• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    Chci si postavit vlastni nabytek z papiru, tak vymyslim jak na to. Hledam napady a navody.
    Papir neni jediny material z nehoz se da podomacku vyrobit nabytek.
    Net kupodivu neni moc stedry na podobne DIY navody, nebo neumim hledat. Takze pokud nekdo ma stejny zajem, sem s navody, designy a vubec vsim, co pomuze vyrobit zarizeni domacnosti s minimem prostredku...

    Living - Furnishing - How to Make Instructables : $ http://ana-white.com

    Veci z palet: http://www.woodcoregang.cz/ [ID Tloudev]

    [ Malá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺ ]
    rozbalit záhlaví
    FOO
    FOO --- ---
    GECKO: možná jsem se vyjádřil příliš nepolopaticky, ale holt když v takovym Německu berou 4x tolik, co berem my, je tam kupodivu (zhruba) stejnou cenou zálohovaná paleta 4x lacinější než tady (nehledě na to, že při tý láci se nerecyklujou zdaleka tak vehemntně jako tady.

    Prostě, paletovej nábytek vznik coby způsob využití nejlevnějšího dostupnýho materiálu, kterej město nabízí. To je prostě holej fakt, s kterým nelze nijak polemizovat.
    GECKO
    GECKO --- ---
    FOO: TVL... a my jsme kurva co.. kapitalisticka cizino... EUR palety jsou normovany, jsou vsude stejny se zarucenyma vlastnostma, pouzivaji se opakovane a za pakatel nebudou nikde... jednorazovky budou stejny shit taky vsude... nehoblovany jsou taky vsechny... delat z palet nabytek je proste debilni koncept, protoze ten material neni ani dobry ani levny... jeste tak, kdyz je potreba narychlo zbouchat kozi chlivek, nebo boudu na drevo, tak se par stejnych palet muze hodit.. .
    FOO
    FOO --- ---
    GECKO: no, jenže ona ta móda nábytku z palet nevznikla u nás, ale v kapitalistické cizině, kde ty palety za pakatel skutečně jsou, že...
    GECKO
    GECKO --- ---
    FOO: Tvl.. sem moh mit super kanape a misto toho....

    No nic.. europalety nejsou zadarmo, ani za pakatel... pokud nejsou uplne totalne zniceny... Ty se pri poskozeni i opravujou a pouzivaji znovu. Zadarmo nebo za pakatel jsou jendorazovy palety.. ty ale maji otresnou kvalitu, jsou obvykle vyrobeny z toho nejhorsiho dreva, byvaji poskozeny a kdyz nekde nejaky dostanes, tak kazda je jina... Brousit to a zpracovavat jakkoliv jinak, nez na topeni je pitomost...

    FOO
    FOO --- ---
    TLOUDEV: možná sem beznadějně out, ale něco mi říká, že celý "odvětví" paletovýho nábytku je založený na premise, že paleta jest zdarma či za pakatel. Ve chvíli, kdy je paleta za 700, takže si můžeš za dejme tomu dvojpostel zbušit za nějakejch 6 litrů, to, opět dle mého zcela out názoru, maličko postrádá smysl. Hurá, máme za šestku něco, co vypadá, jako bysme to mašli u popelnic a věnovali tomu dvě hodiny práce :).

    Jinak ano, každý zboží má svého kupce - ať si hipstři klidně kupujou značkový palety klidně za pětilitr kus - jak libo. Ale stejně tak má pak kdokoli právo si o nich myslet, že je to parta naprostejch debilů.
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    FOO: Dobrej úlet :-)
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    RESTINPEACE: Prostřední jsou podle mě dvě palety otočený spodkem k sobě. Navic tam jsou jen ty prkna co slouží jako jednotlivé regály.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    nejak nevim, co tu resite. kazdy zbozi ma svyho kupce. kdo si chce zbouchat za levno, nabere palety ze skladu i zadaco, sboucha, obrousi, pripadne lakne... pokud chci hogo fogo stylovku a jsem lemro, zaplatim petikilo a mam 'eko' paletu, pokud nemam obe ruce levy, koupim rezivo, zajdu si na dilnu a udelam si od zakladu za levno presne nabytek dle potreb. resit nejaky chemie - IMHO nesmysl, byt je plnej sracek, od podlahy po strop, o jednu vic nebo min nikoho netankuje. samo ze pokud vemu palety z olejarskyho skladu, hodim si je nejvyse na zahradu, aby mi nezasmradily kvartyr, ale ze skladu rekneme potravin? IMHO uplne v klidu. u palet osobne ocenuju hlavne recyklaci, takze oproti rezivu jim dam prednost. palety z hrochbachu nejsou recyklace, ale totalni kokotina pro lemra, co chtej byt 'in'. ale jak jsem psal - kazdy zbozi...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OMNIHASH: pripadne pokud chces neco punkackeho,tak koupit prkna sesroubovat je k hranolku,nebo pres stresni late a obrousit to bruskou... ve finale to bude vypadat dost podobne a cena mazerialu bude za skrinu taky nekde jinde
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LINKOS: tak já nikdy netvrdil opak, nicméně paletový pokusy jsou stále dost populární, a asi na tom lidi něco táhne, cena to nebude, tak předpokládám, že je to estetická stránka a v tom případě se na to hornbachový palety hoděj podstatně víc, než ty ulovený na překladišti banánů v lídlu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OMNIHASH: tak vidis... Kupovat paletu za pet set,pak do toho pridat dalsi prkna aby to melo rovnou desku atd... To ve finale vyjde mnohem lip si koupit sparovku a za pomoci kolicku vrtacky a maflu si udelat ve vysledku mnohem funkcnejsi a kvalitnejsi nabytek...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LINKOS: tak pokud to někdo počítá na peníze, tak by nemoh z palet postavit nikdy nic, jenom ta cena práce na úpravu do použitelnýho stavu vždycky mnohonásobně překoná hodnotu výslednýho produktu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OMNIHASH: i za tu cenu?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JAZZZ: ty hornbach palety jsou z nesrovantelně lepšího dřeva, než obyčejný, rozhodně, pokud bych si měl vybrat paletový křeslo, tak z nich.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    FOO: to je pecka :) chybi tam uz jenom to "Since 1842" :)

    kdyby z toho udelali nejakou chytrou modularni stavebnici, tak bych o tom snad i uvazoval, ale tohle jsou proste sbouchany prkna za petinasobek ceny, ktery si pak jeste budes doma pracne rozebirat .. ale je to cool a bio bez chemie :)
    FOO
    FOO --- ---
    LINKOS: pokud má to zboží svýho kupce, byli by blbí, kdyby to nenabízeli. :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FOO: dobry ceny, ja se ted kroutil kdyz za to chtel chlapik 50za kus. Nakonec by sel i na deset
    FOO
    FOO --- ---
    LOPIK: tak zrovna obroušení je na paletě asi ten nejmenší problém...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ještě k těm paletám - normální paleta pouští třísky jak blázen, takovou věc nechceš mít blízko prdele..
    FOO
    FOO --- ---
    FOO: "projektová paleta", notyvole :)))))))))
    FOO
    FOO --- ---
    JAZZZ: tak ony se dají koupit i hoblované "palety k výrobě nábytku" - https://www.hornbach.cz/shop/Stavba-nabytku/Palety/S21539/seznam-zbozi.html.

    Víšjak, není lepší cilovka než pitomci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam