ECLECTICA: Nechci komentovat každý názor na internetu. (promiň, nebudu to číst, při téhle debatě paralelně pracuju - přesčas a bez proplacení) V zásadě těch 13 bodů, které si doktoři na začátku dali do štítu, mi přijde oprávněných. Co ale "stávkujícím" doktorům vyčítám, je že těch 13 bodů naprosto opustili a zůstali akorát u debaty o penězích a že nevkusné heslo nejenom neopustili, ale ještě ho čím dál víc umocňovali zejména mohutným náborem mezi neonatology spolu s patřičnou reklamou, kterou tomu dělali.
A když se pustí do takhe špatně komunikované kampaně, tak nemohu uvěřit ještě pofňukávání mnoha dotčených, že s nimi lidi nesouhlasí. jasně, že nesouhlasí. I když lidi třeba argumentují blbě, tak doktoři vyhrožovali lidem smrtí a to lid neodpoští.
BTW, nikde jsem nečet, že průměrný plat doktorů činí 48 kKč za základní pracovní dobu. Všude se do mzdy při statistickém zpracování započítávají stravenky a další bonusy, přesčasy a případné prémie. Takže kdo dostává třeba jen 13. plat a má 16 problácených hodin přesčasů měsíčně (nevím, jaký je zákoný limit, já mám mnohem víc přesčasů), tak se dozví, že jeho plat činí 119% jeho základního platu. A je to pravdivý údaj.