• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    REFLEX: Co zkusit hello world z dokumentace androidu? A nebo pokud nevládneš angličtinou tak v záhlaví je link na článek ze Zdrojáku.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    REFLEX: staci jakejkoliv linearlayout, kterymu das layout_width a layout_height na fill_parent... a background nastais nejaky drawable :-)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    poradte nejake easy tutorialy pro zacatecniky, prace s grafikou atd. (treba jak udelat aplikaci, kde dam na pozadi jen nejakej obrazek :D)

google pouzivat umim

diky
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    HURDA: Hehe, zrovna dneska se mi to dostalo do ruky. Vypadalo to jak hrozná čína, tak jsem to vzal do ruky, zapnul. Začal tam nabíhat Android 1.6, což mě překvapilo. Celková odezva relativně dobrá, zpracování pofidérní, ale za ty prachy bych to klidně bral.. Maj to v bazaru kde pracuju za dvojku..
    HURDA
    HURDA --- ---
    SPIRAL_FORCE: No jsem myslel, vlastnost java pluginů v eclipse - ono se tam dá programovat ledasco e né všechno to má (protože to u všeho nejde) - pokud si stáhneš pro Eclipse for Java development - tak to tam bylo už dávno

ale teď koukám, že tohle co ukazješ je pro xml soubory

podle popisu jsem pochopil že mluvíš o java programování
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    HURDA: tak urcite to neni vlastnost javy ;-), je to vlastnost pluginu do eclipsy ADT (od verze 10.0.0), kterej je soucasti sdkcka....
    viz.: http://tools.android.com/recent/gotodeclarationimprovements
    HURDA
    HURDA --- ---
    SPIRAL_FORCE: to je vlastnosr eclipsu a javy, ne android SDK - pokud myslíš kliknutí na že ctrl+ klik tě hodí na definici...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    MRAKY: v nove verzi sdk je moznost po najeti na jekykoliv resource v kodu + stisknuti Ctrl primo skocit bude na definici toho resourcu v R.java, nebo v xml

obcas se mi stava, ze se spatne zaktualizuje R.java (coz vede na Resouce not found exceptionu), pak je potreba udelat clean a ono se to spravne rebuilduje
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HURDA: aha diky!
    HURDA
    HURDA --- ---
    MRAKY: to je ve vygenerovanym R souboru - tak jsou public static final int
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    Ahojte
    mam nejakou chybu v definici resources, a dostavam chybovou hlasku
    "ERROR/AndroidRuntime(949): Caused by: android.content.res.Resources$NotFoundException: Resource ID #0x7f030001
    04-15 14:47:09.951: ERROR/AndroidRuntime(949): at android.content.res.Resources.getValue(Resources.java:892)
    "
    me ani vicemene nejde o vyreseni - me by zajimalo, jak mohu prelozit do lidstiny "Resource ID #0x7f030001" a zjistit o jaky jde resource... mate nekdo nejaky napad?

ACE
    ACE --- ---
    HURDA: z dx nekupovat, cokoli s a1.5 na developement taky nekupovat... kdyz uz nejaky tablet z ciny, tak pripravit se na par kompromisu a dulezite jsou vnitrnosti - v soucasne dobe mam herotab a8 s 1ghz samsung cpu a a2.2 a to uz se da celkem pouzivat, ale ty prvni tablety jsou opravdu hodne nestandardni a nekvalitni. z dev hlediska uz jen to, ze a1.5 nema podporu ruznych rozliseni displeje a presto ty stare tablety jsou nahackovane tak, aby jely v 800x480 - spousta aplikaci se pak chova a vypada dost divne. a s a1.5 je to padave. ten muj soucasny s a2.2 je stable, vsechny aplikace ok, 3d hry tez, za tu cenu si nestezuju...
    vzdy nezapominat - you get what you pay for :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Docela zajímavé tutoriály na tvorbu vlastního View adapteru a pak zajímavý nápad na zoomování jedním prstem. Linky hodím i do záhlaví :)

Android Tutorial: Making your own 3D list – Part 1 | Developer World
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

Android one finger zoom tutorial – Part 1 | Developer World
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    KTV: No já na to koukal jak na zjevení, prostě sem vycítil že to nebude nic dobrého. Už z toho nestandardního ovládání a jakoby kopírování iPodu. To je znát že to je zmatený čínský paprodukt. :)
    KTV
    KTV --- ---
    HURDA: hele budes se divit ale ja ho mam :-D vyvijim aplikaci pro tablety prave a tak sem chtel zkusit jestli to pobezi i na tom nejlevnejsim na trhu. takze: je to STRASNA SRACKA!!! :-D je to neuveritelne pomaly, nema to akcelerometr takze obraceni landscape/portrait se dela normalne ikonkou ktera je v notification baru. pak to nema tlacitko home - to "apple" tlacitko funguje jako back. krome toho - default to ma landscape a kdyz to prepnes do portrait tak dost brutalne poklesne vykon (naprosto nechapu proc! ale treba i skrolovani systemovejma menu se najednou strasne trha, browser je totalne nepouzitelnej atd)

dalsi kapitola je, ze to ma nesymetricky pixely - kdyz prepnes na portrait tak se vsechno tak nejak divne protahne (vcetne fontu ktery sou pak neprirozene hubeny). navic je to rezistivni display a ta dotykova vrstva je strasne nepresna - vetsinou to nevadi ale jakykoliv textovy vstupy to je fakt vo zivot, protoze to neustale misto backspace macka enter, misto "L" to pise "O" atd.

jo a last but not least - ma to dost slabou baterku, normalne to da tak 2-3h provozu a nazdar. a navic ten android tam neni uplne pure a nektery volani na google api ktery mi na jinejch tabletech (archos) fungujou vpohode, tak tady padaj bez toho aby vyhodily vyjimku, takze se neda zjistit proc - proste to najednou skonci bez jakykoliv hlasky (ani nevyskoci to okno "aplikace byla nahle ukoncena"). konkretne mi to delalo pri embedovani browseru.
    HURDA
    HURDA --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s těmahle věcičkama
    android tablet - DealExtreme
    http://s.dealextreme.com/search/android+tablet

a hlavně s timhle - asi ten nejlacinější
    $102.98 - 7" Touch Screen TFT LCD Google Android 1.5 Tablet PC w/ WiFi/Camera (ARM926EJ-S rev5) - Laptop Gadgets
    http://www.dealextreme.com/p/7-touch-screen-tft-lcd-google-android-1-5-tablet-pc-w-wifi-camera-arm926ej-s-rev5-54005

Nekupoval jste si to někdo?
    PECA
    PECA --- ---
    LWEEK: Lidé, kteří si neupgradují systém, to není statistická odchylka, ale naprosto obyčejný uživatel. Pokud mu telefon sám nevnutí možnost upgrade, sám mu nenabídne zálohu, provedení upgrade a případné obnovení dat, tak bežný uživatel upgradovat nebude. :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LWEEK: "On to teda není toustovač, ale vlastně počítač? Tfuj tfuj tfuj, na to nebudu vubec sahat, abych to nerozbil! Upgracože?"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam