• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    SHEESH: Jo, možná je lepší narvat vše pod postel a mít zbytek pokoje čistý, my takhle jsme měli ještě obrovskou skříň. Jinak na těch schodech se dá skákat, i na tom kraji, opravdu jsou dost silné. Celé je to "zvrutované".

    Snad se mi povede najít ještě kuchyň DIY, co jsme dělali.
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    MAARA_CZ: to s tim odvetravanim matrac mame stejne. myslim, ze je to celkem nevyhoda, jak rikas, ale zase se clovek donuti k nejakemu uklidu a kdyz to jednou do mesice sundas, tak rovnou uklidis celej pokoj.

    jinak ty schudky fakt udrzi cloveka? nemel sem s tim dobry zkusenosti, jelikoz u konstrukce, ktera je primarne pro uskladneni knizek atd. je problem se spojema a cely se nam to rozjizdelo a vyklalo.

    telku nemame, ale mame projektor, takze promitame na stenu a to jde v pohode shlednout z postele jak i z jine casti pokoje.

    jinak nemuzu nez souhlasit s tim usporem mista. my sice pod tim nemame stul, za to sme tam dali veskery obleceni a jiny veci, takze nemame v pokoji dalsi nabytek az na stul a zidle :)
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    SHEESH: Díky, co se týká stability, postel se ani nehne, je parádní na prověšování zad, boční schody jsou asi na dvou místech uchyceny zase pomocí L pacek k posteli (4 vruty) a drží jak skála.
    postel mimojiné udrží vklidu 5-6 lidí, takže nosnost opravdu velká - zřejmě díky kovovým vinklům. Jinak ty vinkly jsou dělány 2ks 2x1m, pro každou matraci, tudíž uprostřed jsou obdélníky vinklů spojeny.
    NEVÝHODA:
    - dvakrát jsem v noci ze schodů ošklivě sletěl (přiznávám, jednou po alkoholu)
    - odvětrávání matrací
    - buď jsou latě (rošt) jedna vedle druhé a čili matrace neodvětrává, nebo jsme odebráním dvou latí vytvořili mezery, ale potom jsou na stole každý týden nějaké žmolky a prach z postele (ale i to by se asi dalo vyřešit dalším prostůrkem)
    VÝHODA:
    - každodenní slézání a vylézání na postel, celkem dobrá nenásilná rozcvička:-) Pro IT sedící pořád u kompu super:-)
    - ušetření místa - to je jednoznačné
    - pro dva lidi v 1+1 super taky v tom, že člověk při zapnutém PC moc nerušil v noci spícího nahoře.
    - TV jsme měli na zdi ve výšce postele - parádní sledování filmů

    Celková cena před 10 lety byla cca 10 000 Kč co mi říkal kámoš. Vše je přírodní dřevo, jen deska stolu je dřevotřísková - mimochodem jak jsme ji sundávali, tak mě upozorňoval, že je těžká a měl pravdu - je z jednoho kusu - opravdu svině - příště asi řešit jinak, nebo použít lehčí materiál, třeba OSB? Překližku? To jen spíše pro ostatní varování.
    Na první fotce jde vidět, na postel se celkem snadno nastupovalo i přes stůl vlevo (parádní v noci, když člověk nechtěl rušit partnera)
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    MAARA_CZ: super. působí to subtilně a líbí se mi, že to nemá zavětrování...nebo jen minimální. s tou polico skříní jako schody sme taky počítali, ale nakonec nám z toho vznikla ¨bouda¨ pro psa.

    rozhodně to vypadá profesionálněji. DIY na druhou
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    SHEESH: Jinak celá postel není přichycena do zdi, jen do podlahy, u té volné nohy před schodištěm je trn, ostatní jsou pomocí L pacek přichyceny k zemi tuším.
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    SHEESH:
    Omlouvám se za kvalitu fotek, našel jsem jen nějaké z mobilu z rekonstrukce. Cca 10 let tam byl velký stůl....

    nyní stůl zmizel, ten stůl a gauč tam pod postelí není, to je jen následek rekonstrukce a pohybu věcí...spíše jen celkový pohled na postel.


    Nosné trámy jsou 10x10cm, uvnitř na dřevěný rošt postele byl udělaný z vinklů obvodový rám, schodiště jsou prkna o síle 4 cm tuším. Nedělal jsem to přímo já, dělal to kámoš, který mi pak prodával byt i s touhle parádní postelí. Do stropu je taky něco kolem metru, po vytvoření sádrokartonového stropu asi 95cm. Pravda, nízký strop je tak trochu "kazišuk". Stůl jsem zrušil, kvůli staršímu nájemníkovi, který má paradoxně nyní postel pod postelí:-D Ale chtěl to tak, tak to neřeším.
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    ENDRUE: na zem je to jen položený. od bytný máme povoleno jen do zdi a na podlaze je lino. díky, ale ta tesařina je vážně laická ;)
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    SHEESH: a jak je to chyceny do podlahy, jen postaveny? jinak pekna tesarska prace.
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    MAARA_CZ: DIY? tak nahraj fotky, rád bych se podíval :)
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    SHEESH: Fajné to máte, mám něco podobného doma, nahoře postel 2x2m, dole pracovní stůl pro dva, schodiště zároveň knihovna:-)
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    ALDARION: jop, nad starou posteli co jsem měl a ze který sem použil dřevo na tu nynější, zbyly velký ohmataný fleky, ale na této mě to nenapadlo, dík za radu :)...jinak výška je něco málo přes metr :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SHEESH: Super! Kolik máte do stropu?
    (Jen doporučuju časem dát něco na zeď kolem postele a nad prvním schodem - třeba jednoduchou rohož přichycenou lištou - jinak se ta bílá omítka strašně rychle ochmatá...)
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    Naše postelo skříň. Asi dva dny práce, ovšem něž sme se poprvé prospali nahoře, počkali sme si měsíc. Ukotvení do zdi nebyla žádná sranda. Náklady minimální, jelikož materiál je poupravený a dovezený z domova. jediné co sme platily, byly kotvy, rolety, IKEA nábytek a úheůníky.
    Můžu jen doporučit, ušetří to spoustu místa a kevšemu to skvělě vypadá.. a navíc se na tom skvěle spí! :-D







    YNS
    YNS --- ---
    tak. mam stol z palety.

    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    tohle je pro místní kutily docela výzva, mít na to místo, beru ho hned, ale už mám doma jeden funkční...

    [ ANNNA @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ]
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Musím se podělit, výborný zdroj (dřív se jměnoval Different Solutions):
    Diply.com: Go for a dip!
    http://diply.com/

    Ještě líp na FB (diply) tam není třeba registrace.
    Není tam jen nábytek, ale řešení pro domácnost a nábytku je tam i tak plno.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    HUGOT: Delal sem konstrukci z 20mm preklizky (obalova, borovice myslim) a ikdyz to byla funkcni stavba, prekvapilo me ze to ma celkem dobry povrch. Ta truhlarska bude urcite jeste jina liga, ale nebal bych se te obalove. Az ji pujdes koupit tak uvidis sam. Ty desky se kteryma sem delal byly z jafholz.cz, priblizne 850kc za tabuli co pises.
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    Poradite prosim? Potrebuju udelat nejaky nabytek - vestavenou skrinku do vyklenku, nejake police do skrine a chci synatorovi udelat postel ala -

    http://cdn1.notonthehighstreet.com/...t_images/images/000/436/200/original_newdigger2.jpg?1335238939

    vychazi mi to cele asi na 6 desek 2500x1250, chtel bych to delat z preklizky (hlavne kvuli tomu, ze se nemusi oproti jinym deskovym materialum upravovat moc hrany olepovanim atd...) vzhledem k tomu, ze vse bude spise ucelove a schovane (police a vestavna skrin) a postel dostane nater, netrvam vzhledem k velkemu rozdilu v cene uplne na nejvyssi kvalite povrchu - muj dotaz zni - da se pouzit stavebni/obalova preklizka nebo se mam orientovat vyhradne na truhlarskou? Hrozi u stavebni/obalove jina rizika, nez ne uplne reperezentativni vzhled vrchni vrstvy? (napr - jine pouzite lepidlo, ktere je do interieru (k detem) nevhodne, vydrolujici se vnitrek desky atd...) Mate prosim nekdo nejake zkusenosti? Diky
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KATCHABABA: Do toho prostředí se hodí asi nejlíp! ;)
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    ZELENY_CAJ: tak nakonec jsem využila kus přírody, jednu tyčku za pade a provázek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam