• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: tady jsem našel seznam všech možných kategorií - je jich očividně o hodně víc, než ty, které se dají "normálně" nastavit:

    Facebook Pages — Authoritative List of Categories - Stack Overflow
    http://stackoverflow.com/questions/4216648/facebook-pages-authoritative-list-of-categories

    někdo může navázat a googlit dál? :)
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    MRTVY_KENNY: About - Page Info - Category
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: na to tu byl dotaz nedavno DONDI


    jinak tohle jsou ty podivnosti, ktere neumim vygooglit a na prvni pohled jsem zmaten (v zadnem vyberu to nevidim, ani kdyz delam novou page..). kde nastavim pagi, ze je typu Event? viz https://www.facebook.com/beats.for.love/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUK: tak on ten algoritmus asi nebude tak úplně snadno zblbnutelnej, ale určitě to pomůže. už tím, že to taky uvidí pár tvých kámošů. a doporučuju ne jen lajkovat, ale fakt hlavně sdílet. tím zvýšíš dosah dost podstatně. čím víc lidí to udělá (a ideálně rychle), tím líp.
    SUK
    SUK --- ---
    ADAMM: Hmm, vidis to :) Ja si myslel, ze nektery veci budou teda chytrejsi, nez ze si olajkuju sam sebe a proto budu vypadat kvalitnejsi. To budem delat.

    Ad stovky stranek - kdyby se zobrazovalo vsechno, tak lidi nebudou lajkovat jak divy kazdou hovadinu :)

    Diky za tipy (i vam ostatnim ;) )
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    pro ostatní něco byznys novinek. ne že by mě to zrovna těšilo, protože to byla jedna z našich ROI Hunter vychytávek, ale co už. FB dneškem počínaje nasazuje (do konce února to mají všichni) do Power Editoru formát Multi-Product Ads: v jedné reklamě tři výrobky (respektive tři obrázky, nemusí to nutně být výrobky)...

    víc info zde:

    http://fbrep.com/guides/Facebook_MultiProductAds_1sheeter.pdf
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUK: hele to je logický. pokud chceš, aby viděli ty lidi tvoje statusy, tak je 1) sdílej na svým osobním profilu a řekni každýmu z kapely, ať to udělá taky, ideálně hned po publikaci. Facebook si bude myslet, že je to kvalitní obsah a ukáže ho víc lidem z těch 89. Jediná další možnost - bez placení - je ta, aby si ti fanoušci "odlajkovali" jiný stránky, co si zaklikali. když byl dřív člověk průměrně fanouškem 5-10 stránek, tak se mu zobrazovalo všechno. když je fanouškem (třeba já) 800 stránek, tak neuvidí tak 780 z nich. FB vybere, kterých 20 se mu ukazuje. pokud to chci jinak, můžu si na té stránce kliknout (je to pod lajkem) na Get Notifications - tím se mi novej příspěvek objeví jako upozornění (jako kdyby mi někdo komentoval příspěvek), takže je v podstatě jistota, že mi to neunikne. Mám pár stránek (včetně právě kapely kamaráda), kde nechci přijít o nic - tak jsem si tam dal ty notifikace. to není, že by FB byl zlej. je to logický důsledek toho, že je tam těch věcí moc a on ti prostě nemůže ukazovat všechno, protože TO by bylo teprve peklo.
    SUK
    SUK --- ---
    TUSIL: No, ja to chapu. Nicmene, tim se z toho stava platforma naprosto na hovno, predevsim pak pro konzumenty, dost i pro producery :)

    RIPCURL: S cilenim jsem se snazil hrat, jenze kdo to doopravdy videl stejne nikdy nezjistim. Z 1600 views jeden like od nejaky ruskyho fotra od rodiny. To asi nebude pankac z prahy. A cislo "1600" muzu napsat kamkoliv taky...
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    SUK: Hele za mě si zkus prostě pohrát s cílením, ale ze začátku tam nějakou tu kačku prostě bude muset kapela obětovat.

    TUSIL
    TUSIL --- ---
    SUK: on proste FB neni dobrej nastroj ke sdeleni informace VSEM lidem. Chapu jak to myslis, ale pri mnozstvi stranek a statusu to FB musi delat tak, jak to dela. Bud pak ta placena reklama (ale dat si aspon trochu prace se zacilenim, kdyz uz do toho investujes), nebo zkusit treba nejaky newslettery (mailchimp zadarmo)
    SUK
    SUK --- ---
    TUSIL: Vubec jsi nepochopil myslenku (to ti nemam za zle, neumim se prilis dobre vyjadrovat :) ). Jde mi o to, ze je tu asi tak 89 lidi, ktery chtej videt statusy tyhle kapely. Ale oni je nevidej, musel bych zaplatit (coz jsem i zkousel a z tech 1600, co to videlo, jsem dostal akorat lajk od nejakyho rusa, dekuju). A o to mi prave jde - aby se to zobrazovalo lidem, co to zajima (ostatne - kdyz se to nezobrazi nikomu, tak to to ani nemuze nikdo sdilet).

    Mam samozrejme i opacnej problem - ze sam nevidim vsechny bandy, co bych chtel (ale zato hromadu picovin, co me vubec nezajimaj).

    Cely tohle je vzasade moje rozmazlenost - kdyz jsme zacinali, videlo nase statusy vzdy pres 100 lidi, i kdyz jsme fanousku nemeli ani polovinu, nez ted. A docela mi vadi, ze tomu tak neni. Pak to vzasade i postrada smysl takovou stranku mit, kdyz, pokud nechcem 10 lidi, musime kazdyho fanouska stejne premluvit osobne - bo na FB si to neprecte, i kdyz nas sleduje...
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    TUSIL: aha to je dobrej napad si zkontrolovat :) díky
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    SUK: no tak se musite snazit to cpat vlastnima silama, na strance sdilet video a lidi z kapely ho musej sdilet dal, motivovat lidi kterejm se libi k like stranky atp.

    Bud jsi ale spokojenej s tim, ze hrajete pro zabavu deseti divaku, nebo to chcete tlacit jinam, kde budete muset resit marketing a cpat do toho nejaky penize. Kdyz dela kapela merch, tak do neho musi taky nejdriv investovat, nez se ji to vrati ;) Pokud ti ale vadi i to, ze si musis kupovat nastroje a chlast ... :))
    SUK
    SUK --- ---
    TUSIL: To je hezka myslenka, ale naprosto protichudna realite (tedy mala kapela s 89 fandama - kamosi a znami, hrajem pro zabavu vlastni a vsech 10 divaku vcetne zvukare, barmana a nasi pokapely). Ne, ze bych se nesnazil delat tu hudbu lepsi a zajimavejsi (posun od prvnich songu tam je)...

    Ale jenom dobre, ze je stav, jakej je. At tyhle fanpages zariznou a lidi vidi jenom jednu zku*venou reklamu za druhou, aspon ta modra hovadina chcipne...
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    SUK: no v tom pripade leda delat tak skvelou hudbu a videa, ze si to budou lidi mezi sebou posilat sami :)
    SUK
    SUK --- ---
    Zdar, lze ZADARMO nejak zvysit dosah prispevku? Mam malou kapelku (aktualne 89 fans) a obcas chcem vystavit nahravku nebo informovat o konzertu - jenze treba posledni prispevek videlo 33 lidi (udajne), prilozene video si pustil jeden. To je dost naprd. Platit to se mi nechce - jako by nestacilo, ze platime za nastroje, aparaturu, spotrebak, cestu, chlast a malem i hrani, ale i za to, aby ti, co chteji o nas vedet, o nas opravdu vedeli? To, ze naposled mi to nabidlo asi 2600 - uvidi to 86 lidi, to me docela dostalo, i kdyz predpokladam, ze to byl bug...
    Da se nejak? Diky :)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    RIPCURL: a nema to tinder nejak omezeny podminkama, kdyz by tam clovek chtel delat nejakou kampan?:)
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    MASOUT: hele řict ti to úplně nemůžu, ale zkusit se ma vsechno :)
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    RIPCURL: No co za další sociální sítě? Tw - nic moc. Ig - správa několika registrací je hrozný hell, G+ to je tak hipsterský, že ani hipstry to nezajímá a nic jiného, kde by byl dostatek lidí v Česku snad už ani není ne? Možná tak Vk.com ;)
    RIPCURL: Tinder? Co tam chcete dělat :)? Vždyť je to jen seznamka?
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    ADAMM: no spis rozvirit nazory na ostatni site :) Treba chteli bychom ted u nas zkusit ze srandy tinder :) ale dneska jsem koukal na Plague a me by jako zajimalo co si o tom myslite, protoze me to prijde proste zcestny a uz to bylo, jako napriklad secret a tak.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: nápověda není úplně marná. pro developery je imho lepší (až o dost lepší) než ta "public" pro markeťáky nebo bfu (viz třeba rozdíl pokrytí Business Manageru).

    RIPCURL: je tu nějaká diskuse o TW, ale docela mrtvá a spíš z uživatelského hlediska. ale to asi není ani potřeba nějak ofiko měnit, však tě tady nikdo neukousne za dotaz na něco jiného než FB. ale... jaký vlastně sítě? :D
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jo a mimochodem jak jsem zjistoval to s tim videem, tak jsem zjistil, ze googlovat nejake podobne rady ohledne FB je strasne peklo, vyplivne to kvadrilion rad z 2012, ktere jsou mimo a i kdyz si to clovek omezi na nejake casove obdobi, tak jsem nevygogolil nic (rsp. asi miliardu navodu, jak vlozit odkaz z youtube).

    je na to nejaky figl? (nehlede na to, ze google je zvykly, ze dost hledam veci k wordpressu, tak mi tam michal same wp pluginy). nepovazuju se uplne za lamu. rsp. kde bych to mel spravne hledat? primo ve fb helpu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam