• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    Chci si postavit vlastni nabytek z papiru, tak vymyslim jak na to. Hledam napady a navody.
    Papir neni jediny material z nehoz se da podomacku vyrobit nabytek.
    Net kupodivu neni moc stedry na podobne DIY navody, nebo neumim hledat. Takze pokud nekdo ma stejny zajem, sem s navody, designy a vubec vsim, co pomuze vyrobit zarizeni domacnosti s minimem prostredku...

    Living - Furnishing - How to Make Instructables : $ http://ana-white.com

    Veci z palet: http://www.woodcoregang.cz/ [ID Tloudev]

    [ Malá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺ ]
    rozbalit záhlaví
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    CERNAAMODRA: ja od nich mam futon a co si pamatuju, tak jednani probihalo v pohode. Ale uz je to tak ctyri roky zpatky.
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    CAMELLA: báječná věc, máme tu samou. Jednání s firmou bylo sice na pěst, ale postel suprová.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    KATCHABABA: My jsme měli závěs k vaně na dlouhé bambusové tyčce ze zahrádkářské sekce v Baumaxu. Cena bambusu do stovky, nerez tyč přímo určená k našemu účelu asi 600 kč... Životnost min. 2 roky (pak jsme byt prodali a nechali to tam), délka asi 150 cm (už nepamatuju, moc velký to tam nebylo), neprohýbala se, nepraskala a závěs šel posunovat bez problémů....
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    DOKKTOR: Většinou stačí ty spoje vzít voskem, pak by to vrzat nemělo.


    FIFO: Postel se dá postavit opravdu za pár korun. Samozřejmě záleží na tom jaké dřevo a jestli máš doma základní nářadí.. Bruska, aku atd. Dělal sem dlouho truhláře a myslím, že i teď, bez materiálu atd za velkoobchodní ceny bych to postavil za obdobnou cenu, možná o chlup dráž jak z palet. Rozhodně pak nebudeš spát na dřevě napuštěným bůhví čím a s údržbou to je taky snadnější. A to nemluvím o vzhledu u kterého ti palety moc prostoru nedávaj..
    SWT
    SWT --- ---
    CAMELLA: Njn, tím jsem se inspiroval, v jednoduchosti je krása.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DOKKTOR: absolutně, ani se nehne. Žádné čepy tam nejsou, pokud si tedy představuju správnou věc pod tím slovem - ta postel je prostě skládačka, v jednotlivých dílech jsou zářezy do kterých se zaklesne další díl a díky tomu to drží :)
    SWT: právě matsu z futoncentra to je :).
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ALDARION: no jasně, když se to slepí, tak už to nerozlepíš. proto sem taky před tím psal, že se to blbě stěhuje. když to uděláš na čepy z měkkého dřeva, tak se to časem chca nechca rozvrže. ten dub to asi vydrží, to jo. jinak když to bude z měkkého dřeva a sešroubované, tak se to taky asi časem rozvrže, prostě lepení je jistota - ale už to pak nerozděláš bez pilky.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    DOKKTOR: Když se to slepí, nebude to rozkládací - nebo jsem přehlíd smajlík? :) Kámošovi taková postel drží a nevrže - jen to chce z času načas doklepnout ty čepy, pokud vylejzaj, jinak by asi začlo (a když se nechá vrzat, tak se nějaký spoj vyžvejká a už bude vrzat furt)...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    FIFO: když sem hledal diy bed, tak to na mě vyplivlo docelal dost ukázek i videa na YT s postupem.
    CAMELLA: a nevrže to? já bych to teda aspoň slepil.
    SWT
    SWT --- ---
    CAMELLA: Něco takovýho jsem plánoval, ale nakonec jsem byl línej dělat ty nevimjaksetojmenujealezapadátodosebe takže v tý ý bude pár šroubů z vnitřní strany, aby to šlo rozebrat na 4 díly.

    FIFO: Nafotím, až dodělám, ale žádnej zázrak nečekej, v zásadě konstrukčně http://futoncentre.cz/index.html#ramy jako Matsu akorát bez těch skládačkovejch "zářezů".
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FIFO: já tedy nevím, ale když googlím "diy bed" tak na mě vyskočí celkem dost postelí (a taky dost paletovek, samozřejmě). Plus tedy třeba tady na nyxu postel od id deiksac (tuším v klubu o futonech) postoval spoustu fotek a infa o své posteli...
    DOKKTOR: já třeba mám dubovou postel, ve které není jediný šroub a je to v podstatě skládačka. Takže až bude potřeba ji rozložit, stačí použít gumovou paličku, rozložit na 8 dílů (jestli si dobře pamatuju počet) a na dalším místě zase složit. Ale není samodomo, koupila jsem ji asi za 8k.
    FIFO
    FIFO --- ---
    SWT: ja nejsem milovnik palet :) Jen bych vazne rad videl kvalitni postel co si nekdo sbouchal doma, tot vse, ta cena uz je jen takova mini smec na kterou jsi nahraval ve svem prispevku.
    Ani na netu jsem nenasel zadnej kloudnej navod, nebo nafocenej vysledek. Proto se ptam


    DOKKTOR: snad do jara vydrzim.. ale rozhodne uz nezaseju :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    FIFO: když počkáš do jara ;) teď musím dodělat kuchyňskou linku, kterou sem třeba taky nafotím. taky pracuju v kanclu za pičítačem. zas na druhou stranu palety sou rychlé - hodíš jich pár na sebe a máš cokoliv, ale pro mě spíš převažujou ty negativa, nehledě na to, že to na mě prostě působí jako provizorka. manželská postel, natož třeba z dubu, se blbě stěhuje.
    SWT
    SWT --- ---
    FIFO: Mám rozdělanou postel, která je dražší než z palet proto, že je z kvalitního masivního dubu,navíc fošen tloušťky vskutku masívní. Z jinýho dřevaby vyšla výrazně levnějc. Snad bude čas ji do vánoc dodělat, pak klidně nafotím. Profesí jsem ajťák a rukama jsem se nikdy neživil.
    Samozřejmě pokud máš palety někde zadarmo tak tu cenu nepřebiješ. A i kdyby ta postel vyška třebas o polovinu dráž, když koupíš nějaký slušnější dřevo, tak fyrt bude vypadat a fungovat desetkrát líp než palety.
    Nicméně nutno podotknout, že se mi ještě nikdy nepodařilo změnit názor někoho, kdo přišel s tím, že se mu líběj palety jako interiérovej prvek, jednou jsem slyšel o tom, že to dokázala manželka takové osoby, ale o tom jsem jen slyšel. Klidně to pusť z hlavy a hurá na palety.
    FIFO
    FIFO --- ---
    SWT: ja bych chtel videt manzelskou postel od prumerne zrucneho cloveka, ktera navic vyjde levnejc nez ta z palet. Muzes to podlozit nejakou praktickou ukazkou? Klidne z googlu.
    BALI_
    BALI_ --- ---
    BIOH: mit jit haldu fakt levne tak bych z toho stavel barak (nebo aspon zahradni domek:) googlujte "pallets house"
    RODWY
    RODWY --- ---
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    Už dlouho si chci udělat držák na závěsy nad okna, ale když jsem viděla, že jedna sada s tyčí (ta nejlevnější nejvhodnější varianta) je za 250,- a mám tři okna, tak jsem koupi zavrhla. Hledám inspiraci, tak se s váma podělím o pár dobrých nápadů co jsem našla. Sama jsem totiž nevěděla ani co za matroš k tomu použít...

    atd...
    BIOH
    BIOH --- ---
    IMO jediný smysluplný využití palet na nábytek
    [ BIOH @ DIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...] ]
    ale cpát si to do domu, starý olezlý napuštěný sajrajtama proti plísním, nebo kupovat funglovky za několik stovek a nechat na tom záda při broušení, lol
    SWT
    SWT --- ---
    Holt ten "cool" pocit evidentně u paletářů převažuje reálnou neestetičnost a (až na výjimky) nepraktičnost. Jak píše Dokktor, průměrně zručný člověk dokáže obdobný kus nábytku realizovat klasickými způsoby za nižší náklady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam