• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MICHALANGELOExorcismus a spiritismus
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Odkryté pravdy o světě okolo nás. Vysvětlení záhad a tajemství - SLOVNÍK, Encyklopedie duchovního boje - Spitizmus, vyvolávání duchů, kontakty se zemřelými
    http://www.odkrytepravdy.cz/clanky/slovnik/vyvolavani.html
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    zrovna nedávno jsem nahlédl v jednom knihkupectví na tuhle knihu. jsou tam zajímavá fota, media, mrtví, podkrušnohorský spiritismus atd...:)
    Spiritismus - Jaromír Kozák - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/spiritismus-zapomenuta-vyznamna-kapitola-ceskych-dejin
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    KALIPH: Máš zkušenost s vymítáním?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Vúdú mi přijde taky jako propracovanější systém už kuli tomu že se zakládá na tisícileté tradici a kromě práce s mrtvými a duchy které vidí prakticky ve všem mi přijde užitečný i způsob jakým se dá ve vúdú bránit psychickým útokům. Spiritismus v praxi (oui ja tabulky) je taková populární, komerční forma práce s mrtvými, která má na světě hodně příznivců a u nás a v německu měl nevjětší rozmach koncem 19 a počátkem 20 století systém práce a metody vycházejí z některých starších systémů ale je to zpracováno podle moderního pohledu evropského člověka. Díky spiritismu a popularizaci tohoto tématu bylo, ale na práci s mrtvými skrze media uděláno vědeckou společností nauk v GB i několik celkem seriozních experimentů, jejihž výsledky byly zajímavé a které dnes bohužel nejsou v obecné známosti.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    NIKOPOL: Je otázka, jak se k tématu zemřelých člověk postaví. Spiritismus je povrchní a hodně nešťastný způsob, jak uspokojit zvědavost davu. Existují daleko sofistikovanější metody, v níž mají předkové svou úctyhodnou roli - zasvětitele, rádce a pomocníka. Třeba v šintoismu, vúdú či nekromantii, tedy daleko aktivnější přístup, než ve spiritismu, kdy opravdu silný nepokojný duch může napáchat velké škody.

Jinak k tvé první otázce: určitou delší dobu již nejsem aktivní, ale dříve byla tato doména mým hlavních zájmem: tj. práce s mrtvými a to nikoli jako spiritista.

MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Chápu obavy ze spiritismu a s jeho riziky absolutně souhlasím. V jednom filmu jsem slyšel hlášku, která mi přijde použitelná i na toto téma: "když se podíváš do temnoty, podívá se ona na tebe", byl bych rád kdyby se o tuhle diskusi zajímali lidé informovaní a znalí tématu a může se stát že se tu objeví člověk s reálným problémem, kterému Vaše informace a znalosti mohou být v bezvýchodné situaci užitečné. Já sám nic nevyvolávám ani nebudu, ale můj názor je takový, že je dobré aby každý znal určité techniky psychické sebeobrany a ochran ve chvílích nevyžádaných kontaktů nebo na místech, kde se náhodou ocitneme a začne se nám dít něco co si nepřejeme.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    tak asi teda book ... i když mít v seznamu diskuzí cokoliv spojenýho se spiritismem ,.. nějak nechci
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    KALIPH: no každej asi nemusel slyšet všechno ... já sem žraloka taky ještě neviděl, přesto asi existujou :-)
    ty osobně něco vymítáš ?

co já vim, tak přivťelený duše bejvaj nejčasťejší důvod, proč lidi končej na ulici jako úplný trosky.. (viz taky MICHALANGELO)

nechci se nějak přít o škatulky .. nicméně já osobně si pod pojmem spiritismus představuju techniky neomalenýho a často naléhavýho volání zemřelejch ze zásvětí, a jako takový ho považuju za krajně nešťastnej způsob lidskýho počínání ..
    pokud má někdo důvod či chuď získávat informace nebo něco jinýho řešit v tomhle prostoru .. minimálně teď se domnívám, že je lepší, aby se tam vypravil sám (myšleno osobně, ale radši s kompetentnim doprovodem) .. povzoru těch řeckejch hrdinů
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    vymet ze me toho dabla
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Ahoj, jsem rád že toto forum žije trochu jsem se bál, že se o tyhle věci zajímám sám. Co se týče toho proč oba pojmy spojuji tak je to kuli tomu, že pro mě je spiritismus oborem jež se zabývá tématikou bytostí a jevů, které nás mohou ovlivňovat a jsou kolem nás a můžeme s nimi navázat kontakt nebo někdy naváží kontakt oni s námi aniž to chceme. Exorcismus vidím jako krajní řešení určitých problémů s tím souvysejících. K tomuhle tématu jsem se dostal protože se zajímám o okultismus a všechno co naše věda popírá. Ať se zeptáte kohokoli už někdy o tom slyšel aspoň jeden příběh, že někdo viděl nebo zažil něco nevysvětlitelného ve směru setkání s "duchem" nebo zvláštním jevem. Co se týče posednutí tak naštěstí osobní zkušenost nemám, ale ve své praxi při škole jsem se na psychiatrii setkal s lidmi jejihž zážitky byly podle mě lékaři chybně interpetovány jako psychotické a Tito lidé byli léčeni antipsychotiky v Bohnické léčebně v prostředí a způsoby, které v nich nechalo nesmazatelnou stopu dle mého názoru možná stejně trvalou a bolestnou jako jejich zkušenost s tzv. halucinacemi a hlasy.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KALIPH: Principielně nerozlišují, ale samozřejmě s každým případem je třeba nakládat s různou intenzitou a někdy i různými prostředky. Vždycky je to velice individuální záležitost, kde hraje roli osoba posedlého, charakter (domnělého) posednutí, schopnosti a zkušenost exorcisty, jiné faktory (psychické, medicínské) a podobně...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    NIKOPOL: V exorcismu vymítáme všechny druhy entit, především samozřejmě démony, ještě jsem neslyšel, že by někdo vymítal zemřelého, jenž posedl někoho živého..

Gobers by mohl vědět, jestli se v církevním obřadu exorcismu nějak odlišují třídy bytostí;)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    MICHALANGELO: nějakou ..náhodou.. jsem dneska hledal to samý .. resp: něco o psychický obraně ... a našel tohle http://librata.sweb.cz/Knihovna/Darecky%20pro%20Melian/Diom%20Fortune%20-%20Psychicka%20sebeobrana/Diom%20Fortune%20-%20Psychicka%20sebeobrana.htm

KALIPH: že v obojím vstupujou do hry/na scénu, zemřelý ? .. resp. co po nich zbylo
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    A mě by zas zajímalo, co má exorcismus a spiritismus společného, že to máme probírat zároveň? ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Vida, po case vznikla na nyxu zase zajimava diskuze. Smim se pana domaciho zeptat, co ho k jeji zalozeni vedlo a zda ma s dotycnymi jevy nejakou osobni zkusenost?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    D.F. - P.S : Přeložil Vladimír Sládeček, redakčně upravil ing. Ludvík Kollár,
    vydalo vydavatelství KOMERS v roce 1995.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    pro ty kdo se obávají doporučuji knihu Dion Fortune PSYCHICKÁ
    SEBEOBRANA
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    YouTube - Real Exorcism of Anneliese Michel
    http://www.youtube.com/watch?v=x4n9vK0_mdk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam