• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ADAMM: diky za tipy. ta viditelnost stranky me nenapadla.
    z reklamy pouzivam jenom sponzorovany pribehy (posty zatim nepropaguju), kde mam zacileni na CR a SK, to jsem si ale uvedomil az po polozeni dotazu :).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KEPASO: můžeš to řešit různě... stránku jde nastavit viditelnou jen pro určité země, pokud máš víc jak 5k fanoušků, tak můžeš i příspěvek cílit jen na konkrétní země, takže to pak ti z ciziny neuvidí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MYSZO: výhod je víc - třeba můžeš dělat promoted posty, ale se vším cílením, jaké je k dispozici u normálních reklam, to je podle mě super výhoda. obecně - máš mnohem větší kontrolu nad tím, co se děje.
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    KEPASO: zajimavy dotaz - taky by me zajimalo jak se to stane, pac na taxtovy odkaz bez obrazku da lajk nekdo z druhy strany koule, asi tam hodne snupaj .. nebo nevim.


    ADAMM: uz mi power editor natahl vsechny reklamy, ale furt nevidim zadnou vyhodu. nicmene libi se mi fuknkce vytvor cilovou skupinu - stale disponuji cca 400tis. maily. zkousel jste nekdo?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ahoj, semtam se mi priplete na stranku cizinec a da lajk, coz je pro me nezadouci, protoze potrebuju pracovat pouze s lidma z cr/sk. nicmene neprijde mi fer tohoto cloveka odebrat ze seznamu likeru.
    je mozny ho nejakym zpusobem zablokovat, aby se mi ve spojeni s nim nezobrazovaly sponzorovany pribehy jeho pratelum?
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ADAMM: ted nevim, mozna je to nedostatkem koefeinu, power e pouzivate, nebo ne? Ja si ho ted nainstalil a jedine na co jsem prisel, ze mi nevcucne stavajici reklamy. vice casu jsem tomu venovat zatim nemohl.
    INITI
    INITI --- ---
    ahoj, potreboval bych sloucit dve obsahem podobne fan pages, ktere spravuji, v jednu. bohuzel sem nikde uz nenasel, jak se to dela, kdyz v aktualni verzi "Upravit stránku" chybi funkce "Sloucit duplicitní stránky". stary navod, kdy to jde je popsan treba tady: https://www.facebook.com/help/249601088403018
    nevite, jak to je ted? predem dily!!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUPEREGO: já obecně reklamy nedělám, takže moje zkušenosti asi ber s rezervou, ale přijde mi, že skok "nic" -> powereditor je fakt velký :) loni na podzim vykládal Tomáš Čupr, že ve Slevomatu si vystačí s ním a ptal se sálu (na Social Marketers Summitu), kdo ho používá a nepřihlásil se skoro nikdo.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ADAMM: Ja ted nekolik mesicu reklamy neresil, ale myslel jsem v zasade oba - pred pul rokem jsem pracoval s defaultem, pak jsem objevil powereditor, libi se mi, ale nemel jsem moznost si ho osahat v praxi :)

    Ty si vystacis s powereditorem, nebo vyuzivas neco externiho?

    Btw narazil jsem na tohle, ale neprijde mi, ze by to melo nejak extra pridanou hodnotu. Uslo mi neco?
    Facebook Ad Manager - Online Marketing Tool - Qwaya
    http://www.qwaya.com/index_old.php?utm_expid=55270393-5
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUPEREGO: já bych jen drobnost... default myslíš default nebo Facebook PowerEditor? default je na hovno, PowerEditor mnohem mnohem lepší.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SUPEREGO: pošta!
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    TIGRE: fajn, dík. a pricing?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SUPEREGO: Než mě někdo začne mlátit srolovanýma novinama po hlavě, tak hlásím: ano, pracuju pro SB... a ano nástroj na správu a vyhodnocování reklam máme. Je to tohle řešení http://ads.socialbakers.com/ které kombinuje nástroj na správu reklamy a kampaní s analytickými funkcemi na vyhodnocování a plánování ad kampaní... Mě osobně přijde asi nejzábavnější to zmiňované překrývání fanoušků - vědět s jakými značkami na trhu sdílím kolik fanoušků mi přijde zajímavé a podnětné obecně :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    SUPEREGO: hele nejsem zadnej odbornik ja pro ne jednou fotil tak sem na ne mrknul kapku proklikal a prislo mi to cool :) . pochopil jsem z tve otazky ze ti jde prave o srovnani dat neb ztoho pak clovek vyhodnoti ne ? :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    F0B1C: Tohle se resi pres CRM systemy, salesforce to pokud vim umi docela snadno.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ZABIAS: To me nenapadlo, i kdyz ze SB cerpam obcas nejaka srovnavaci data. Ono to umi i spravu reklam?
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    jde pouzit nektery z analytickych nastroju pohodlne pro vice (pribuznych) stranek dohromady?

    minimalne napr. zjistit, kteri fans jsou spolecni, pripadne sloucit a pracovat s nimi v jedne skupine nebo zjistit kteri davali like stejnym postum na nektere z pages, atd + vsechny stats kolem nich?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    super je podle me http://www.socialbakers.com - jako uplne sem to netestoval ale zdalo se mi to po par minutach vychytany :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ptá se mě kamarád, jaký bych mu doporučil nástroj na správu a vyhodnocování FB ads. Já vždycky používal ten defaultní, na vyhodnocování řízlý třeba nějakým Excelem. Používáte nějaké jiné nástroje?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    * self promo *

    New Babel Guide – what is in the pipeline
    http://www.babelguide.com/what-is-fresh/new-babel-guide-what-is-in-the-pipeline

    Co plánuju na Babel Guide... Třeba někoho zaujme. Kdybyste měli tipy na zajímavé case studies nebo chtěli něco vlastního předvést, napište mi.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FUMO: jo, to je obvykle nejlepší řešení, pokud klient moc nestresuje - nechat to být, obvykle se to spraví za chvíli samo :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam