MOTEJL: Tak nějak netušim, jestli mluvíme oba o tom samém. OSB je sračka bezesporu. Ale je podstatně levnější než masiv, spárovka. Dva roky jsem teď dělal truhláře, takže taky mluvim ze zkušenosti. Spárovky jsem lepil pořád. A prostě vim, že pokud to má bejt kvalitní spárovka - ze které lze fakt něco vyrábět, není to korunová záležitost. Nehledě na to, že deska osb 2000x1250x25mm stojí nějakejch 500.- za spárovku stejného rozměru dáš mnohokrát víc. Jde mi prostě celou dobu o to, že tohle byl totální diy počin, svýmu účelu evidentně slouží a jestli je z osb, hoven, nebo slepených nudlí je uplně jedno. Je to z materiálu, co dům dal (popř. kamarád) a investice do toho byla minimální. Pokud bych já chtěl pro sebe dělat postel, a myslel bych to fakt vážně a na dlouho, tak no jasně hergot, že to nebudu dělat z OSB, ale koupim na to masiv. A dám si setsakra záležet, aby to k něčemu bylo a ta postel byla na deset let minimálně. Ale to už jsme v něčem jinym prostě. A hlavně to bude prostě stát podstatně víc. Tohle bylo poměrně šikovný, rychlý řešení. A o tom, když už jsi zmínil název tohoto fora, je to co se tu řeší.
Pak bys tady mohl udělat židli z vidlí z kůlny a někdo by mohl namítnout, že ale vidle píchaj a že to lze udělat daleko lépe v kovářský dílně za použití jeklů a trubek, který koupíš v každym železářství.. rozumíme si? a už to ztrácí tu diy hodnotu, pro kterou (vrazim ruku do ohně) to trochu dělal i autor OSB postele viz níže.