SCHIFFI: A zase polovičatý článek (videu samotnému bych to ani nevyčítal), ačkoliv něco přineslo nového i mně.
Buď je plast u tlakových sprejů zmíněn jen pro zdůraznění, proč je tam neházet, a hlavním důvodem je ten tlak a hořlavost, nebo pak mám pochybnost o dalších materiálech:
- zátky od piva a šroubovací víčka od lahví (podle etikety na kontejneru v Praze bych řekl, že tam ale patří), protože obsahují plast na vnitřní straně (u těch šroubovacích to někdy jde odseparovat, někdy ani náhodou)
- některé železné plechovky mají také plastovou vrstvu na vnitřní straně (zelenina Bonduelle pozdravuje).
Nemluvě tedy o tom, že by mě zajímalo, jestli ty vyřazené hliníkové tlakové nádoby posílají do spalovny/na skládku, nebo s nimi něco dál dělají. Tipuji ale to první.
Samozřejmě mi z toho vyplývá riziko lidského faktoru, a tedy že i když tam člověk poctivě vyhazuje občas tlakové nádoby zbavené vnitřku a vršku, nebo plata od léků, která jsou kompletně hliníková, tak je zaměstnanci v neznalosti a spěchu vyřadí též.