DESPERADO123: Neblbni, podle všech pravidel prevence a péče o zuby by měl každý, i zdravý člověk, zubaře jednou za půl roku navštívit na preventivní prohlídku. Je to minimálně z toho důvodu, že u problémů se zubama to začne bolet a tedy to člověk zám pozná až když už je to pěkně rozlezlý průšvih. Tím, že se tam jde jednou za půl roku se to dá odchytit včas, protože zubař to pozná mnohem dříve a zákroky pak nejsou tak náročné a i drahé... pokud soukromý zubař vyžaduje, aby k němu pacienti chodili, tak to není jen kvůli penězům... na hodně zničených zubech by pravděpodobně "vydělal"víc.
DESPERADO123: Jenže to může tak trochu vést k tomu, že bude mít lékaž napsaných pacientů hodně, ale reálně bude léčit jen zcela očividné věci a nebude se moc snažit... například na vesnici, kde možnost výběru není zrovna velká, bude obvoďák předepisovat antibiotika na angínu, ale nezamyslí se nad tím, proč ten člověk tu angínu pořád dokola má, protože to předepisování léku mu vlastně nevadí...
Osobně si myslím, že úpoékud můj lékař je tak na baterky, že mi nevyhovuje, tak si najdu jiného a pokud budu chtít, tak klidně i soukromého a zaplatím mu za službu... bude-li stát za to, proč ne.
Podle mě se v mnoha případech soukromý lékař musí víc snažit, protože mu časlo lidi platí sami a tím pádem chtějí mnohem víc vidět výsledky, než když to platí pojišťovna... spíš by v tomhle prospěla osvěta, aby lidi věděli, co mají očekávat a nesmířili se s čímkoliv.