• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DESPERADO123Děkujeme, odcházíme - podporujete lékaře v boji za jejich požadavky?
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    LOPIK: možná tě to překvapí, ale hromadná výpoveď byla použita v mnoha bojích v zahraničí a většinou úspěšně. není to nic nového. 

    on je totiž rozdíl, když tu výpověď dá jeden čistič kanálů nebo polovina firmy.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    LOPIK: leda že ten čistič kanálů je nahraditelnej snáz, než kvalifikovanej lékař.. viz níže. Tady dle mě plácáš nesmysly, max. tu platí v jednotě je síla. Nemyslím si, že si lékař nedovede spočítat a dát dohromady pár faktů a čísel.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LICINDA: ne, neverim statnimu zdravotnictvi, tech pribehu je vic. pro pripad autonehody si samozrejme platim to povinne zdravotni vypalne.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    _BENNY: takže ne "státnímu zdravotnictví nedůvěřuju" ale "západní medicíně nedůvěřuju"... na to máš plné právo a můj částečný souhlas, i když nedůvěrou bych to nenazvala (pochybuju že člověk rozsekanej po autonehodě při převozu do nemocnice bude křičet "néé, chci za Yung t'Ilem na Žižkov, ten mě dá dokupy jehličkama a meditačníma koulema!")
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROTIK: Protože i ten čistič kanálů, co tě tak rozdráždil, ví že nedá výpověď, když nic jinýho neumí a neví co bude dělat potom. Leda že by to byl takovej blbeček, že se do toho nechá ukecat od nějakýho vola v televizi, s tím že to bude jen jako, protože mu určitě přidaj..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LICINDA: nakonec jsem musel jit za sarlatanem, zapadni medicina selhala a uz by me rezala po dvousekundovem pohledu na snimek z CT :)
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    LOPIK: já myslím, že o ně nemusíš mít strach... jakým ohledu myslíš nepovedenou, když už i ministr zdravotnictví přiznal, že to posral? Podle mě to skončí nějakým kompromisem. Ministr lékařům slíbý nějaké postupné zvýšení platů a bude rád když se lékaři vrátí na pracoviště...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ROTIK: pravni koncipienti maji to stejny, delaji podrztasku a prescasy v kancelari za par tisic hrubyho a nechavaji se zivit od rodicu v domneni ze bude jednou dobrej flek. nevidim na tom nic zvlastniho. a co teprve ti absolventi co nenajdou zadnou praci.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    _BENNY: takže ale vidím, žiješ. Základ pro všechno ostatní. Možná kdyby byli lékaři odpočinutí, neměli materiální limity a blá blá blá,.. možná by to bylo lepší. Lékaři dělají kouzla s tím, co mají k dispozici a kolik klacků mají pod nohama.
    LOPIK: Je to argument. Nejde o primáře, jde o lidi, kteří mají mladé zaškolovat, být nad nimi, hlídat je, UČIT JE. Jenže nejdřív ti lidé musej být--> musej být nějak motivováni... a když už je nemůže motivovat plat, dělaj to "z přesvědčení" (ne, není to fráze. Znám desítky, jak studujících tak pracujících). A to jim potom ani příspěvky pod diskusema typu Benny a jemu podobní, moc krve do žil nenaleje.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    LOPIK: Proč jsou to navedený blbečci? Protože jim nepříjde normální když jdou do práce ve středu, vrátí se v úterý další týden a dostanou za to 30 000 hrubýho? Že absolvent dostane nižší nástupní plat než kdyby dělal u pásu? Že se musí upsat nemocnici na kolik let aby si vůbec mohl dodělat atestaci?.... Asi žiju v jiném světě..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROTIK: Všechny lékaře vyděračema nenazívám - to platí pro LOK a chytráky co tuhle už teď dost nepovedenou kampaň vymysleli.. Ti doktoři, co jsou teď nervźní z toho, že dali výpovět, to jsou jen navedený blbečci..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ROTIK: proste klasicke argumenty absolventa. jeste jsem neslysel o absolventovi ktery by svemu prvnimu zamestnavatelovi rekl: "praxi nemam zadnou, ale mam chut pracovat, casem se zaucim a dostanu se vejs, zatim necekam skoro zadne penize. coze, stravenky? no super, s tema jsem ani nepocital!" :D zivot takovy lidi nauci.

    LICINDA: nebyla mi poskytnuta dobra pece skoro nikdy, statnimu zdravotnictvi neduveruji.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DESPERADO123: To že zdravotnictví funguje beru podle toho jaká je kojenecká úmrtnost, jaká dostupnost péče nebo třeba čekací doby na operace - ve všem jsme ve světový špičce. Poplatky bylo politikum, jedinej reálnej důvod byl aby se nechodilo krafat do čekárny a pro acylpirin..
    Takový ty vzdechy, že se nade mnou sklání 26-letá doktorka protože primář operuje.. A co by se mělo dělat? Vzít primáře dva, nebo si cucat odborníky z prstu?
    A privatizace nemocnic - myslíš, že by se někdo koupil nemocnici co nemůže vydělávat? (ten nepočítám "speciální" případy jako v Brandýse nad Labem..) - privatizovaný nemocnice nemůžeš brát jako důkaz nějaký krize..
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    _BENNY: jistě, museli by dojet za prací, to je normální. Možná by i brblali (ti, kteří třeba nestávkují a je jim dobře, víc nepotřebujoua nebo se prostě bojej). Ti rozumní si to dokážou spočítat.

    A prosím, přečti si ten článek, abys mohl tvrdit, že "mzdove prostredky jsou holt vyraznou casti rozpoctu"

    A s použitím Tvého výraziva - oni do toho lékaři právě řízli.

    A opravdu mě mrzí, že ses s tímto setkal. Dobré, že to dobře dopadlo. Ale cítil ses dobře Ty? Byla Ti poskytnuta nejlepší péče? Stěžoval sis na něco? Zeptal ses, jak bylo tomu ošetřujícímu? .... prostě něco se dělat musí. A lékaři skutečně "neřvou jen po prachách"...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DESPERADO123: jasne no. a kdyz nemam na benzin do auta, co takhle prodat auto a koupit za nej benzin? :D
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    LOPIK: Dobře tedy, ven s kartami. Oba moji rodiče jsou doktoři, taťka zástupce primaře, mamka praktická lékařka. Každý z jiné sféry, i když říct o praktikovi, že je soukromý je taky dost zcestné. Já sám studuji medicínu. Taťka výpověd podal. Z výše uvedeného si troufám tvrdit, že bych se v tom měl poměrně orientovat. Ne určitě na tom nejsme tak, že bychom žili od výplaty k výplatě. Ale když budu v práci od nevidim do nevidim, bude mě to obírat o volný čas, tak za to budu chtít dostat zaplaceno. Připočti k tomu jěště náročnost studia a odpovědnost v zaměstnání. Navíc rozebírání platů, které se tak krásně v mediích rozmázlo je pouze jeden ze třinácti bodů. Nic ve zlém, ale tvoje nazývání lékařů vyděračema mi příjde úplně mimo mísu.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    _BENNY: nějak se říznout musí, to určitě. třeba říznout ty podivné zakázky, říznout příjmy pojištoven aby si tolik pojišťovny nemastili svoje kapsy... třeba teďkon se vláda dušuje, že sjednocení dph nateče do rozpočtu 60 mld. korun. tak proč je nevyužít na platy ne? :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LICINDA: neco takoveho by me neprekvapilo, protoze se mi to stalo uz nekolikrat.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    ROTIK: vyděračství v LOPIKově slangu je v takovém případě každá stávka a jiná nátlaková akce za vyšší mzdy. akorá kdyby nebylo nich, tak by se tu pořád makalo 12 a víc hodin denně za mizerný plat, ženy by nesměli volit...


    LOPIK: no nevím... proč byli zavedený poplatky? protože to tak dobře funguje? proč se privatizují nemocnice? spíš to vypadá tak, že ministerstvo už léta neví co se zdravotnictvím dělat.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LICINDA: uz slysim lekare z okresnich nemocnic a porodnic jak je nemyslitelne ze by se zrusila jejich posvatna pracovni mista a jake to bude mit nedozirne dusledky na celou populaci a vubec zivot na zemi. aby nikdo nefrflal, sahlo se k pausalnimu reseni. kdyby se snizovalo jenom nekde, zacal by stavkovat jeden (dohodl by se), druhej a nakonec vsichni a ze setreni by nezbylo nic. pausalni skrty maji svoji logiku, protoze narozdil od firmy ktera ti patri musis volit i politicky unosna reseni.

    nejak se do toho riznout musi. a mzdove prostredky jsou holt vyraznou casti rozpoctu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam