• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    LIDDA: Nejsu odborník, ale podle hlíz to vypadá na oncidium http://www.orchideje-pestovani.info/druhy-orchideji/oncidium/ . Mám doma trochu jiné, také silně voní. Hlízy se údajně scvrkávají pokud má moc nebo málo vody, ale já mám prostě scvrklé všechny starší hlízy. Zároveň mi pořád dorůstají nové, takže si nemyslím, že by se kytce nedařilo...
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    Kdysi jsem nahodne koupila orchidej o ktery jsem nic nevedela, pred tydnem mi konecne zacla kvest a takhle to ted vypada :)
    Jen jeste porad nevim co to je. Svedci ji zima a voni, ale dost silne, skoro az neprijemne stiplave. Posledni dobou se ji ale zacina scvrkavat pahliza a ja si nejsem jista co s tim :/

    VEVER
    VEVER --- ---
    Právě jsem si koupila v hornbachu zlevněný Phalenopsis, říkají tomu calimero. Chci ho pěstovat epifyticky v poměrně vlhkém teráriu a chtěla bych se zeptat, jestli tomu mám kořínky obalovat nějakým mechem nebo je přivázat jen tak? Plánuju to rosit a nerada bych aby to shnilo.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    HELLEJU: no když jsem si o ní přečetla, že Brassie nejsou vhodné pro začátečníky. tak ti nevím, jak dlouho jí budu mít :)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    QUAACA: TAk dej casem vedet, jak se ji dari a na jakem miste ji mas, at se muzu inspirovat:-) Ja jednu Brassi doma mam, ale nikde jsem k ni nenasla moc informaci, takze nevim, co ji nejlepe vyhovuje.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    HELLEJU: jo to je ona! díky za identifikaci :))
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    QUAACA: Neni to spis Brassia? Ty jsou takhle strapate.
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    LUCKYSWEETY: Ono by se mela zalivat snad i min, i jednou tydne je obcas az az a orchidej pak umira na prehnanou peci :) Strcit prst hluboko do substratu a zalivat teprv az ve chvili, kdy je substrat komplet proschlej.
    Ja hazim ty chladnomilny do predsine nebo na okno v nejchladnejsi mistnosti (kolem 18) a dari se jim :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    LUCKYSWEETY: Mám jí taky, je to dendrobium nobile, zalévám jí stejně jako ostatní - tak jak říkáš a má se čile k světu, ale moc nečekej, že ti znovu pokvete. Bude mít spoustu nových stvolů, ale na květ je potřeba umístit jí v zimě do chladnější místnosti, je chladnomilná. Nicméně mě příjde celkem dost zajímavá i bez květu :-)
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    máte doma někdo takovouhle orchidej?
    mela jsem parkrat ty 'normalni' a pomerne rychle mi chciply
    tuhle mam asi mesic a kvety pomalu opadavaj..tak jestli jen odkveta, nebo zas chcipa?

    a zalejvate je tak, jak se rika? - na hodinu ponorit jednou tydne do vody?
    diky

    MISERY
    MISERY --- ---
    VEVER: No se množej v těch růžičkách listů a tam to celý zasviněj takovym lepivym bordelem a když z toho pak má vyrůst list, tak je hodně ožranej a shnije...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ad.QUAACA: jo a voní ;)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    _LUCI: pěkná!

    zde moje tescoorchidej, ta žlutá v popředí - zřejmě oncidium (nevíte někdo?)

    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LIDDA: fain, já se tam možná vypravím už v úterý, pokud to vyjde :)
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    Ta moje krasavice z Tesca :)

    LIDDA
    LIDDA --- ---
    QUAACA: Aha, nevsimla jsem si, ze je to starej letak, myslela sem ze postuju to samy co ted MASO :) Teprv se tam chystam ve stredu tak pak poreferuju :)
    MASO
    MASO --- ---
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LIDDA: ten odkaz je na loňskou výstavu - ale platí to tedy v tomto termínu i letos, jo? co tam mají pěkného na prodej? vybrala sis tam něco? dík za info :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    MISERY: A jsou tam určitě jenom červci? Co já jsem je měla sem tam na kaktusech a oleandru, tak se mi nezdáli schopní tu kytku úplně zabít...dost možná že jsou orchideje citlivější, ale skoro bych koukla jestli tam nejsou ještě svilušky. Ty zlikvidují dost cokoliv.
    MISERY
    MISERY --- ---
    No třeba z Hornbachu mi zatím chcíply všechny, protože byly nakažený těma červcema. Teď jen doufám, že to nenalezlo i na orchidej co mám z výstavy, protože to bych se asi zvencnula.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam