• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    EDYYYY
    EDYYYY --- ---
    LUGHAS: znas lepsi zpusob jak travit nedeli? ;)
    LUGHAS
    LUGHAS --- ---
    EDYYYY: juchů!!! :-) To mi teda nepřijde moc intuitivní :-D díky
    EDYYYY
    EDYYYY --- ---
    LUGHAS: klikni levym mysitkem na ikonku toho komu chces odpovedet...
    LUGHAS
    LUGHAS --- ---
    Sorry, nevím jak se odpovídá, nenašel jsem nikde možnost, kdyžtak mi poraďte...
    To DOKKTOR: http://www.demos24plus.com/_Catalogs/cz/Katalog_2016_08/index.html#50 strana 50-51
    To DUNAR: Díky za názor :-) Nemyslím si, že by se to mělo líbit všem :-D je to o vkusu no... Je to dost odvážné to vím, ale o to mi šlo.
    To WEWERKA: Trojuhelníky už tam prostě jsou :-D ty nevymažu. Ale jsem rád, že se ti líbí pružiny... Spíš o takové komentáře jsem stál, jak jsem to vyrobil a jak to funguje než o komentáře co se týče vkusu. Vkus má prostě každý jinej...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    LUGHAS: Vcelku se mi to libi az teda na par drobnosti.
    Vubec mi toho nesedi ty trojuhelniky. Zbavila bych se jich a misto toho hodila pruziny na neuveritelnejsi mista. Cele by to vypadalo zajimaveji.
    Voditko na baru je az moc DIY. Krivy strop te priste nauci dimenzovat o par cm nize a nedlabat lamino ;)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    LUGHAS: to je dost peklo! vizuálně, z hlediska funkčnosti. já mám diy rád, ale tohle je už trochu perverz.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LUGHAS: co to je za panty? ty dvířka jsou vložené nebo naložené? nedávno jsem sháněl panty na vložené dvířka, které se otevírají jako naložené. nesehnal.
    LUGHAS
    LUGHAS --- ---
    Ahoj, udělal jsem takový příběh mého vlastního projektu...
    Od představ k obýváku - Google Photos
    https://photos.google.com/...HLLfH_ScGRcgqi3QreevX1byYw?key=VnMzb2stRWZ5US1McVc4alVlUXpRWnpBOWpnQmtR
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    ahoj, díval jsem se, že se to tady před pár lety řešilo, tak to zkusím znova, třeba už s osobními zkušenostmi. potřeboval bych pár kusů dřevěných bedýnek od vína, čím větší a pevnější, tím lepší. máte někdo ověřený zdroj, prosím?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AENYE: jo, je trochu vopruz, ze musis michat dve slozky. Jinak je tech lepidel spousty druhu, v zasade se lisi v tom, jak dlouho schnou. Mam osobni zkusenost jen se drevem, ale obecne to drzi to velmi pevne, vetsinou bez ohledu na material
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    CASTROL: hodil bys mi na ne do posty kontakt? dik
    AENYE
    AENYE --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s lepením fotopolymeru (výtisk z 3D tiskárny)?
    Narazila jsem zatím na použití dvousložkových epoxidových lepidel. Pracoval jste s tím někdo? Díky.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    Musím se trochu pochlubit prací mého muže. Minulý týden vyrobil z dubové spárovky konferenční stolek a použil i kousek wenge dřeva, co jsme někde dostali. Mám z toho děsnou radost a vypadá to krásně
    FOO
    FOO --- ---
    GECKO: možná jsem se vyjádřil příliš nepolopaticky, ale holt když v takovym Německu berou 4x tolik, co berem my, je tam kupodivu (zhruba) stejnou cenou zálohovaná paleta 4x lacinější než tady (nehledě na to, že při tý láci se nerecyklujou zdaleka tak vehemntně jako tady.

    Prostě, paletovej nábytek vznik coby způsob využití nejlevnějšího dostupnýho materiálu, kterej město nabízí. To je prostě holej fakt, s kterým nelze nijak polemizovat.
    GECKO
    GECKO --- ---
    FOO: TVL... a my jsme kurva co.. kapitalisticka cizino... EUR palety jsou normovany, jsou vsude stejny se zarucenyma vlastnostma, pouzivaji se opakovane a za pakatel nebudou nikde... jednorazovky budou stejny shit taky vsude... nehoblovany jsou taky vsechny... delat z palet nabytek je proste debilni koncept, protoze ten material neni ani dobry ani levny... jeste tak, kdyz je potreba narychlo zbouchat kozi chlivek, nebo boudu na drevo, tak se par stejnych palet muze hodit.. .
    FOO
    FOO --- ---
    GECKO: no, jenže ona ta móda nábytku z palet nevznikla u nás, ale v kapitalistické cizině, kde ty palety za pakatel skutečně jsou, že...
    GECKO
    GECKO --- ---
    FOO: Tvl.. sem moh mit super kanape a misto toho....

    No nic.. europalety nejsou zadarmo, ani za pakatel... pokud nejsou uplne totalne zniceny... Ty se pri poskozeni i opravujou a pouzivaji znovu. Zadarmo nebo za pakatel jsou jendorazovy palety.. ty ale maji otresnou kvalitu, jsou obvykle vyrobeny z toho nejhorsiho dreva, byvaji poskozeny a kdyz nekde nejaky dostanes, tak kazda je jina... Brousit to a zpracovavat jakkoliv jinak, nez na topeni je pitomost...

    FOO
    FOO --- ---
    TLOUDEV: možná sem beznadějně out, ale něco mi říká, že celý "odvětví" paletovýho nábytku je založený na premise, že paleta jest zdarma či za pakatel. Ve chvíli, kdy je paleta za 700, takže si můžeš za dejme tomu dvojpostel zbušit za nějakejch 6 litrů, to, opět dle mého zcela out názoru, maličko postrádá smysl. Hurá, máme za šestku něco, co vypadá, jako bysme to mašli u popelnic a věnovali tomu dvě hodiny práce :).

    Jinak ano, každý zboží má svého kupce - ať si hipstři klidně kupujou značkový palety klidně za pětilitr kus - jak libo. Ale stejně tak má pak kdokoli právo si o nich myslet, že je to parta naprostejch debilů.
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    FOO: Dobrej úlet :-)
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    RESTINPEACE: Prostřední jsou podle mě dvě palety otočený spodkem k sobě. Navic tam jsou jen ty prkna co slouží jako jednotlivé regály.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam