• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    Ted mi doma kvetou tri krasky, tak ma radost:-)




    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    [ JARAFARI @ domácí flóra - pěstujeme kytičky, rostlinky... ] kopiruji z vedlejsiho auditka, vystava (prodejni) orchideji je ted i v zahradnictvi Chladek, o vikendu se tam chystam, tak doufam, ze nevymeknu a zadnou si nekoupim, uz se mi sem kytky nevejdou:-)
    SUNY
    SUNY --- ---
    LIDDA: Jakto, že je v pondělí zavřeno? To je škoda, tak snad příště! :-)
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    SUNY: Fail! Sem tam vyrazila a samozrejme sem zapomnela, ze v pondeli je Fata Morgana zavrena :P Takze sem koukla na venkovni expozici a do vinarny :)
    Tak novej pokus v patek, mozna zkusim tu vecerni expozici.
    SUNY
    SUNY --- ---
    LIDDA: já tam chtěla jít dnes, ale přítel pravil, že mi ji radši koupí, jen když tam nebude muset :D
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    SUNY: Zitra tam razim :)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    MEDVED007: rosit, a taky je dávám nasáknout do umyvadla (úkon na 5 minut, umyvadlo zabrané tak na 30 minut) a to mi zase tak vyčerpávající nepříjde .)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NATASHA: tak na takovou péči fakt nemám čas.....u nás si kytky musí vystačit s tím, že je sem tam zaleju a když bůh dá, tak je nastríkám hnojivem z ostříkovače.....
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    MEDVED007: Já své orchideje pravidelně jednou za týden (v zimě i za dva týdny) naskládám do vany, osprchuju, pak napustím do lavoru vodu s hnojivem a každou tam nechám tak hodinu stát (vandu a ty ostatní, co mají kořeny volně, déle), načež nechám okapat a umístím na původní místo.
    Kvetou mi pravidelně téměř všechny.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    začla mi po roce kvést orchidea...jak dosáhnout toho, aby jí to dlouho vydrželo ? zalejvat ? nezalejvat ? hnojit ? nehnojit ? rosit ?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SAGEMA: vyfoť!
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    VEVER: to je pravda, takže byste se ji nebáli nad tím zúženým místem (je to tak uprostřed rostliny) uříznout a vlastně tak i zkrátit ten dlouhý stonek, který za těch několik let vytvořila. Oni ani ty spodní listy nejsou moc dobré.
    VEVER
    VEVER --- ---
    SAGEMA: No, vzhledem k tomu že je epifytická tak by měla mít jenom jedny kořeny dost určitě, řekla bych.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    QUAACA: proto mě to napadlo, ale chci se o tom utvrdit, protože bych ji nerada zničila
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SAGEMA: já bych to klidně zkusila. ale ty kořeny jsou všechny stejné, ne? akorát některé používá jako vzdušné a jiné jsou v květináči (se domnívám :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Super klub! Jsem ráda, že jsem ho našla a tak bych ho hned využila na jeden dotaz :)) Mám asi 5 let Phalenopsis. Vzhledem k tomu, že to byla moje první orchidej, na které jsem se de facto učila, dostala ode mě během svého života jednou docela zabrat. Přelila jsem ji a začaly jí uhnívat kořeny. Podařilo se mi ji ale zachránit a orchidej se mi neustále odvděčuje tím, že kvete 2x do roka. Vždycky vykvete, když se rozhodnu, že ji přesadím, protože těch 5 let žije stále v jednom květináči. Za těch 5 let už ale dost vyrostla, hlavně teda do délky, a bohužel se na ní dost projevilo to přelití, je v jednom místě hodně a nehezky úzká. Co s tím? Napadlo mě, že bych ji při přesazování nad tím zúženým místem ustřihla a jako kořeny použila vzdušné, kterých má přehršel. Jde to??? Nebo si v místě řezu vytvoří kořeny nové?
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    Super, dekuju :) Ted koukam, ze ste ni psaly niz, ja jim dam ze neni vhodna pro zacatecniky! Tak jdu studovat, snad ji zas nafouknu :P
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LIDDA: to je ta Brassia - pavoučí orchidej, jak jsem si koupila před nedávnem v tescu http://www.orchideje-pestovani.info/druhy-orchideji/brassia/
    VEVER
    VEVER --- ---
    LIDDA: Nemůžou se mu prostě scvrkávat hlízy protože se vyčerpává kvetením? Teoreticky? Že by se mu to odkvětu zase nafouklo zpátky.
    A je to moc hezké, mimochodem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam