• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    MRTVY_KENNY: to si v tom php musis prave napsat i to gui :) ja dosel k tomu, ze pokud chce nekdo jednoduchyho bota, kterej nepozaduje extra integraci do jeho systemu/hry/aplikace, tak je lepsi pouzit veci jako https://chatfuel.com nebo neco podobnyho (https://www.entrepreneur.com/article/289788)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jsem si nakonec napsal bota sam. jsem zamrzly PHPkar, takze nejvic uzitku asi tady pokud by nekdo patral:
    Messenger Bot for Facebook, Viber, and other platforms - The Debuggers
    http://thedebuggers.com/category/messenger-bot/

    a nakonec je to hodne min cool, nez jsem si myslel. a co se tyce konfigurace, tak trosku nerozumim, proc spolecnost jako FB neumi napsat nejake klikaci GUI na tyhle veci a clovek tam musi posilat json pres POST requesty z terminalu, to se fakt nekdy citim jak u automatu na plysaky..

    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: já jsem googlil, bo s tím sám mám poměrně málo zkušeností ;) takže nevím, ale nějaký "chatbot light", co půjde zadarmo nasadit a bude mít variantu X otázek / odpovědí a poslední "něco jiného", kdy to nechá na lidské obsluze, asi nebude problém ;) viz třeba tenhle článek:

    How to Create a Facebook Messenger Chatbot For Free Without Coding
    https://www.entrepreneur.com/article/290297
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: mmch ty faq, ktere se tam objevujou automaticky, ty muzu ovlivnit?
    nasekal jsem si templaty odpovedi, ale idealne, aby se mi prave z nich objevovaly ty klikaci otazky... zatim jsem ty odpovedi nepouzil, mozna je musim pouzit?
    nebo na odpovidani na 5 pevnych otazek musim programovat bota?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HORST_FUCHS: https://chatbottutorial.com/facebook-opens-messages-automatically-on-pages/
    - viz update dole, já když teď najedu na FireFoodTruck, tak se mi to neobjeví, což bude souviset pravděpodobně s tím, že admin není on-line (a byl, když se to ukázalo tobě)
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    netusite nekdo?

    mam takovej zvlastni problem: mam asi 30 ad accountu a potrebuju u nich u vsech vymenit platebni kartu, zadal jsem si ji do BM jako novy zpusob platby
    zmenil jsme to bez problemu u par accountu a pak prislo par urgentnich veci, tak jsem to odlozil, ze zbytek dotahnu den na to, a to byla asi zasadni chyba :p

    Od ty doby proste vlezu do ad accountu, dam zmenit platbu, vyberu zpusob platby z BM, ale tam uz v tom vyberu vidim jenom tu starou kartu, prestoze v platbach v BM vidim obe dve.
    Snad jsem to popsal alespon trochu srozumitelne...

    Dal jsme tomu ted dva tydny, jestli to nebyl nejaky bug, jak se to tak obcas deje, ale bohuzel.... Netusite nekdo v cem by mohl byt zakopany pes, snazim se vyhnout tomu, abych to musel rucne vytukavavat do kazdyho ad accountu zvlast, ale asi me to nemine :/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RUDIE: tady i s vyjádřením FB:

    https://techcrunch.com/2018/02/08/facebook-downvote-button

    Jo a doporučuju tohle dlouhé čtení, ono to vlastně docela souvisí:

    https://www.wired.com/story/inside-facebook-mark-zuckerberg-2-years-of-hell/
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    Facebook's Reportedly Testing a 'Downvote' Option for Comments | Social Media Today
    https://www.socialmediatoday.com/...ebooks-reportedly-testing-a-downvote-option-for-comments/516715/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nestalo se nekomu, ze by sdilel clanek z webu a ten se mu ihned oznacil jako spam?
    a ja sice nejsem spammer, ale ted kolega z webu hlasil to same, takze se spis zda, ze nas FB nejak podezira, ze mame spamovy web (nemame).. je neco, kde se neco takoveho da overit? zadne zaludnosti na webu nemame..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROSADKO: mít stránku je ovšem vhodné - protože osobní profil si reklamu nezaplatí a to se zase samozřejmě taky může občas hodit. tam je potom klíč vhodné cílení (např. remarketing z webu nebo podle mailů; vhodně zvolené zájmy atd.)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    ADAMM: Jojo, děkuji, už jsem k tomu našla i další celkem zajímavej článek tady

    Fungující propagace na Facebooku | DigiNomad.cz
    https://www.diginomad.cz/fungujici-propagace-na-facebooku/

    Takže přesně jak říkáš, za odkaz na video díky :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROSADKO: nejde to - do skupin může přispívat pouze člověk, stránka jen tehdy, jde-li o skupinu, kde jsem admin.

    moje doporučení pro freelancery je používat osobní profil víc jako veřejný. může si nastavit možnost být sledovaná, a potom pro přátele publikovat věci jako pro přátele a pro ostatní publikovat veřejně. mluvil jsem o tom zde (v publiku byli - mimo jiné - právě i výtvárníci a ilustrátoři):

    Adam Zbiejczuk: Sociální sítě prakticky, na volné noze
    https://www.youtube.com/watch?v=-AkyRDpsh3o
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    Ahoj vespolek, mám dotaz: řešíme správu FB business stránek (je to stránka jedné výtvarnice) - má svoje obchodní stránky propojené se svým osobním FB profilem (jak jsem se dočetla, v posledních dvou letech už to ani jinak nejde a šedé profily se zrušily) - problém ale je, že když přispívá do tématických skupin - tedy posílá tam fotky svojí tvorby a podobně, tak tam sice dává odkaz na svou business stránku - respektive odkazuje z té obchodní stránky, ale aby mohla zveřejnit příspěvek, musí to udělat jako soukromá osoba pod svým osobním účtem. Problém ale je, že protože je to propojené s tím osobním profilem, tak lidé, kterým se její práce líbí, tak místo toho, aby se stali fanoušky toho obchodního profilu a zobrazovaly se jim tak novinky, které tam přidává, posílají jí žádost o přátelství jako soukromé osobě, což samozřejmě nechce, protože na soukromém účtu zveřejňuje pouze příspěvky pro blízké přátele. Ráda by měla svůj osobní profil oddělený od toho obchodního tak, aby přímo a pouze z obchodního profilu mohla posílat příspěvky a komunikovat ohledně své práce.

    Pardon, že to píšu takhle složitě, snad je to aspoň trochu srozumitelné. Už jsem nad tím strávila několik hodin času a nepřišla jsem na to, jak tenhle problém vyřešit. Netušíte někdo, co s tím a nebo tenhle problém nemá řešení a s aktuálními možnostmi FB to nejde jinak?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HORST_FUCHS: dělali jsme kvízy pro BMW / MINI a na Somersby. mám(e) agenturu Influencer.cz, staráme se - mimo jiné - právě o FB BMW a MINI ČR (už přes pět let).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HORST_FUCHS: používal jsem nárazově appky (hlavně vědomostní kvíz) od Tabfoundry:
    http://www.tabfoundry.com - dnes již poněkud za zenitem ;)

    jinak jsem měl obvykle nějaké blbosti zdarma nebo naopak dělané "ad hoc" na míru. ale myslím, že dnes už je to dost mrtvá věc. (vím, že teď na Social Restart prý vykládali, jak je to furt super - ale nebyl jsem tam). dost stránek i v ČR používalo (používá?) woobox: https://woobox.com/
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    mozna trosku offtopic ale snad ne moc..

    dotaz mam nainstalovanej messeneger ale ne s fb uctem ale na tel. cislo..
    kdyz se zkusim prihlasit na jinem zarizeni tak nevidim kontakty?
    nevite cim to muze byt
    jedna se o androidy
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SHEALA: aha, ten člověk musí bejt co host, nejen člen týmu v pages.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Promovali jsme udalost naší stranky. A nejde mi najít možnost tu událost znova promotovat. Pokoušíme se to najít, ale jestli jde jedna událost mít jenom jednu promotion, to je poněkud na nic.

    Nevěděli byste někdo, co dělame blbě?

    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TILLIT: hele než to řešit takhle, tak bych to řešil to s tou svou starou firmou - buď ať na to kolega neprdí nebo snad je tam v té firmě ještě někdo jinej, kdo má FB, ne? Imho je to asi tak stokrát hratelnější než doufat, že pohneš s FB.

    (alternativně: fake profil, na ten převést práva a čau.)
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    Posledni dny pozoruju, ze mam dost vyrazne zpozdeny vsechny prehledy na facebooku, v ads manageru vidim treba dosahy atd aktualizovany, na FB strankach samotnych se mi ale ted data aktualizujou tak jednou, max dvakrat denne...
    Divny ale je, ze treba kolegyne to vidi ok.... Zkusil jsem 3 ruzny prohlizece, vysypal v nich i cache, cookies a nic nezabira, takze bych si skroto tipnul, ze je to na strane FB.
    Nemate nekdo posledni dobou podobnou zkusenost? Protoze u nas to vypada, ze se to deje jenom me...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam