• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    Výhodně netuším, nicméně v démosu v uhříněvsi jsme brali desky bílýho v 18mm tloušťce 208/280cm něco kolem 800kč. Desky byly kvalitní. Tak bych se zkusil poptat tam za kolik by měli..
    E_D
    E_D --- ---
    Nemate nekdo tip kde vyhodne sehnat bile lamino desky tlousta 1,5 cm nebo 1,6cm?
    QUIP
    QUIP --- ---
    IRUX25: Doufam, ze to hlidaji tak dobre, jako masove kulicky s konskym masem. :)
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    JUDAS_PRIEST: hele, nebudu se s tebou hadat o nejakym kameni co nema nic spolecneho s povolenymi chemikaliemi. seriova vyroba je fofr. ale faktem je ze to hlidaji asi nejvic ze vsech co vim. takze pokud nemas nejaky primy dukaz ze ne tak bych to ukoncil ;)
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    JUDAS_PRIEST: hele, nebudu se s tebou hadat o nejakym kameni co nema nic spolecneho s povolenymi chemikaliemi. seriova vyroba je fofr. ale faktem je ze to hlidaji asi nejvic ze vsech co vim. takze pokud nemas nejaky primy dukaz ze ne tak bych to ukoncil ;)
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    IRUX25: byl jsem svědkem, kdy jsme vybalili polici ikea ze soustavy polic a rámu za 19tisíc a pod folií a kartonem byl zaraženej kámen o průměru cca 1cm hluboko do desky, takže narovinu řikám, že bych chtěl vidět, co si ikea "hlídá" a vim co vim. A dejte už pokoj.
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    JUDAS_PRIEST: zrovna ikea ma na vsechno dost prisny limity. a je jedno kde na svete se ty veci vyrabi. meri dost jednim metrem. jak to delaji ostatni nevim. ale jak to dela ikea vim na 100%. takze argumentovat polakama je zde mimo misu. limity se zavadi globalne dle nejprisnejsich norem jednotlivych statu kde se prodava.
    BIOH
    BIOH --- ---
    IM_MORTAL: methyl bromid
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LINKOS: to ty se nás snažíš přesvědčit o něčem co není pravda ;)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OT
    MOTEJL: když už se tu nakouslo přejmenovávání klubu, nešlo by něco udělat s tím papírovým nabydkem? prosíííím :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    nějak nechápu o čem se mě to tu snažíte přesvěčit. OSB je shit a mě je to buřt, protože to nepoužívám. Ok? :)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LINKOS: http://www.maph.cz/deskove-materialy/osb-3-desky staci se podivat tady. Pro detailni pruzkum maji i dole rozepsane normy a lepeno bez formaldehydu.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    bože to je to samý jako diskuze kolem palet, který se něpouštěj srágorama - třeba europalety se nenapouští žádnejma sračkama, ptž se na nich převáží jídlo a je to zakázaný. samo to neplatí pro všechny, ale je to totéž jako ty OSB desky...jsou takový a makový, neni to na furt a z ovzduší těch sraček dostaneme taky dost, moc to řešíte - vy na tom snad spát nebudete ne?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LINKOS: jen tak bokem- existujou různý OSB lišící se složením podle jejich užití. Vim že to furt zkoušíš opakovat, ale ne ;)
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    Řeší se tu fak blbost, sme v DIY diskuzi... tudíž provedení atd je pohoda, materiál je věc každého, dobrý je poradit, ale takhle někoho zprudit uplně zbytečně je vážně ošklivé... Jak píše Judas, taky sem truhlář, něco přes sedm let. Kvalitní spárovka je drahá a i pracná, tudíž do diy nábytku vlastně už jen z myšlenky nepoužitelná... Snad by bylo hodno to už ukončit, chudák týpek čeká konstruktivní rady a místo toho flame jak kráva.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    jen mi to nedá. Existují emisní třídy materiálů s formaldehydem. Pokud se jedná o dřevotřísku na nábytek, je počítáno s tím, že bude v interiéru a budou s tím lidé v přímém kontaktu. Pokud se jedná o OSB je počítáno s tím, že to bude kdesi za omítkou, takže emisní třída je horší.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ZASIK: nosne bedynky - to je teda asi nejhorsi mozna vec. je to tvuj boj, ja bych to resil nejakym prknem vprostred se vzperama. ony ty bedynky moc nevydrzej, a pockej az si budes chtit nejakou pujcit a pak ji zapomenes vratit. to bude soust!
    MOTEJL
    MOTEJL --- ---
    Asi znate, ale pro inspiraci:

    Paletky
    http://www.paletky.cz
    MOTEJL
    MOTEJL --- ---
    JUDAS_PRIEST: Ok, tvuj nazor beru...asi se tu nikdo nechce poustet do konfliktu, jen nechapu mysleni, ze kdyz nemam na cem spat, tak si udelam takovou postel :-)
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    MOTEJL: Tak nějak netušim, jestli mluvíme oba o tom samém. OSB je sračka bezesporu. Ale je podstatně levnější než masiv, spárovka. Dva roky jsem teď dělal truhláře, takže taky mluvim ze zkušenosti. Spárovky jsem lepil pořád. A prostě vim, že pokud to má bejt kvalitní spárovka - ze které lze fakt něco vyrábět, není to korunová záležitost. Nehledě na to, že deska osb 2000x1250x25mm stojí nějakejch 500.- za spárovku stejného rozměru dáš mnohokrát víc. Jde mi prostě celou dobu o to, že tohle byl totální diy počin, svýmu účelu evidentně slouží a jestli je z osb, hoven, nebo slepených nudlí je uplně jedno. Je to z materiálu, co dům dal (popř. kamarád) a investice do toho byla minimální. Pokud bych já chtěl pro sebe dělat postel, a myslel bych to fakt vážně a na dlouho, tak no jasně hergot, že to nebudu dělat z OSB, ale koupim na to masiv. A dám si setsakra záležet, aby to k něčemu bylo a ta postel byla na deset let minimálně. Ale to už jsme v něčem jinym prostě. A hlavně to bude prostě stát podstatně víc. Tohle bylo poměrně šikovný, rychlý řešení. A o tom, když už jsi zmínil název tohoto fora, je to co se tu řeší.
    Pak bys tady mohl udělat židli z vidlí z kůlny a někdo by mohl namítnout, že ale vidle píchaj a že to lze udělat daleko lépe v kovářský dílně za použití jeklů a trubek, který koupíš v každym železářství.. rozumíme si? a už to ztrácí tu diy hodnotu, pro kterou (vrazim ruku do ohně) to trochu dělal i autor OSB postele viz níže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam