• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DESPERADO123Děkujeme, odcházíme - podporujete lékaře v boji za jejich požadavky?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MRAKY: 40 hod. týdně/ 15 012 Kč čistého (v Praze) - takto to mám již pátý měsíc, předtím jsem stážovala (ale normálně pracovala jako každý jiný sekundář) 7 měsíců 40 hodin týdně v nemocnici, kdy jsem byla na úřadě práce (bez nároku na podporu) a tuto stáž jsem si platila (na základě této praxe se mi pak podařilo získat místo)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DESPERADO123: to se da stejne napsat i obracene. a mi tu prijde duveryhodnejsi ta vlada.

    PTACOPYSK: pokud chces ukazovat cisla, tak predved kompletne svoji situaci.(realny prijem, odvedena doba prace apod... ) Ja jsem zatim dostal pocit, ze u doktoru se s tim neskutecne mlzi.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Mimochodem, můj tarifní plat lékaře se všemi příplatky je přesně mezi minimální mzdou v ČR a průměrnou mzdou v kraji, kde pracuji. A to už nejsem v té nejnižší nástupní platové třídě.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    QZUZKA: jasně, lékaři odvolají svůj protest a pak budou čekat, jestli jim vláda náhodou zvýší plat v rámci příslibu v jakémsi memorandu, které nemá žádnou právní závaznost, anebo zvýší tabulkový plat o pět tisíc, aby ty tabulky za půl roku zrušili úplně a smáli se jim dál do ksichtu .... lékaři nejsou úplně blbí
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    co je na tom divného? dost lidí dnes lékařům - odborářům nevěří ani to, jak se jmenují... takže nabídka berte, nebo tedy vyhlašte, že se na něčem rozumném dohodnout nechcete, je celkem logický krok.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    NAKASHI: to snad ani nejde komentovat.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    To mi připomíná jak Hitler sliboval, že když jim dají Sudety tak už rozhodně na nikoho útočit nebude. :-))) To si fakt Heager myslí, že jsou lékaři takový pitomci? ;-)
    JUVIA
    JUVIA --- ---
    Nejdriv se predklonte, vymrdame s vami pozdeji, rozhodla se vlada :))
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    Nejdřív konec protestu, až pak vyšší platy lékařů, rozhodla se vláda - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/nejdriv-konec-protestu-az-pak-vyssi-platy-lekaru-rozhodla-se-vlada-1f0-/domaci.asp?c=A110216_112225_domaci_kop
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Heger: Lékaři, kteří zůstanou a při léčbě budou chybovat, se nemusí bát trestu | Domaci.iHNed.cz -
    http://domaci.ihned.cz/c1-50198730-heger-lekari-kteri-zustanou-a-pri-lecbe-budou-chybovat-se-nemusi-bat-trestu
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Ono je ovsem nekdy problem vubec se jako cizinec na residenturu dostat.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    MRAKY: Není moc rozdíl si odjet do ciziny natrvalo nebo si tam "jen" udělat atestaci. Standartní doba je kolem pěti let (pokud jde vše hladce). Když dokončíš školu v 26 (průměrný věk) tak většinou v příštích pěti letech chceš zakládat rodinu a tak. Což je dosti limitující.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Zvýšit mzdy? Lékařské odbory nechápou, kde žijí, zlobí se Sobotka - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/zvysit-mzdy-lekarske-odbory-nechapou-kde-ziji-zlobi-se-sobotka-pvu-/domaci.asp?c=A110212_153536_domaci_jw
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KAMAR: a proc si tu atestaci neudelas v cizine, kdyz je ten system vzdelavani tak spatny ? :D
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    _BENNY: protože je nutné se jimi zabývat, ten systém funguje na poslední dech a je to spojené vše se vším. Proto se s tím někdo psal...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Čeští lékaři v Rakousku nedostanou naše mzdy, říká tamní primář - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/cesti-lekari-v-rakousku-nedostanou-nase-mzdy-rika-tamni-primar-pvf-/ln_domov.asp?c=A110212_113841_ln_domov_kim
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LICINDA: mi taky prislo hned logicke ze jde jen o prachy (odborari toho vice vyjednat nemohou), jen nechapu proc se s tema 13ti bodama nekdo psal :-)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    HARALD: odboráře chápu jako instituci sdružující zaměstnance, která za ně jedná u šéfa. O platech a o pracovních podmínkách. Čili mi připadá logické, že tato instituce se soustředí na tyto dva body celého programu.
    Další věc, že prostě stav platu je většinou vidět do měsíce na výplatnici, kdežto účinek reformy systému vzdělávání (aj.) má určitou setrvačnost.

    Nemyslím si, že je to cár papíru. Věřím, že se jedná i o zbytku, ale není to už doména LOKu ale ČLK, možná i MŠMT. A hlavně to není tak mediálně populární jako jednání o penězích....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam