• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    diky za tipy! .. a nahodou.. takovata chlupata textilni vec, cim se to potahuje? padl tu koberec.. nicmene si zatim zive neumim moc predstavit, jak to budu lamat pres hrany a kulaty otvory atd.. .)
    diky .)
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    SWITCHMAN: A když bys nesehnal papírovou tak nějaký instalatérství a metr 100vkový trubky by měl kočce taky uplně bezva stačit:) Sic za nějakej peníz ale nemyslim že by to byla nějak závratná částka..:)
    FIFO
    FIFO --- ---
    SWITCHMAN: papirova roura od koberce a na ni dat koberec a kocky budou spokoejny.. dobry je taky v mistech kde je intenzivni styk kocek a splhadla namotat ten lnenej provaz.. Ten koberec pripevnis tou calounickou "sesivackou"
    tu trubku sezenes v prodejne kobercu imho zdarma.. kdyztak mam mozna jednu na Pze 4 na Kacerove
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SWITCHMAN: U obojího mě napadly zbytky od koborců ve velkoobchodech: trubka, i když papírová, tak co vím, dost pevná a nějaké odřezky od víc/míň chlupatýho koberec, zkusit se někde poptat. Ale nemám ani kočky ani koberec:)
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    mozna trochu offtopic, kdyztak mne smazte..
    Chtel bych kocce udelat v nevyuzivanem koute nejakou patrovou prolezacku se skrabadlem, aby se mohla vyblbnout. Mam dva dotazy: netusite, kde se da sehnat takova ta chlupata vec, kterou to byva potazeno? a za druhe.. urcite asi tusite, jak vypada skrabadlo.. valec obtoceny sisalem nebo necim podobnym.. netusite, co by mohlo tvorit tento valec? Zatim mne napadla odpadova osa role rotackovyho papiru z tiskarny jako nahrada, ale predpokladam, ze tam davaj neco jineho.. Kdyby nekdo, diky .)
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    IM_MORTAL: Pokud to celý nenaložíš knížkama popř. něčim těžšim tak by to mělo vydržet, jak psal SWT jakejkoli hobbymarket má ty (i téčka:) široký elka... ty by to měli zvlátnout..
    SWT
    SWT --- ---
    IM_MORTAL: Jasně, v železářstvích i hobbymarketech, železný, hliníkový ...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    NICK_SLAUGHTER: DOBROZEMAK: úplně nevěřim trvanlivosti toho L po tom co ho ohnu, ale myslíte že můžu jo?:D

    MTJ: hmmm, nnapadlo mě udělat záseky, dobrej nápad:
    SWT: a prodávaj ty T profily někde?

    No jednu z možností vyzkoušim a dám vědět:) děkuji za spolupráci
    SWT
    SWT --- ---
    IM_MORTAL: No právě že to Tčko se oběma koncema opře o tu šikmou zeď a drží jak vzteklý, a police si myslí, že leží na dvou pravoúhlejch Lkách. To aby nebylo vidět do toho Tčka se řeší obvykle (u nás) tak, že ta police má vpředu osazení a nos, které překryje profily - v tomto případě by jedno z těch osazení bylo šikmé ...
    Tohle řešení mám dlouhodobě ozkoušený.
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    NICK_SLAUGHTER:
    Přesně tak, koupil bych obyčejný elka.. takový ty široký, přihnul bych je do úhlu a zhora police bych je napálil do zdi, a police... btw, napiš adresu já ti to tam snad po práci zajedu udělat, ať už se tu hne téma:))
    MTJ
    MTJ --- ---
    Bóóóže, proč to všechno tak složitě? Prostě vyvrtej do rovný a šikmý zdi díry, našroubuj vruty a police na to polož. Na záseky v těch policích který to vlastně všechno schovají a nebude nic vidět. Je to pochopitelný?
    Nebo jinak – je tam všude zeď a nebo to je v krovu - že tu díru lemujou trámy? Pokud jo, staší vyvrtat díry, vlepit vyčuhující kolíky o průměru třeba 10-15mm a položit police.
    Hodně štěstí!
    NICK_SLAUGHTER
    NICK_SLAUGHTER --- ---
    IM_MORTAL: co klasickej L profil kterej potom jen do nějakého úhlu ohneš?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    IM_MORTAL: Pak už mě napadá jen uchycení do těch rovnejch stěn, který máš k dispozici. Buď jedný boční a zadní, nebo pomocí konzolí o stejný dýlce jako má police hloubku jen do tý zadní.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    SALVATOR: neni to až na zem, je to malej výklenek nad stole, cca na tři poličky, konstrukci nechci, přijde mi to jako polovičatý řešení
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    IM_MORTAL: A musí to bejt nutně ukotvený ve stěně? Nebyla by možná konstrukce, která bude prostě stát na zemi?

    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    SWT: ten T profil se mi nějak nezdá, je to úplně ve vzduchu a ten šroub bude vidět - to je tak možná do skladu, ale ne nad psací stůl:D
    mě napadlo spíš tohle (popř na tý rovný straně to normální L) - máme takhle ukotvený police i na rovnejch stěnách, ale šlo mi spíš o to, jestli něco prodávaj rovnou - to co má ike by bylo super, kdyby byly ta díly pod sebou a ne vedle sebe na tom kloubu....
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    EERIS: www.plexi.cz
    SWT
    SWT --- ---
    SWT: Asi nějak takhle bych to řešil:
    SWT
    SWT --- ---
    IM_MORTAL: chápu to dobře, že máš výklenek o zužující se šířce a konstantní hloubce, do kterého chceš uchytit police tak, že budou uchyceny po délce (na obou kratších stranách)?

    Pokud ano, co existuje jednoduššího než na svislou stranu L profil a na šikmou T profil?

    Technická - takové poličky jsou čím dál tím užší! (Stojíš před poličkou, směr od Tebe je hloubka, směr "zprava doleva" či naopak je šířka)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    JIMMI15: rá je nebudu mít takhle, mám nad stolem ve zdi výklenek, kterej je na pravý straně zkosenej (ty poličky jsou čim dál tim kratší, ne mělčí), takže to je víceméně jedno, ale chci to ukotvit na stranách ne vzadu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam