• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    SUPEREGO: Ja abych ti rekl pravdu nevim co si predstavit pod buzz monitoringem, ale jestli chces prohledavat klicova slova, nebo si na ne nastavit alerty, tak za me pouzivam google alerts, nastavil jsem si twitter na hledani klicovych slov a potom muzes pouzit bud SocialInsider nebo Zoomsphere (ted ocekavam ze prijde jakub mach a pojede si tu svou) Zkousel jsme taky Mention a to nevypadalo uplne zle, ale tem cizim nastrojum proste uplne neverim no :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    RIPCURL: Na buzz monitoring něco potřebuju určitě. Ale jak jsem koukal třeba i tady, tak to asi není úplně vhodné a spíš sáhnu po něčem jiném.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUPEREGO: viděl jsem nějaké demo - ale je to už strašně dávno, takže to není dnes nijak relevantní. podle mě to bude pro lokální podmínky dost nepoužitelné, ale to je čistě můj odhad. kdybych to měl dostat zadarmo, tak si to rád vyzkouším, jinak asi moc ne.
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    SUPEREGO: No a potřebuješ nějakej takovejhle nástroj?
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    RIPCURL: Dostal jsem nabídku využít to, protože naše US pobočka to využívá a nabízí, že bychom mohli sdílet náklady. Ale mě to taky přijde robustní, navíc máme jiné CRM než Salesforce a obávám se, jestli dokážou být dost citliví k regionální speifikům (jazyk, kanály atd).
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    SUPEREGO: Nemám konkrétní zkušenosti, ale když jsem to kdysi porovnával s Brand Embassy, tak mi to přišlo strašně robustní a drahý, ale samozřejmě nevím pro co by si to využil a jak moc hodně s tím chceš pracovat.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Máte někdo zkušenosti s Radian6 od Salesforce?
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    Tušíte někdo jestli existuje nástroj na analytiku osobních profilů na fb? něco jako Insights, ale pro osobní profil :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: v blogu stale neni videt datum a ve ficurach maji porad like-gate, o ktere pisou, ze je dead.. tze zatim nic.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    No a teď nějaké švestičky z naší zahrádky. Víte první (na vlastní FB/TW dávám až ráno): Dynamický remarketing pomocí WCA a XML feedu, náš dárek pro e-shopy :)

    ROI Hunter.com | Product remarketing using native Facebook Ads & WCAs
    http://roihunter.com/blog/product-remarketing-using-native-facebook-ads-wcas/

    Zajímavé - mimo jiné - i s ohledem na nepříliš zářnou budoucnost FBX:

    Facebook Exchange, R.I.P.? | SocialTimes
    http://www.adweek.com/socialtimes/facebook-exchange-r-i-p/613324
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: že děkujou za upozornění. koukám na to, už je to nejspíš fixnuté?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Btw. kdybyste někdo měli (zejména e-commerce) klienty, kteří mají nějaký solidní spend, tak se mi ozvěte do zpráv. Teď jsem zrovna mluvil s Tomkem z FB z Dublinu a asi mají trochu sucho, takže je ochotný se věnovat i relativně menším klientům, pokud je tam šance na rozumný růst.

    (solidní spend = aspoň 10k € s potenciálem růstu)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: coupons jsem nikdy neřešil, jel jsem kvízy. Asi to nemají aktuální, předám to správnému člověkovi, já nevím :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jsem zmaten. tady "coupons". ta like-gate funguje nebo nefunguje (sami maji o tom, ze to FB zrusil na blogu - http://blog.tabfoundry.com/facebook-like-gates )? pokud ne, proc to maji ve ficurach? proc na blogu nemaji datum clanku, to je uplne wtf.

    Custom Tabs
    https://www.tabfoundry.com/custom-tabs
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SHEALA: udalost vytvorena osobou - muzes pridat jako organizatora jen dalsi osobu.
    udalost vytvorena jako page - nic nemuzes, ale muzes do adminu pridat osobu a tim se ta muze hrabat v nastaveni. ale udalost "jeho" nebude.

    navic s tim souvisi jeste pozyvani lidi. jako page nikoho nepozves (tedy ne zdarma). musis je pozvat jako osoba.

    osobne mi to prijde dementni. vede to k tomu mit jeden osobni profil s tisicem "kamosu", ktere jsem schopny pozvat + page, kde mam tisic fanousku, aby to bylo korekt provazane a clovek to nasel v udalostech dane page.

    pokud se v necem mylim, dejte vedet.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PSYSBEE: no, něco málo jsem pohledala na internetech, a bohužel to vypadá, že to nejde. https://www.facebook.com/help/community/question/?id=10152897911200371
    Osobně se mi tam nedaří dát ani žádnou ze svých stránek.

    (Čekala jsem, že tady někdo bude znát nějaký FB mystický kouzla :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SHEALA: resim ted neco podobného :
    Založil jsem tuhle akci https://www.facebook.com/events/1376824539282772 a potřebuju tam přidat jako spolupořadatele tuhle stránku https://www.facebook.com/pages/Enduro-X-Race/771146989576180
    Bohužel mi jí facebook nenabídne v seznamu k potvrzení.

    V čem je problém? Musíme být nějak "kámoši" nebo snad stránky stejného majitele?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Zdravím lze udělat FB page jako pořadatele akce? Protože byl malinký komunikační šum mezi mnou a promotérem, tak jsem akci založila já. Teď když se bavím s promotérem, tak chce, aby byl jako pořadatel akce klub 7nebe, respektive jeho stránka. Mám k té stránce práva editorky, ale nevím jestli to jde udělat.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jako je fakt, ze cim vic se v tom hrabu, tim vic mi to prijde jako trivialni, ale kdyz se clovek zasekne na tom, ze tam tu adresu nema vubec / nemuze ani zadat / ma jen textove, tak to muze pomoct.. tze se screenshotama:

    Vývojový blog ostryweb.cz: Change Facebook page category to "Event" or non-listed category
    http://blog.ostryweb.cz/2015/01/change-facebook-page-category-to-event.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: jo, super. imho to ocení kde kdo (aspoň z těch trošku pokročilejších), tohle je zrovna dost užitečná záležitost.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: nutno teda rict, ze prijit na to neni prdel, pze ta hlavni kategorie nikde nefiguruje, musel jsem si ze zdrojaku vytahnout pageId toho beats4love a podivat se pres api explorer, v cem je vlastne rozdil. (ostatne kdyby tohle ted nekdo udelal se mnou, tak mu to stejne nepomuze, pac neuvidi, ze jsem to nekde v procesu "odblokoval"
    jinak jestli pockas, tak ja mam tez takovy zahnivajici blog, tak tam to mrsknu se screenshotama, muzes to pak ozdrojovat treba :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam