• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DESPERADO123Děkujeme, odcházíme - podporujete lékaře v boji za jejich požadavky?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DESPERADO123: ten trend (=šetření) tady je, ale zároveň nemocnice na lůžkovém pacientovi vydělává (když má nulovou náročnost na péči, platí kačky v regul. poplatcích a zároveň se kasíruje od pojišťovny).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DESPERADO123: kdyz ty jses hrozne nevdecnej; kdyby si te tam nechali mesic, tak tu zas budes brblat, kolik jsi tam za tu dobu nechal prachu... :-)

    (pokud ne, tak sorry, ale tenhle dojem z tebe mam)
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    LICINDA: já myslím, že lékaři se snaží posílat pacienty co nejdřiv domů. třeba v prosinci sem byl v nemocnici se žlučníkovými kameny. v pátek sem nastoupil a v neděli už sem mazal domů. ;-)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    docela mě zaujal dnešní článek, k čemu se vyjádřila VZP - omezení počtu lůžek.

    Zajímala by mě koncepce, jakou by pojišťovna měla. Nevyznám se v tomhle problému ale proslýchá se, že lůžka jsou zbytečně přetížená (viz mno navrhovaná preferovaná domácí péče..) a to je jeden z důvodů, proč se musí sloužit navíc (a nemluvím jen o lékařích).

    Další věcí je naopak problém i směrem k sociální sféře - pacienti (větš. důchodci), kteří nepotřebují takovou intenzivní péči, aby museli být přímo v nemocnici (tj. pod 24h dohledem) ale nemůžou být ani v důchoďáku, protože tam mají omezené možnosti aplikace léků i.v.,.... LDN je také jiná sféra... takže naopak se hledá oddělení (=gerontologie), kde by mohli být tito paccienti umístěni. A není jich málo.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DOCKINEZ: nemám v úmyslu někoho dojímat.

    Jen reaguji na argument - když nechtěj přesčasy přes zákon, ať je nedělaj. A ukazuju ti přesně situaci, kdy např. kvůli havárce nebo ledovce nebo povodním ,........ se napytlíkuje služba do x hodin a přesčasy v mezích zákona mají vyčerpané všichni lékaři na oddělení. Pak - kdo tedy zbyde, aby ošetřoval, když "to nemaj dělat, když nechtěj"...?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DOCKINEZ: no proste je to nesmysl, tohle nemuze projit. a pokud by to nekdo na tom papire fakt mel, tak alou ke soudu a vysoudit nehorazne odskodne :) ale ono to tak predpokladam neni.

    LICINDA: tak herdek jsou nezakonne nebo zakonne? pokud jsou nezakonne, nebudu argumentovat dalsimi podepsanymi papiry, ktere jsou nutne neplatne. anebo zakonne jsou a pak ty prescasy neslouzim.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    DOCKINEZ: no po březnu pravděpodobně nebude
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    _BENNY: to i na přesčasy...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    _BENNY: na to jsou uz zakony.

    a feministky :)
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    MRAKY: pokud se na tu 1 hod. denně uváže ve smlouvě tak jistě... ale samozřejmě pak se nejedná o HPP ale VPP
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LICINDA: Neznaz se hrat na city, nedojima mne to. Diky :)

    Pokud lekar pujde po sichte domu, jiste za nej - slouzi-li na pohotovosti - v ordinaci bude pripravena nahrada :-) Ne-li, je to chyba a zodpovednost vedeni, nikoli lekare.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LICINDA: ten papir ze zena neotehotni bych chtel FAKT videt. na to jsou uz zakony.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DESPERADO123: to chapu - ale ma otazka zustava:
    "
    takze kdyz nekdo ma uvazek na 1 hodinu denne, a pracuje 6h po 24 dni , tak ma automaticky 144 hodin prescasu, prestoze bude pracovat 7 hodin denne?

    s prominutim, me to prijde jako drbani prez hlavu. Jaka je toho pricina ? "

    chces tim rici, ze neni mozne odhadnoud kolik prace bude?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DESPERADO123: zadarmo? on by jim za studium a atestace jeste meli platit? :)

    jiste takovych doktoru nebude vetsina, takze se klidne muzeme bavit o tech co uz atestace a plnej uvazek maji a ohrozuji zivoty pacientu tim ze uprednostnuji svuj penezni prijem.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DOCKINEZ: takže lékař půjde se zákonnými přesčasy za týden v pátek večer domů, 48h za sebou, ve dveřích potká týpka s rozmašírovanou hlavou, usměje se na něj a zamává a řekne - já už nemůžu, už mi zákon nedovolí tě ošetřit a ty máš smůlu taky, kolegové tu už taky nejsou, maj tu přesčasy pryč, tak počkej do příštího měsíce....

    Při nástupu do jakékoliv nemocnice se podepisuje takováto smlouva. A aby toho nebylo málo, ženy např. podepisují že počas atestace či v rozmezí x let neotěhotní a neodejdou na mateřskou... (to mám od studentky 6.r. med. - čili předstátnicová praxe)

    _BENNY: Dobrovolně?? Ano, aby se uživili. Nakolik je to dobrovolné a nakolik základní lidksá potřeba/povinnost vůči rodině...??
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    MRAKY: přesčas je čas který strávíš v práci nad rámec fondu uvedeného v prac. smlouvě
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    _BENNY: má. oni si tu zbívající 1/2 úvazku dodělávají ZADARMO akreditace, tozn. pracují/učí se také, akorát zadarmo.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DESPERADO123: zajimave.

    takze kdyz nekdo ma uvazek na 1 hodinu denne, a pracuje 6h po 24 dni , tak ma automaticky 144 hodin prescasu, prestoze bude pracovat 7 hodin denne?

    s prominutim, me to prijde jako drbani prez hlavu. Jaka je toho pricina ? Me to smrdi manipulaci s cisly. Vzdycky jsem mel zato, ze omezeni poctu prescasovych hodin je k tomu, aby se to nezneuzivalo k neplacene praci.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DESPERADO123: u polovicniho uvazku snad prescas nevadi, to uz na zivoty pacientu vliv nema ne?
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    _BENNY: tak za a základní plat lékaře je 18-36 tísíc hrubého (podle odprac. let) a za b ty bereš v potaz lékaře který pracují na plný úvazek. sposta z nich pracuje jen na poloviční úvazek protože si dodělává ještě akreditace apod.. potom jim nic jiného než brát přesčasy nezbývá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam