáku? ;-D
    LBW
    LBW --- ---
    ILLUZE: se smichem ted premyslim jak to sepsat, jake technologie na pozici Otec v ramci projektu Rodicovska dovolena pouzivam :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LBW: RADDINO: od věci u IT, především u vývojářů, BA a PM, není ani vyjmenovat názvy projektů a technologie, které tam byly použity (pokud ovšem není daný člověk vázán mlčenlivostí)
    dost často dostáváme zadání - "hledaný člověk musel dělat tam a tam, kde používali toto" - klasika u lidí rotujících na bodyshopech
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    LBW: dulezity je mit vyplneny skills (pokud delas v technickym oboru), vypsany predchozi zamestnani (idealne s popisem co jsi konkretne delal, napr IT manager je pojem k hovnu :) ) a obcas se hodi i skola
    LBW
    LBW --- ---
    RADDINO: tak to je pak jasny, diky .)
    ja po letech updatuju profil, ktery jsme si zalozil jen kvuli dvema diskuzim tak spekuluju
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    LBW: jako personalista můžu říct, že se na to nikdo koukat nebude a počká si na osobní pohovor, aby si udělal vlastní názor.
    LBW
    LBW --- ---
    RAVNOS: me napadlo, ze na urcitou praci personaliste vyhledavaji i urcity typ osobnosti a tohle by mohlo pomoct, protoze to vetsina lidi neuvadi...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    ADMIX: Mě se to stalo už asi potřetí za zhruba dva roky. Nevím jestli jsem někdy nedal přístup ke svýmu mailboxu (ale relativně si to hlídám), spíš mám pocit, že to byl někdo jinej a nabízí mi to ty lidi podle "shared connections" - tedy že třeba tři lidi zpřístupnili svůj mailbox LinkedInu a protože je znám, tak si tento myslí, že je to společnej známej.
    Což je pravda (a vzhledem k absenci chybovosti jsem asi někdy ten svůj contact list pustil taky:/ ) ale přijde mi, že normálně je to v pohodě a doporučuje to jen lidi s LI profilem a jednou za čas to na stejnej screen nablije i jen ty email kontakty.
    A pak jsem za spamujícího kokota.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Hmm, to se mi jeste nestalo ...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    taky se vám stává, že Linkedin "doporučí" jako lidi které znáte někoho, kdo na linkedinu vůbec není? A když to potvrdíte, tak jim vyspamujete email?
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    LBW: nie, nevidim v tom zmysel a pridanu hodnotu.
    LBW
    LBW --- ---
    Uvadite nekdo na svem Linkedin i typ osobnosti podle MBTI?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BRUN
    BRUN --- ---
    LAUNCHER: tady je vysvetleni. jde o kvalitu profilu http://www.marijeanjaggers.com/linkedin-all-star/
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    LAUNCHER: treba to ma nejake rozmezi 90%+ nebo tak neco. Ale ted jenom hadam, nechce se mi to googlit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam