• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MSM: tak to pak super. :)
    MSM
    MSM --- ---
    MRTVY_KENNY: Kauz bude jen menší počet (6-20) a každá bude v separátní timeline. Centrální stránka bude upozorňovat na významné události a budou na ní odkazy na všechny naše kauzy.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MSM: asi budu mluvit o necem jinem, nez jestli je dobre to preklapet ze spreadsheetu, nebo ne, ale facebook je urco dobry, pac je tam hodne lidi, ale mozna mi nedochazi nejaka funkcnost, kazdopad na takovem projektu bych uvital nejakou katalogizaci
    tzn nejen ze vidim novinky serazene v case, ale i ze kliknu na nejakou causu a vidim rekneme profiktrovany timeline (nebo jen normalni seznam relevantnich zprav).. tak abych nemusel 5 minut scrolovat, abych nasel prubeh nejake causy.. moc nevim, jak by se to dalo na fb delat. jedine zakladat kazde cause svuj profil a na "centrale" novinky jen sharovat :o)
    asi zalezi jestli mirite na strazce vesmiru, kteri chcou mit prehled o vsem korupcnim, co se kde sustne, anebo na toho, koho se dotyka nejaka konkretni causa a rad by ji sledoval..
    ale kvuli tohohle pohledu jsi sem asi nepsal :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    MSM: Dík za odpověď, ale moc ti nepomůžu. Koukal bych po možnostech hacknutí nějakých autopostovacích nástrojů...
    MSM
    MSM --- ---
    SUPEREGO: Připravujeme projekt, který mapuje korupční kauzy ve formě časové osy. Chceme mít data uložená i někde jinde než na Facebooku (možná to budeme publikovat i jinou formou) a spreadsheet se na to celkem hodí. Chtěli bychom pak tabulky automaticky překlápět do milestones na fb stránkách. Jestli máš nějaký nápad, jak to dělat jinak, tak sem s ním.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    vím, že to je děsně off topic, ale proč něco takového potřebuješ udělat?
    MSM
    MSM --- ---
    TUSIL: Možná by to bylo nejlepší udělat v rámci Google Apps Script, dalo by se to volat rovnou ze spreadsheetu v gdocs.
    MSM
    MSM --- ---
    TUSIL: Jestli něco nenajdu, tak si to asi nakoduju. Koukám na Facebook Page API a Google Data API. Dělal bych to asi v Pythonu nebo Javascriptu. Nějaká doporučení nebo tipy?
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    MSM: O nicem automatickym nevim ... samozrejme me napada jak na to udelat aplikaci, ale pokud je to v nejakym rozumnym mnozstvi, tak asi bude levnejsi vzit si nejakyho brigadnika :)
    MSM
    MSM --- ---
    TUSIL: Přesně tak.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    MSM: myslis jako pridat do timeline prispevky, ktery mas ve spreadsheetu?
    MSM
    MSM --- ---
    Ahoj, potřeboval bych napostovat na Facebook Page údaje z nějaké tabulky (datum, text), ideálně z Google Spreadsheet. Nevíte o nějakém řešení?
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    SMOKY: predpokladam, ze to tem lidem stejne jen posle email, tak si mozna muzes usetrit praci, nahodit mailchimp.com a ty lidi si pozvat sam :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nezkousel jste nekdo importovat emaily ze souboru pro pozvani lidi na stranku ? Zkousel jsem ruzny formaty (txt, csv, ldif), ale proste se mi to nedari, porad to hlasi chybu, z ktery se prd dozvim co je spatne.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    JEREMIUS: hele nevim, nehral jem si s tim, ale z logiky veci by tam melo bejt vsechno. Pokud ne, hledal bych v dokumentaci nebo na stackoverflow

    MATEEJ: tak jak to pises to mozny neni, ale da se na to jit z trochu jiny strany http://www.shoppuapp.com/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MATEEJ: není to OK
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Měl bych takový začátečnický dotaz - na naší zcela čerstvé firemní FB stránce bych chtěl udělat akci "Když kliknete na Líbí se mi, budete pak mít slevu na nákup v našem e-shopu, když dáte Sdílet tento příspěvek ve své Timeline, dostanete ještě větší slevu." Je to ok, nebo je to soutěž, a tudíž proti pravidlům?

    Děkuji.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    TUSIL: Nevíš, jesti to stahuje opravdu všechny zprávy? Teď jsem se tím probíral a přijde mi po letmém pohledu, že spousta zpráv chybí. Jsou tam i ty, které proběhly přes chat?
    JEAN_C_BAL_GRAM
    JEAN_C_BAL_GRAM --- ---
    Ahoj,
    mohl byste mi někdo prosím poradit s nastavením reklamní kampaně na Facebooku?
    Nevím, zda je lepší zvolit u rozpočtu, cenu za proklik či za zobrazení.
    Dále moc nerozumím, co znamená doporučená cena při variantě za proklik, např. od 4.69-15.65Kč
    Předem děkuji za odpověď.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    TUSIL: Aha, stačí mi info, že je to JSON, to znám jen z nějakých podcastů :-) Ale já už si s tím poradím, opráším své programátorské skilly ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam