• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Uz se to blizi!

    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Země kůlů / Stake Land (2010) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/269017-zeme-kulu/
    Road movie, podobné jak Cesta, ale o pár upířích zubů akčnější. Těch upírů se neděste, chováním jsou podobném zedům, prostě nemyslící predátor. Jinak docela pěkné postapo.
    HENRYNEAL
    HENRYNEAL --- ---
    FIONOR: Tablety jsou pro tohle ideální. kvuli skladnosti, Filtr zase kvuli výdrži. Pokud jde o čas tak bych filtr volil samosebou taky.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Novej i původní úsvit mrtvých asi byl temnej a vážnej a postapo a smál jsem se u obou :) není vážný jako vážný :)
    GAF
    GAF --- ---
    REDSNAKE: jo, tak s tim temnem, vážnem a mrtvym by bylo fajn tak či tak.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GAF: Jasně, nemusí bejt každej film stejnej, mě jen tenhle trapnohumor zasazenej do vážnejch scén fakt nesedí. A že uměli tvůrci wyrmwoodu vykouzlit zajímavé scény, občas šel ze zombie i strach. Nicméně ty nedotažené myšlenky, copak tam bylo řečeno, co jsou zač ti vojáci? Co řeší s jeho ségrou, jak se z ní stalo co se stalo? A proč je neprůstřelná? A podobně. Jasně, některé věci můžou zůstat nevyřčeny, ale tohle mi přišlo jako berličky. Ale ten trapnohumor byl nejhorší. Aspoň pro mě.

    Dal bych si fakt dobrý postapo nářez se zombíkama, ani jich tam nemusí být moc, ale ať to je kurňa vážný, temný, mrtvý a s nějakým rozumným příběhem.

    mimochodem ještě k wyrmwoodu, napadla mě myšlenka, že by bylo hezký, kdyby hlavní hrdina zlikvidoval vojáky kteří celou dobu vypadali jako ti zlí a u posledního by zjistil, že to fakt posral pro celý svět, protože se snažili o XY, který bylo nadosah.
    GAF
    GAF --- ---
    REDSNAKE: nesouhlasim. To mi přijde jako tvrzení že by Hvězdný Války měly být jak Blade Runner protože hlavní charakter je temnej a tragickej nebo nebo Blade Runner jako Dirty Harry protože jsou oba drsňáci a pak si stěžovat, že to nedotáhli. To pak má zkaženej potenciál všechno. Tenhle film je vtipno o-něco-víc-než-béčko s jízdou nápadů a vsuvek a experimentu. Ok neni to nějaký AAA o zombících s psychologickým profilováním postav a ultra realistickým pojetím. On si taky ale na nic takovýho nehraje. Ve svý kategorii je dost fajn.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GAF: Nedík. Takhle nevyužitý, spíš zkažený potenciál jsem už dlouho neviděl. Musel jsem se na to dívat s přestávkama. Některé scény byly fakt povedené, ale ten trapnohumor, který vzápětí následoval mi to celé rozbil - Vedlejší postava si po pokousání dopřává poslední pivo, pak ho zastřelí a následuje hláška -"Můžu to pivo dopít?"
    DEUSOPTIM
    DEUSOPTIM --- ---
    Tak mi konečně drazili :-)

    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DEUSOPTIM: zkus ten link trochu jinak...takhle to hodí obrazovku vlastních souborů každého uživatele...
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    NEVILL: jasný, jen co to začne smrdět zombíkama vlítnout a vybrat nějakou lékárnu :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATEEJ: ale no jo, já vím...to je vždycky taková ta následná akce kdy se při zombie apokalypse kdy někdo má zranění, zápal plic nebo cokoliv jiného a hledá se lékárna kde by snad ještě byly nějaký ATB...
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    SVORO: no katanou bych fakt strom nekácel ... mačetou a lopatou už jsem to dělal :D
    SVORO
    SVORO --- ---
    Sorry za tldr, trochu se nudím v práci :D

    Tak já jsem si vybral:
    Body Armor - nejen protože, může ochránit před kousnutím, ale i před počasím a zimou.
    Fire Axe - rozhodoval jsem se mezi sekerou a mačetou, vybral jsem sekeru protože mimo funkce zbraně se dá použít na otevření/vypáčení dveří stejně tak jako petlice. O kataně zachvilku...
    Kuše - Z těch střelných zbraní respektive zbraní na dálku mě osobně přijde nejlepší, protože si střelivo můžu vyrobit sám a je nehlučná. Pokud by nebyla tak bych bral AK-47 u nás by to byla spíš vz. 58 čem bych se spíš vyhnul je tlumená pistole neb sehnat do toho náboje by bylo asi peklo.
    Čistič vody - z těch ostatních věcí mi zbyli jen dvě možnosti FAk nebo WP podle mě dvě stejně dobré volby, ale FAk se dá sehnat o něco líp než WP... přeci jen autolékarničky by byly skoro v každém autě.

    Nad čím jsem přemýšlel:
    Radio - vědět co se kde děje nebo mít možnost komunikovat na dálku je zajímavá.
    Video Camera - dokáže sloužit nejen jako záznamové zařízení, ale i jako dalekohled či noční vidění či baterka
    Dýchací maska - Asi by se hodila, když by člověk, šel do kanálů nebo někde kdej velkej smrad chladící boxy s masem ;)
    Baterka - to je jasný světlo a signalizace, ale to by dokázala i kamera.

    Luxusní předměty:
    Tady je to jednoduchý všechny palný zbraně AK brokovnice pistole... problém s municí a né zrovna zkušenost s jejich zacházením... Rozdávat headky na pochodu bych asi jen tak nedokázal a navíc dělají děsnej rámus.
    Noční vidění... hmm na vidění v noci a dál?
    Auto/motorka - asi by byli super kdybych se musel nějak rychle dostat, auto mi přijde lepší než motorka a pokud motorku tak ne silniční! :D

    Věci co mi přijdou jako blbost:
    Motorová pila - pokud by byla jako v Doomovi tak by se o ní dalo uvažovat, ale jinak kravál a problém s palivem
    Pes - Super alarm a živá konzerva, jenže co když by se z něj stal zombie pes? I Dobrák měl celkem problém se zombí srnama!
    Stan - super proti deště nesuper proti zedům.

    A zbyla nám katana!
    Katana je super vyhajpovaná zbraň se kterou málo lidí umí zacházet aby byla tak super! Pokud si jí zvolil člověk co s ní umí nemám problém, ale pravděpodobně si ji volí lidi co s ní neumí v očekávání výsledků které podává Michone ve WD. Katana je primárně zbraň kdežto sekera a mačet jsou primárně nářadí, katana jako otvírač dveří nebude fungovat tak dobře jako sekery či mačeta, ale sekery či mačeta bude sloužit stejně dobře jako katana otvírání lebek zedů.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    NEVILL: Ale ATB v normální lékárničce rozhodně nejsou, páč jsou jen na předpis.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATEEJ: asi tak...hodí se dezinfekce a případně nějaký ty antibiotika...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Imho se přeceňuje first aid kit - ve většině scénářů zombie apokalypsy máš největší pravděpodobnost zranění právě od zombie, ale v tom případě obvykle stačí škrábnutí a máš utrum, dezinfekce nedezinfekce. (A obecně je dezinfence asi jediná věc v celé lékárničce, kterou bych považoval za nenahraditelný life saver. Sterilní obvaz je samozřejmě fajn, ale dá se zimprovizovat.)
    HENRYNEAL
    HENRYNEAL --- ---
    Máte doma někdo připravenej Grab-bag, Go-bag , tříve nemarketingově se tomu říkalo evakuační zavazadlo :D ?

    Reálně může přijít i jiná apokalypsa, než zombie, na kterou se všichni těšíme, ekonomická, meteorologická, pandemie. Jen mě zajímá jaký procento lidí je dnes připraveno. Já mám tohle zavazadlo soustavně připraveno už asi 10 let a jen měním design podle mody. Navíc tahám základ vždycky sebou po kapsách.

    Filtr se dá celkem slušně vyrobit i v přírodě, nikdy to nebude parádní Sawyer ale práci to udělá :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    NAVARA: Bikiny. A zombíci utečou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam