• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    BOTUL
    BOTUL --- ---
    SUPEREGO: Díky, trochu jsi mi to utřídil :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    BOTUL:
    Doporučuju mít nějaká veřejně dostupná pravidla pro diskusi na stránce, na která se můžeš odkazovat. My tam máme mj. vulgarismy, takže tu paní Prichystalovou by šlo snadno řešit už jen tím. Uplatňuju různě tvrdý přístup - pokud nám třeba člověk fandí, nebo píše nějakou rozumnou kritiku, tak ho prostě upozornim. Komentář paní Prichystalovy bych asi schoval, případně smazal. Komentář, který by v případě tvé stránky vypadal asi: "Ať chcípnou všichni zmrdi důchodci." bych rovnou odměnil banánem, z toho prostě nic dobrýho nevykřešeš.
    Nicméně je hodně dobrý nechat to na fanoušcích. Není lepšího ocenění, než když se za tebe bijou oni. Takže když na to přijde, chvíli počkám, jestli to nevezme někdo za nás a pak případně jenom prosím o dodržování pravidel (a hodím tam link - my je máme v sekci "O stránce").
    BOTUL
    BOTUL --- ---
    Jak byste reagovali na nesmyslné příspěvky pod naším videem? https://www.facebook.com/...15912336298/?comment_id=1045751702132719&ref=notif¬if_t=video_comment

    Snažili byste se obhajovat a ono hovno rozmazávat, přejít to mlčením, poděkovat za podnětný příspěvek nebo byste komentář smazali?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JPI: ano, ale je potřeba to udělat z americké IP adresy a mít FB přepnutý do English (US). Mělo by tam být "Claim my business" nebo tak něco.
    JPI
    JPI --- ---
    Dotaz. Je možné se přihlásit jako vlastník k takovémuto místu a spravovat jej? https://www.facebook.com/pages/Wellness-Hotel-Vista/270171166431585?fref=ts
    VANJA
    VANJA --- ---
    ADAMM:
    RUDIE:
    hmm, tak ja tomu prave moc nehovim a uplne nevim kde se to nastavuje, tak jsem vase info poslal dal, a prostouchlo se to.:)
    bylo to nakou posranou aktualizaci wordpressu a castecnym nedorozumenim. kazdopadne dik.:)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    VANJA: seš si jistej, že jsi to smazal úplně? Když debugger píše, že to našel v meta tagu, tak bych ten web možná trochu prošťoural)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANJA: nechci být jízlivej, ale je to v kódu tý stránky pochopitelný na první dobrou:

    meta property="og:description" content="V úterý 13. října promítáme poslední zápas kvalifikace ME2016 ve fotbale Nizozemsko - Česko! Výkop 20:45"

    - přímo říkáš FB, že má tohle použít jako popisek. oddělej to nebo změň, projeď znova debuggerem a je to.
    VANJA
    VANJA --- ---
    hoj,
    prosimvas uz si nevim rady, treba nekdo budete vedet..:
    kdyz hodim odkaz do posty nebo na timeline FB tydle stranky www.punto-praha.cz , tak mi to hodi pod odkaz hlasku "V útery 13. října..." coz si nekdy kdysi nacetlo nekam z novinek. Tu hlasku jsem uz davno smazal, zkousel facebook debugger na prepsani, a furt nic, je tam furt... nebudete nekdo vedet jak to hodit dopryč? diky.
    APOKAKODEX
    APOKAKODEX --- ---
    Všiml jsem si, že u jedné stránky mezi událostmi je událost u které není správcem. Nevíte někdo jak to udělat?
    KATCHA_CZ
    KATCHA_CZ --- ---
    KATCHA_CZ: k tomu btw. - omluva, už jsem to našla. Pardon.
    KATCHA_CZ
    KATCHA_CZ --- ---
    ADAMM:
    LUBOSSTREJCEK: kluci, díky moc. To je přesně to, mezi čím lítám. Potřebuji přehlednost, ale zároveň i dosah. Nad placenou reklamou se neuvažuje (pokud ano, tak bych se asi klonila k jedné stránce, protože je to jak píše Adam, žádní profíci ty Facebooky nespravujou). Může být třeba řešením pokusit se na tu hlavní z těch všech FB stránek přitáhnout fanoušky i z těch doplňujících tím, že na těch doplňujících budu sdílet příspěvky z té hlavní (hlavní je klasicky pražská, má nejvíc fans, oproti tomu brněnská docela skomírá - což mi jako brňákovi trhá srdce - a tak zvažuju, jestli ji prostě nezrušit)? A zároveň na té hlavní vytvořit Události pro každé město zvlášť, přičemž je nasdílet na doplňující stránky?

    Btw. hloupý dotaz - kamarád zveřejnil svou novou byznys FB stránku, ale nikde není čudlík na sdílení ostatním. Bývalo to přece hned u "To se mi líbí" - "sdílet s přáteli". Je to nějaká novinka nebo se něco špatně nastavilo při zakládání? Díky za radu!
    LUBOSSTREJCEK
    LUBOSSTREJCEK --- ---
    ADAMM: Máš částečně pravdu. V tomhle připadě může sloužit jako příklad Majáles FB. Myslím, že mají pro různá města různé FP a moc to výsledku nefunguje. Absolutní číslo konverze možná může být o něco větší, ale dosah určitě menší. Pokud máš více adminů pro různé lokace, tak každá může napsat status pro vlastní okolí / vybranou lokaci.

    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KATCHA_CZ:
    LUBOSSTREJCEK: no po pravdě řečeno nikoli. organický dosah bude mít určitě větší víc jednotlivých stránek, pravděpodobně mohou mít i lepší výsledky v reklamě (respektive, protože každá má vlastního admina, tak nejspíš to s reklamami budou umět jen někteří a kdyby to dělal profík na jedné stránce, bude to mít lepší).

    výhoda jedné stránky je přehlednost, ale větší konverze nebo dosah podle mě téměř jistě nebude.
    LUBOSSTREJCEK
    LUBOSSTREJCEK --- ---
    KATCHA_CZ: Preferoval bych jednu FP a několik událostí pod ní. Je to lépe přehledné pro uživatele, větší míra konverzí u příspěvků,, stejně tak se dají eventy sdílet navzájem a uživatelům vždy /skoro vždy přijde notifikace. Zároveň se dají příspevky na FP cílit globálně i lokálně na konkrétní město. Organický dosah bude větší u jedné FP, stejně tak to bude levnější v placené propagaci.
    KATCHA_CZ
    KATCHA_CZ --- ---
    Ahoj, prosím o názor/radu na tuto "slovni ulohu". Kazdy rok probiha Svetovy tyden XY - tyden prednasek a akci v nekolika ceskych mestech. Kazde mesto ma vlastniho organizatora, vlastni program (ktery je tematicky podobny a prednasejici casto stejni, jen prednasi v ruzne dny) i vlastni FB stranku venovanou Svetovemu tydnu XY (na stejne tema tak existuje cca 7 FB stranek s variaci nazvu typu "Svetovy tyden..", "Mezinarodni tyden..", "Tyden.."). Nektere FB stranky tvori k Svetovemu tydnu XY Udalosti, nektere ne. Vsichni organizatori se vzajemne znaji a chteji akci jak celorepublikove, tak lokalne lepe propagovat. Obcas kdyz si vzpomenou, sdili si mezi temito nekolika FB strankami prispevky. Dotaz - je lepsi vsechny FB stranky sjednotit pod jednu a vytvorit Udalosti pro kazde mesto zvlast? Nebo nechat kazdemu mestu vlastni FB stranku a vzajemne si sdilet prispevky? Diky za nazory.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Nevíte, jestli je nějaký způsob, jak určit, že některé lidi chci v tom bočním panelu chatu vidět vždycky? Teď se mi panel přeuspořádal, začali se mi zobrazovat lidi, kteří na FB nebyli už hodně dlouho, a lidi, kterým píšu často, najednou zmizli.... 8-/
    LUSY
    LUSY --- ---
    Ráno jsem nastavovala dvě kampaně na Facebooku, a u obou se mi stále ukazuje pouze "naplánováno" a neběží. Netušíte čím to je? Měli běžet jen tři dny což je docela problém když se za první dnes nespustili.... Přitom termín začátku mi to teď ukazuje 24.2.2016 9:20.... Děkuji za jakoukoliv radu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FB reactions pro všechny!

    A článek o FB Canvas, včetně video ukázky:

    Nové Canvas - první české zkušenosti | Newsfeed.cz
    http://newsfeed.cz/nove-canvas-prvni-ceske-zkusenosti/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    WOJTYLA: to nevim, kdyz se mi to stalo, chteli po mne zaslat doklady..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam