• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LUSY: teď proběhlo ;) otázka je, kdy bude další, protože Lukáš teď pracuje v Dubaji. ale má i on-line kurz :)

    Školení internetového marketingu | Lukáš Krejča
    http://www.lukask.cz/skoleni-internetoveho-marketingu/
    LUSY
    LUSY --- ---
    Ahoj. Nemáte zkušenosti s nějakými kurzy na Facebook? Zaměření především na správu kampaní. Případně i obecný kurz na PPC (Sklik, Adwords i FB). Hledám něco smysluplného pro lehce pokročilé, ideálně v Praze. Děkuji
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MRTVY_KENNY: tohle by mě taky zajímalo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    tak předpokládám, že do konce týdne je solidní šance, že BMW Česká republika spustí první Canvas Ads :)

    info o nich zde:

    Facebook Canvas | Newsfeed.cz
    http://newsfeed.cz/facebook-canvas-umi-vytvorit-kreativni-obsah-pro-reklamy/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    Mam public group (moderovanou, tze schvaluju posty).. Daji se nekde vycist "backlinky" v ramci FB? Rsp ve skupine se nic extra zajimaveho posledni dobou nedeje a mam zrovna vlnu prichozich a zajimalo me na zaklade ceho. Pac na zaklade postu asi ne, spis nekdo neco sharnul starsiho..
    AETHER
    AETHER --- ---
    Facebook vylepšuje možnosti cílení i u organických příspěvků : Marketing journal
    http://www.m-journal.cz/...book-vylepsuje-moznosti-cileni-i-u-organickych-prispevku__s288x11835.html
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    Nějaký nápad, jak si poradit s novým formátem zpráv? Jsem moc rád, že mi FB napsal, že je to o hodně jednodušší, ale mně to teda nepřijde :( K čemu mi je, že vím komu odepisuji a jak vypadá jeho ksicht, raději bych viděl co píšu, jen 2 řádky napsaného textu jsem naposledy viděl na Nokii před 10 lety... Takhle mě donutí FB psát všechny odpovědi ve wordu a kopírovat si je.
    ANANDA777
    ANANDA777 --- ---
    Srdecne zdravim. Mam dotaz, ohledne facebooku. Pokud ziskam kredit z her, lze ho pouzit na inzerci?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DONDI: je to zvláštní, ale nejde :(
    DONDI
    DONDI --- ---
    Existuje nejaka moznost, jak vytvorit Audience podle Instagram followers? Cilem je mit okruh vsech sledujicich konkretniho Instagram uctu a ty vyloucit z Instagram kampane ;) Diky za nasmerovani
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    SUPEREGO: jsou dve moznosti:
    1) https://developers.facebook.com/docs/sharing/reference/feed-dialog/v2.5 share dialog, kde si muzete definovat text jakej chcete
    2) mit pro kazdy odeslani formulare unikatni url (http://www.domena.cz/odeslany-formular/xy54xyvcv654xyv), kde budou vygenerovany og:tagy, aby si facebook vytahl ty spravny data a pokud na tu stranku prijde uzivatel, tak na ni dat javascript redirect na formular ...
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    MRTVY_KENNY: ještě jsme to probírali s člověkem, který programuje celý ten formulář a došli jsme k řešení, že ten post nebude předdefinovaný, ale bude tam jedno CTA pro všechny dárce a výše darů. prostě "podpořte XY, stojí to za to...", takže to bude v zásadě stejný, jako když máš sdílecí tlačítko pro jakoukoliv stránku.
    Twitter je v tomhle teda mnohem lepší kamarád, tam se dá ten tweet napsat už za uživatele.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: nakonec myslim, ze to rozdeleni nemusi byt reseni, FB si nahledy imho natahuje svym skriptem, ktery bezi na jeho serverech a je mozne, ze nebudes schopny sdilet ten obsah, ktery se objevuje jen po odeslani formu...

    muselo by se to ozkouset. jako neprustrelne reseni je mit tu stranku udelanou tak, aby davala smysl i jako podekovani, i jako pobidka k akci..

    ale treba jeste nekdo vymysli elegantnejsi reseni. kazdopad psani prispevku za nekoho lze imo jen tim pluginem.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    MRTVY_KENNY:
    Appce se chci rozhodně vyhnout, podle mě by konverze tlačítka klesla hodně blízko k nule, kdyby lidi museli ještě něco povolovat.

    U té druhé verze si nejsem jistý. Dárce (ten, koho vyzývám ke sdílení), bude na stránce, kde mu budu děkovat za dar. Sdílet bude ale úvodní stránku formuláře. Mluvíš o tom, že by na téhle stránce byla nějaká dynamicky generovaná (pro každý dar jiná) metadata, která si formulář natahá automaticky? Dík za objasnění.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: napada me:
    a/ FB appkou. clovek ji musi povolit a povolit ji to, aby mohla za nej psat posty = opruz
    b/ (programujes?) na te strance, kterou zobrazujes po darovani - "Jan Novák dal právě XX Kč, za které se dá udělat to a to." muzes udelat to, ze pokud neprila data z vyplneneho formulare, tak pridas tlacitko "CHCI TAKY NECO DAT".. tzn se predpoklada, ze tuhle stranku vidi jen ti, kteri prisli odnekud jinud, nez z vyplneneho formulare.

    pokud tam clovek prisel z vyplneneho formulare, pak misto "CHCI TAKY NECO DAT" das tlacitko s FB sdilenim a taky bude mit nejak rozumne nastavena metadata
    https://developers.facebook.com/docs/sharing/webmasters#markup

    jako nix extra sloziteho, ale je to na nekoho, kdo programuje. jestli existuje nejaka lokalizovana appka (a/), netusim..
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Poradíte prosím?

    Řeším dárcovskou stránku. na konci stránky by měla být sdílecí tlačítka, která dárci umožní sdílet info o svém daru na Facebooku. S Twitterem problém není, tam je to krásně customizovatelné. Ale mám problém s Facebookem.

    Potřebuju sdílecí tlačítko, které povede na úvodní stránku dárcovského formuláře, ale u kterého bude popisek "Jan Novák dal právě XX Kč, za které se dá udělat to a to." + obrázek.

    Něco podobného už přece musel řešit nějaký crowdfundingový projekt, nebo e-shopy, jejichž zákazníci se můžou podělit o to, co si právě koupil. Ale já to nikde nemůžu najít. Jak se to dělá?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAMHESLO_123456: jo a Instagram se řeší tady:

    [ instagram ]
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: bylo to objevený u verze 7.12.0 - já mám 7.13.1 a zatím nic :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAMHESLO_123456: jo, musíš se nejdřív stát uživatelem betatesterského programu a pak si stáhnout nejnovější verzi - nicméně, i když jsem to udělal, tu funkci, o které je řeč, pořád nemám :( očividně není na všech účtech dostupná.

    https://help.instagram.com/339973782866892/
    MAMHESLO_123456
    MAMHESLO_123456 --- ---
    Ahoj, mam trochu ot dotaz, ale na Nyxu neni diskuze, kam to napsat a predpokladam, ze pokud to nekdo bude vedet, tak pravdepodobne tady mezi lidma spravujici socialni site. Tyka se to instagramu. Slysel jsem, ze pred nedavnem se spustila moznost pro uzivatele androidu byt zalogovany a spravovat nekolik insta uctu zaroven (bez nutnosti odhlasovat se z jednoho a prihlasovat do druheho). Bohuzel se mi to nejak nedari najit nebo prijit na to, jak toho docilit. Nevite nahodou? diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam