• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DESPERADO123Děkujeme, odcházíme - podporujete lékaře v boji za jejich požadavky?
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROTIK: Peníze řeší hlavně doktoři. Vždyť je jim to všude vyčítáno. Nicméně kdyby doktoři vypověděli přesčasy, tak se jen dostanou do stejného stavu jako všichni ostatní. Lidi by mnohem víc chápali, že systém je špatný. Takhle se hodně špatný systém vůbec neřešil, jenom ty prachy.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HARALD: k A je ale nutný dodat i B - ředitel nemocnice se rezhod, že zavrtí psem. Doktoři jsou teďka celkem dost nabuzený a pochybuju, že nechaj padnout člověka, kterej jim zařídil celou tuhle akci. Engel se buď může zachovat jako frajer a jít dělat někam jinam, nebo přistoupit na tenhle level hry a začít vrtět psem na druhou stranu.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    HARALD: Pokud by lékaři vypověděli přesčasy, tak se systém do dne zhroutí. Z požadavků, které by vznesli k vládě by si média vybrali pouze peníze a naservírovali by to úplně stejně jako teď. Lidem by byli doktoři předhozeni jako ti, co kvůli penězům můžou za krach systému a zaviní smrt novorozenců, berou si pacienty jako rukojmí atd.. Z třinácti rozumných argumentů, které byly vládě podány, se tu řeší jen peníze, nedělám si iluze, že by to bylo jiný. Ostatně i tady na diskuzi to bylo jedno z hlavních témat.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROTIK: nemyslím. arument se strašnými přesčasy je pravdivý a srozumitelný.

    OMNIHASH: no jasně. já vůbec nepochybuju, že rentgenology sháněli víc než kohokoliv jiného. ale to nic nemění na tom, že Engel je v situaci neodborářský doktor versus papaláš a že výzva k dalšímu stávkování je porušení podepsané dohody.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HARALD: někde jsem narazil na informaci, že Vinohrady přijali 20% nových doktorů za ty, co podali výpověď - to, že je obsazeno kařždé páté místo, ale engelovo dvakrát poměrně dobře vypovídá o tom, jak moc je jeho návrat žádoucí.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    HARALD: Reakce veřejnosti by byla uplně stejná. Tím jsem si skoro jist. Myslím to vydírání.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROTIK: a přitom by to nebylo vydírání smrtí novorozenců ani by nevznikl (podle všeho oprávněný) dojem, že 12 požadavků kromě prachů jsou jen formální zástěrkou. Právě proto takovýto postup (s křížkem po funuse) navrhuju.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    HARALD: To by vedlo k úplně stejné situaci jako byla teď.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROTIK: ale vždť jsem ti odpověděl, jen v reakci na Ptakopysk, která se ptala na to samé. Tady: HARALD. Opakuji odpověď:
    Ale co by meli zvladnout i ti, kdo nejsou ochotni odejit pryc, je vypovedet dohodu o naprosto neslusnych prescasech. A u toho by nebylo treba vyhrozovat smrti.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    NINE_OF_NINE: To s tím tunelem mělo být pouze přirovnání. Jasný, právo na názor má každ. Bohužel se mi ale někdy zdá, že argumentace je zbytečná, protože to ti druzí prostě slyšet nechtějí.
    HARALD
    HARALD --- ---
    OMNIHASH: Engels byl socialistický filosof a továrník 19 století. Vůdce LOKu se jmenuje Engel.

    Ale já nepochybuju, že si to šéf vinohraský nemocnice užívá. Nicméně situace teď skutečně stojí doktorka (nikoliv stážistka) versus papaláš. Obnovovat stávku kvůli papalášovi je naprosté porušení všech daných slibů.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HARALD: ale notak, chce to se trochu oprostit od těch zaujatejch jednostrannejch postojů - ne že by mě Engelsova akce nepobavila acelej postup ze strany nemocnice chápu, tak se nikdo nemůže tvářit tak, že zlý soudruzi z LOKu chtěj připravit mladý perspektivní stážisty o místo, kam upíchnou svý papaláše.

    Celá tahle akce - nemůžeme vzít soudruha zpátky, protože už máme někoho jinýho, teda vlastně nemáme, ale pro jistotu jsme se pojistili a našli jsme si na jeho místo rovnou dva lidi, abysme to měli jo ložený - je vedená za jediným účelem, a to vyhnat odborový lídry z nemocnice. Ze strany managmentu velmi chválihodný a logický krok, nicméně nikdo přece nečekal, že podobná taškařice hladce proklouzne. LOK začne dělat bugr a začne další kolo. Show must go on.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ROTIK: Jak jsem psal nize ma matka ve zdravotnicvi cca 30let pracovala takze mj z toho vychazi ze mam par znamych doktoru a kamaradek sester ktere ted stale jeste pracuji ve zdravotnictvi napric obory a institucemi.
    Nicmene i kdybych nemel mam prece pravo na svuj nazor.
    Tunel Blanka se v tomto klubu neresi protoze prekvapive nesouvisi s tematem klubu.
    Ja jsem take nucen poslednich par prispevku se opakovat a ono to stale nepomaha ;-)
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    NINE_OF_NINE: Lékaři bez humbuku do zahraničí odchazí a jak vidíš, tak se vůbec nic neřešilo. Jediný je, že se na ně plive ať zaplatí studium a tak. Já bych si nedovolil mluvit např. do průšvihů při stavbě tunelu Blanka, protože o stavění tunelů nevím vůbec nic. Jak si tady sám psal, ze nejsi ani PR agentura ani lékař, tak ty výsledky, co tady vyvozuješ tomu dost odpovídají. Opravdu to vypadá tak, že o poměrech ve zdravotnictví toho moc nevíš. Už tady nebudu psát jak je to s těmi 13. body a tak dále, protože bych se tu po několikáté opakoval.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Teda, nečekal jsem, že odboru budou tlačit na propouštění lékařů, aby se dostalo na jejich papaláše. Chce se k tomu někdo z přítomných doktorů vyjádřit?

    A až tak moc mě nepřekvapuje, že podepsané memorandum stávkující porušují vzápětí po jeho podpisu, ačkoliv přesně situace kolem Engela je v memorandu ošetřena. Celou dobu sleduji, že plnění dohod chtějí stávkující jen od všech ostatních, ale sami žádné dohody nedodržují.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ROTIK: Nejsem PR agentura ani lekar. Myslim ze kdyby lekari zacali odchazet bez humbuku do zahranici take by se to zacalo resit. Nicmene jak jsem jiz nekolikrat psal. Vyvolana hystericka akce kde se ukazalo ze 13. bodu sice mame, ale v podstate nas zajima jediny. Dalsi vec co me fascinuje je humbuk okolo navratu cekal bych ze aspon sef odboraru zna zakonik prace.
    ROTIK
    ROTIK --- ---
    NINE_OF_NINE: Mě ale zajímalo jakou formu protestu u povolání, kde je zakázáno úplně zastavit provoz, by si teda navrhoval, aby je někdo začal brát vážně? Nikoliv řešení jednotlivce. Na to mi tady zatím nikdo neodpověděl...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Měla nastoupit na místo po Engelovi, kvůli atmosféře mezi lékaři to odmítla - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/mela-nastoupit-na-misto-po-engelovi-kvuli-atmosfere-mezi-lekari-to-odmitla-1ua-/domaci.asp?c=A110219_135508_domaci_jav
    HARALD
    HARALD --- ---
    PTACOPYSK: Kazdopadne "nas odchod, vase smrt" byl slogan na naborovem vozidle. Je jedno, jestli to byl oficialni, nebo jen druhotny slogan.

    Kdyz jsi se zeptala, co bych delal ja, abych nevydiral smrti pacientu, odpovedel jsem ti. Ze mnoho doktoru neni schopno odchod realizovat jen potvrzuje, co jsem rikal. Predstiranym odchodem jen vydirali pacienty, kterym vyhrozovali smrti. To mi prijde skutecne odporne.

    Ale co by meli zvladnout i ti, kdo nejsou ochotni odejit pryc, je vypovedet dohodu o naprosto neslusnych prescasech. A u toho by nebylo treba vyhrozovat smrti.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    A není to vůbec o tom, že peníze na platy lékařů nejsou. Ty by se v systému hravě našly ihned a z rozpočtu by nešla ani koruna. Např. jen díky tomu, že Státní ústav pro kontrolu léčiv (podřízený ministerstvu) neudělal revizi cen a úhrad léků (více než polovina výdajů za léky probíhá ve výši stanovené v r. 2007, tedy při kurzu 28 Kč za 1 euro), takže se roční ztratí asi 3-4 miliardy úplně zbytečně a ministerstvo s tím nehodlá nic udělat. A takových věcí je mnohem víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam