• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LIDDA: fain, já se tam možná vypravím už v úterý, pokud to vyjde :)
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    Ta moje krasavice z Tesca :)

    LIDDA
    LIDDA --- ---
    QUAACA: Aha, nevsimla jsem si, ze je to starej letak, myslela sem ze postuju to samy co ted MASO :) Teprv se tam chystam ve stredu tak pak poreferuju :)
    MASO
    MASO --- ---
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LIDDA: ten odkaz je na loňskou výstavu - ale platí to tedy v tomto termínu i letos, jo? co tam mají pěkného na prodej? vybrala sis tam něco? dík za info :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    MISERY: A jsou tam určitě jenom červci? Co já jsem je měla sem tam na kaktusech a oleandru, tak se mi nezdáli schopní tu kytku úplně zabít...dost možná že jsou orchideje citlivější, ale skoro bych koukla jestli tam nejsou ještě svilušky. Ty zlikvidují dost cokoliv.
    MISERY
    MISERY --- ---
    No třeba z Hornbachu mi zatím chcíply všechny, protože byly nakažený těma červcema. Teď jen doufám, že to nenalezlo i na orchidej co mám z výstavy, protože to bych se asi zvencnula.
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    QUAACA: Jo, ta z Ikei mi taky chcípla. Asi to teda je spíš mnou, než jima :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    _LUCI: zrovna u orchidejí nevidím nijaký rozdíl mezi kupovanou na výstavě nebo v řetězci.. to u kaktusů je to jiný, ty z výstavy od kaktusářů jsou v úplně jiném substrátu, ty holandské jsou vyhnojené aby kvetly, ale za chvíli chcípnou.
    mně pokvete jak orchidej kupovaná v ikee, tak orchidej z výstavy v botanický.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Ja jsem koupila orchidej za 150 v Globusu, mam ji asi tri tydny a zatim se ji dari dobre
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    QUAACA: Včera jsem si jednu vybrala.
    Poslední orchidej mi pošla asi před půl rokem, taky byla z nějakého řetězce, tak jsem si říkala že počkám na nějaké květinářství, a nakonec včera koupila tuhle.
    Jsem zvědavá, jak dlouho vydrží. :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    a v tescu mají akci orchideje za 149,-/ks, včera jsem si vybrala moc pěknou dendrobii
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    Coz mi pripomelo.. vystavu orchideji ted v botanicky
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jak a kdy správně přesazovat Dendrobium nobile? Mám jí v neprůhledném květináči, mám jí opět přesadit do neprůhledného, nebo pro ní bude lepší klasický průhledný orchidejový? Mám už strašně moc nových pahlíz, roste to jak splašený, ještě kdyby to tak chtělo kvést, ale toho se asi nedočkám...
    VEVER
    VEVER --- ---
    Právě jsem objevila tenhle klub a koukala jsem, že někde na začátku jste řešili jak je to s kvetením vanilky. Nevím jestli už je vyřešeno, ale co já jsem slyšela, tak je potřeba nějakým způsobem tu kytku ochladit...pán co jí měl ve skleníku říkal, že mu vždycky kvetla jenom ta, co se přímo plazila po skle, takže vždycky v zimě lehce přimrzla.
    Já mám vanilku roky, asi dvakrát jsem jí zkusila někdy na podzim chvilku přenést na balkon a nic nezabralo, ale asi tam byla moc krátce.
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    Ja se snazim ze zacatku privazat alespon dole, aby ten vyhonek s kvety uplne nelezel, ale vzdycky se strasne bojim, abych ho nezlomila (uz se mi to asi 2x stalo). Kdyz uz jsou videt poupata, tak privazuju na dalsich mistech.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    mám dotaz k uvazování květů orchideje k opoře. vážete už když stonek s květy začíná vyrůstat nebo až později, až jsou hotová poupata? nebo nepřivazujete vůbec?
    MISERY
    MISERY --- ---
    NATASHA: To dělám taky... ale já měla letos trochu problém s hmyzákama, naštěstí se mi jich (zázrakem) povedlo se zbavit. Už jenom ty mušky pitomý, ale taky toho je míň, co jsem odvezla růže na zahradu, ono jim v bytě stejně nesvědčilo, moc vedro IMHO.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    MISERY: Mně jich teď pokvete víc, a kvetou mi asi 3 Phalaenopsis a jedna Cambria a další se chystají.
    Nedělám nic zvláštního, jednou za deset dní je nasázím do vany a dostanou sprchu či koupel ve vodě s trochou hnojiva. Ale samozřejmě s nimi hovořím a lichotím jim. Orchidejím, zjistila jsem, je třeba lichotit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam