• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MICHALANGELOExorcismus a spiritismus
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOLOUSEK: ? ?

:-)
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    YMLADRIS: ano, je to nefer. ne promin, je to spaseni.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    YMLADRIS: kde zijes?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GOBERS: sorry za OT, ale ten nahled "nedodrzuje smlouvu - exekuce" je cirkevni vyklad (kterych cirkvi)? Pac mi pripada pak trochu nefer krtit deti co z toho nemaji pojem ne
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MICHALANGELO: Tak odtržený od reality je v každém případě. A mám podezření, že spousta z těch popisovaných jevů se mu děla hlavně proto, že hrozně chtěl, aby se mu děly...
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Odkryté pravdy o světě okolo nás. Vysvětlení záhad a tajemství - SLOVNÍK, Encyklopedie duchovního boje - Spiritizmus, spiritismus, vyvolávání duchů, posmrtný život, vysvětlení
    http://www.odkrytepravdy.cz/clanky/slovnik/spiritismus.html
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    fantasmagorické?? :-) můžeš to nějak přiblížit? myslíš že si autor lítá někde v oblacích odrtržený od reality? :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MICHALANGELO: Místy poněkud fantasmagorické, co tak mohu za sebe soudit...
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    http://www.ikarmel.cz/kniha/Exorcista-vypravi_10606.html mě přijde dobrý tohle, ale je to jen z křesťanského pohledu.
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    tahle kniha mi prijde jako zdroj relevantnich informaci. jinak byvaly exorcista u nas je vojtech kodet, ten soucasny povereny k velkemu exorcismus se jmenuje pavel havlat...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MICHALANGELO: Ale jinak tedy k otázce samotné: možná to z mé strany bude znít zvláštně, ale o křest tady ve skutečnosti vůbec nejde. Minimálně ne o křest jako izolovanou zkutečnost. Křest je totiž v prvé řadě závazkem a bez následné intenzivní náboženské praxe a svátostného života poněkud pozbývá svého smyslu, respektive staví člověka do situace, kdy uzavřel smlouvu a nedodržuje podmínky. Tak se pak halt nesmí divit, když jednou přijdou exekutoři... Čili shrnuto a podtrženo je křest "jen tak do zásoby" spíš negativem, než pozitive.

Samozřejmě pokud by ses ptal na to, jak si v dané situaci stojí pokřtěný člověk žijící plným svátostným životem, tak se efektivně ptáš na to, jestli je snazší bojovat v poušti v situaci, kdy máš dobrou pušku a velblouda, nebo v situaci, kdy máš čtyři komanda mariňáků a v zátoce zaparkovanou letadlovou loď...
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    MICHALANGELO: ja si taky myslim, ze zalezi na tom, s jakymi duchy. byla bych hodne opatrna v hodnoceni krtu jako jakehosi duchovniho placeba, ktere ma navodit ochranu "virou". vira je rozhodne esencialnim, ale nikoli jedinym faktorem v tehle vecech...
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    jo pravda, díky za připomínku gramatika nikdy nebyla mojí silnou stránkou:)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MICHALANGELO: Křest bez křtu. Není to chřest. Ale to jen tak na okraj...
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Mě se zdá že by to mohlo fungovat, dokážu si představit Ježíše Krista jako svého spasitele (věřím v jeho existenci jako duchovní bytosti, ne že mě vykoupil z prvotního hříchu) ale rozhodně mi na tom vadí přijmout křesťanského boha za jediného boha.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MICHALANGELO: Myslím, že křesťansky smýšlejícím praktikům to bude fungovat;) Stejně tak by mělo fungovat, když bude praktik alespoň elementárně zasvěcen do svých schopností, tak, jak je rozvíjí západní tradice, známá jako hermetismus.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Co si myslíte o nutnosti křestu jako ochrany při práci s duchy?
    MANIIA
    MANIIA --- ---
    nějáky dokument?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Řešení problémů s démony, vysvobození, Boží pomoc
    http://www.odkrytepravdy.cz/clanky/slovnik/reseni-problemu-s-demony.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam