• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ahojte - kdyz jsme tak u ladeni - neexistuje zpusob, jak se zbavit USB ? chtel bych ladit bych si eclipse s androidim pluginem pripojit prez lokalni sit. ten kabel je proste prudeni
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Pěkně děkuju, ladění na skutečným telefonu je o dost lepší, se divím, že mě to nenapadlo dřív :)
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    CHILDINTIME: Tak, tak. Stacilo zapnout debug usb (Nastaveni->Aplikace->Vyvoj->Ladeni USB). Na HTC telefonech lze bez tohoto nastavani vybrat HTC Sync jako zpusob pripojeni, pac ma jiz v sobe zapnute to Ladeni USB.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    DR_K: co si pamatuju tak v telefonu stacilo mit zaplej usb debug / ladeni pres usb a v eclipse/jinde to pak bylo videt mezi zarizenima. (nastavit jako vychozi to slo myslim ve vlastnostech projektu). mam takovej obyc ntb s c2d a rychlost emulatoru me taky pekne srala, tak jsem taky radsi vsechno testoval pres kabel. navic emulatoru se celkem blbe davaj data ze sensoru (myslim, ze nektery ani predavat nejdou).
    DR_K
    DR_K --- ---
    ARCAO: a podelil by ses prosim do posty o postup, jak to rozbehnout a pouzivat timto zpusobem?
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    DR_K: Mám stejný problém, protože jsem občas bez stolního PC a potřebuji vyvíjet na netbooku (Atom N270). Řeším to tak, že to ladím hned na telefonu, který mám připojený přes USB.
    DR_K
    DR_K --- ---
    mam stary notebook, na kterem rad vyvijim. bohuzel nastartovat androidi emulator mu trva nekolik minut a manipulace s nim je i pak otresna. tak jsem zkusil app inventor. no, klidne me bijte, ale rekl bych, ze pro jednodussi formularove aplikace genialni, to skladani puzzle je vskutku totalne blbuvzdorne a predevsim ocenuji fakt, ze se zmeny okamzite ukazuji na pripojenem zarizeni. shrnuto a podtrzeno, jsem prijemne prekvapen
    TEROX
    TEROX --- ---
    NSZ: Na Nexusu S to jdu zkoušet dneska, tamto bylo pravě na tom ACE S5830, a je dost pravděpodbný , že na to romce to není, co jsem tam dával.
    NSZ
    NSZ --- ---
    TEROX: Je to divny. Google API 10 by melo stacit.
    Na mym Motorola Xoom (3.2) jsme to rozbehli hned, kamos rikal, ze to bezel na Nexus S i emulatoru.
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    TEROX: Tipoval bych, že Ti chybí Google Maps API. Něco podobnýho se mi dělo na CyanogenMod bez nainstalovaných Google Apps.
    TEROX
    TEROX --- ---
    TOMDOTCOM: No tyka se to nejnovejsiho googliho API 10, ucastnim se totiz ADK chalenge, a zkousel jsem to zlomit na Samsung Ace s ruskou 2.3.4 rom, ale ta tam evidentne nema ten nejnovesi update, kterej potrebuju pro rozjeti toho acessory development kitu. Dneska si jdu koupit nexus s :D
    TOMDOTCOM
    TOMDOTCOM --- ---
    TEROX: je to mozny, ale cekal bych ze to bude spis naopak, ze na emulatoru to nepojede:) neni neco podrobnejsiho v logcatu? treba jaka knihovna mu chybi...
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SIRLOON: to bylo prvni, co me sralo :-). kdyz zmacknu v idee enter, tak mi odskoci kurzor od radku dolu a odsazeni je stejny jako na predchozim radku..da se to nejak prenastavit? ;-)...pokud ne, tak je to na hovno ;-)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    SPIRAL_FORCE: jooo to nevim, ja si nevsiml ze by to tam nebylo :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SPIRAL_FORCE: ja pouzivam vzdy len take ide kde je formatovanie kodu :))
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SIRLOON: zkousel sem chvilku ideu, ale chybela mi tam jedna vec. kdyz v eclipse zmacknu enter, tak mi automaticky na dalsim radku odsadi, aby kod byl dobre citelnej. jde tohle i v idee?
    TEROX
    TEROX --- ---
    Dotaz pro všechny,
    moje interpretace chyby- Installation error: INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY,
    je: Telefon na kterej chci nahrát app nemá potřebný knihovny, tzn. potřebuju novější verzi androidu. Je správná? V emulátoru to normálně pustim.

SIRLOON: No eclipsy jsou občas trochu naladový pravda :) Třeba se s nima zbytečně mučim a používáním jiného IDE, bych si ušetřil spoustu času :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ARCAO: prilis malo informaci, nicmene podival bych se naopak na metody, kde to cistis tedy onPause a onStop, ktere z lifecycle aktivity nemusi nutne vest zpatky na onCreate.
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    Ne setkal jste se nekdo, ze by z nejakych okolnosti se vynechala metoda onCreate u aktivity? V te metode si vytvarim Handler + view objekty vytazene z layoutu, ktere pouzivam dal v kodu. Na marketu mam totiz ted par NullPointerException prave na tech objektech, ktere pouzivam dal v aplikaci. Zda se mi totiz, jako by se proste onCreate nejakym zpusobem vynechal.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    MORIARTY: ddmsko jako standalone aplikace je tusim soucasti sdkcka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam