• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: no ty je tam posíláš prostřednictvím té aplikace - což v zásadě možné je ;-) nesmíš nutit soutěžící, aby to "dělali sami". takže taková věc typu "dodržena litera, nikoliv však duch zákona". co ale je jednoznačným porušením, je oznamování výherců na FB stránce (a to je přitom drobnost, kterou by šlo lehce - a v tomto případě imho zcela rozumně - obejít tím, že dám link na stránku u sebe na webu, kde bude seznam výherců).
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: kde jsi vubec vykoukal ten Sun Marketing?
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: :)) jeste to tam maj napsany:
    Dále platí, že podmínkou účasti v soutěži nesmí být jakákoliv akce na Facebooku (aktualizace statusu, přispívání na zeď, nahrání fotky atd.). Jediná aktivita, kterou můžete po soutěžícím vyžadovat, je přidání se k fanouškům stránky.

    a na uvodni strance ty aplikace je napsano:
    Jak soutěž probíhá?
    Je to jednoduché. Stačí pravidelně sledovat dění na této stránce a dle možností si posílat na svůj profil soutěžní zprávy.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: a ti zrovna psali ne až tak dávno o tom, jak důležité je dodržovat na Facebooku pravidla... http://www.sunitka.cz/c/50/pravidla-soutezi-na-facebooku
    mně se ta stránka hlavně nějak nenahrává :(
    možná by stálo za to jim napsat komentář pod ten jejich článek :D
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: tak ted je to jeste smutnejsi nez pred chvili :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: koukám, že to dělá Sun Marketing?
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    TUSIL: já ty soutěže tam moc nechápu :-)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    http://www.facebook.com/PHILIPSCR
    a tohle me taky sere, porusovani promotion pravidel jak funkcnosti aplikace, tak vyhlasovanim vyhercu
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    ADAMM: tohodle se u freelanceru vzdycky bojim.. rad poptam nekoho sikovneho na neco specifickeho na nejaky projekt, kdo zvysi kvalitu v dane oblasti a tim pak pozvedne celkovou kampan, ale jelikoz nekteri opravdu nevi, jak to v realnem byznysu funguje, tak jsou schopni klienta kontaktovat a je z toho akorat problem, ze outsourcujeme veci a jestli to tak nedelame u vseho.. sehnat kvalitniho a solidniho freelancera neni sranda :)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    a tohle me taky bavi - Prima COOL už sahá k promazávání příspěvků na Facebook Page http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2016753

    proto si myslim, ze facebook pages by mela spravovat PR agentura :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: no a pak máš další experty jako je Radovan Hypš, který se proslavil vytvořením Stalker Catcher ;) ne že by neuměl udělat landing tab, ale přišlo mi, že je tak trochu "schopný všeho" (jakmile jsem ho oslovil, jestli a za jakých podmínek lze využít jeho existuící stránku Luxusní auta pro promotion, ozval se mému klientovi, že se mu o Facebook bude starat lépe a levněji - jestli to bylo levnější, nevím, ale o "lepší" velmi vážně pochybuji)...
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    TUSIL: je to je super ta aplikace na program, to by se mi líbilo! :-) na náš festival ...kolik to koštuje? :-)
    FUMO
    FUMO --- ---
    TUSIL: ...foto soutěže a nespočet zajímavých rozhovorů po Skypu.

    no teda, tady by se jeden nasmál :-D nemám slov, tak raději no comment
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    FUMO: to mi prijde jako to nejmensi, kdyz jsou schopny tam mit bullshit typu Známe dokonale prostředí sociálních sítí, a proto vám na míru zpracujeme podrobnou analýzu toho, jak si vaše společnost může polepšit prezentací na komunitních webech. a neumet pri tom ani nastavit default landing tab - to je jak kdyby se automechanik zeptal, kde ma to auto kola :D

    a pak jsou tu freelanceri, ktery si zalozej na facebooku stranku "Socialni site", coz mi taky prijde ujety http://www.facebook.com/socialnisite od http://navolnenoze.cz/prezentace/eva-illesova/
    FUMO
    FUMO --- ---
    TUSIL: společnost http://socialvisage.com/ je hodně důvěryhodná, když v záložce kontakty není ani adresa :-D

    Velké LOL
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: Me prijde, ze je ta situace docela komicka, zvlast agentury pro spravu fb stranek. Vetsina z nich si neprecetla ani zakladni pravidla fungovani na facebooku, natoz treba promotion terms. V ramci svy uzasny kreativy jsou tu lidi schopny zakladat osobni profily pro firmy, protoze "to pro ne tak bude lepsi".

    Jako vrchol mi prislo, kdyz mi napsal nekdo z http://socialvisage.com/, jestli zvladnu udelat shop v zalozce jako ma http://www.facebook.com/pages/Ewa-Farna/77702235732 a pripadne jestli dokazu udelat landing tab. Je to samozrejme jen jeden velkej obrazek vlozenej pres Static FBML s proklikem na normalni eshop a landing tab komentovat nebudu ;)

    K socialvisage jsem se dostal tak, ze se mi nechtelo platit za listek na RFP, tak jsem ho vybartroval za aplikaci, ve ktery si lidi mohli delat svuj program na RFP a videli, na co jdou kamaradi http://www.facebook.com/rockforpeople?v=app_120212068004157 (ted je to bohuzel rozsypany kvuli zuzeni profile tabs)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FUMO: no já bych si je jako dodavatele nevzal - možná by nebylo špatné posdílet i vaše zkušenosti s agenturami a/nebo jednotlivci, jsou-li tu i lidé z agentur, co to outsourcují?
    FUMO
    FUMO --- ---
    TUSIL: máš naprostou pravdu, ale Honza Řežáb nám určitě ukáže, jak na tom vydělat a nebo nadělat další dluhy...

    sorry, nechci prudit, to mi jen tak ujelo ;-) bohužel s candytechem a jejich know-how mám osobní zkušenosti...
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: premejslim, na kolik bych si tu sluzbu cenil ja, pripadne nektery z nasich klientu, protoze k porovnani poctu fanousku s konkurenci ti stacej tri kliky mysi a do vystupu dva screenshoty (= 5 kc prace brigadnika) :)

    resp. si nejak nedokazu predstavit, kdy se vetsi firmy budou vyslovene predhanet v poctu fanousku na facebooku, vzdyt to cislo neni nijak smerodatny (ani pocet interakci)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam