• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MICHALANGELOExorcismus a spiritismus
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Sám to víš: Nejsou žádné zázraky, jen doposud nepoznané přírodní zákony. Ovšem víra v náboženské báchorky a pravdivost scén ve strašidelných filmech skutečnost neodhalí, ba naopak .. a pak si musíš dávat na noc pod polštář nějaké šutráky a nechávat si "vysvětit" cimru a máš (nejen) noční můry.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    KOLOUSEK: to prohození zdí mi taky nesedí protože telekineze se neděje jen tak... spíš mi to připomíná holywoodské hororové filmy :)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    DOCENT podle mě platí že nejlepší obranou proti těmhle věcem je Tvůj přístup. Dokud jsem nevěřil a neuvažoval nad tím tak jsem v životě neviděl nic co by se nedalo vysvětlit vědecky skrze přírodní zákony. Došel jsem ke změně pohledu na věc ne skrze víru vtloukanou od malička deviantními rodiči, ale skrze vlastní zkušenost a vlastní poznání. Kdo zažil něco vědecky nevysvětlitelného, transcendentními zkušenost, nemůže pochybovat (ne všechno má vědecké vysvětlení jako hypnagogické halucinace), změnilo mu to život, hodnoty i postoje k těmto věcem. Nemá smysl se tu přít o to jestli má pravdu jedna, nebo druhá strana. Já si osobně myslím že pravda je někde uprostřed. Kdyby se dalo všechno měřit a prokázat experimentálně, tak by jsme už asi měli odpovědi na zdánlivě nevysvětlitelné otázky. Mě v tomhle sedí výrok: "Nejsou žádné zázraky, jen doposud nepoznané přírodní zákony."
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    MICHALANGELO: ono to bude dokonce celkem dost jedno, jestli to dobre chapu, tak tomu cloveku jde predevsim o to, aby se toho zbavil a ne o to, jake to ma priciny - kdyz uz tak leda k tomu, aby se tomu pro priste vyhnul. v tom pripade je rozhodujici, kdo mu ucinne pomuze a pokud to zvladnou v laboratori, hlasuju pro laborator.

    kazdopadne si moc neumim predstavit to prohozeni zdmi...
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    mily docente, nedelame si srandu. uff.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    ECLECTICA : Absolutně s tebou souhlasím co se týče prozaického vysvětlení :) Podle mě si ale neprotiřečí tvoje teorie a teorie NIKOPOL. Protože jedna se dívá na pohled z hlediska karteziánského myšlení a druhá z mýtickookultistického. Záleží jen na úhlu pohledu, který se pokouší popsat reálný jev. Podle mě je dobré vyzkoušet oboje nabízená řešení, protože oboje mohou pomoct a nejlíp kombinovaně. Ať už vysvětlení a radu nabídne lékař, nebo okultista myslím že to může vést k řešení problému. :-) Zajímalo by mě co Ti v té spánkové laboratoři poradili, nebo jakou medikaci Ti dali aby zmírnili nebo vyřešili tvoje obtíže. :) Měla jsi štěstí že jsi narazila na někoho kdo Tě nasměroval do spánkové laboratoře a ne jako mě do psychiatrické léčebny. :)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Nedávno rodiče ušlapali svou dceru protože věřili na čerty:
    Vymítali ďábla a zabili dceru. Udupali ji | EuroZprávy.cz
    http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/21203-vymitali-dabla-a-zabili-dceru-udupali-ji/
    V různých fantasy hrách je exorcismus a spiritismus zábava, ale v reálném životě je to nebezpečná deviace. Vy "boží stvoření" - občas mám pocit že si neděláte jen srandu a že už fakt na satany věříte. Uff :)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    MICHALANGELO: Teď jsi na to kápnul ... posedlá může být jen obět náboženství. Morbidní a brutální černoprdelnické báchorky ve spojení se sexuální frustrací,oslabením (nemoc, polospánek) a sklony k schizofrenii a elipepsii udělají svoje. Když ti rodiče a církev od mala tlučou do hlavy řeči o tvé hříšnosti a straší satany, čerty a démony, máš nakročeno k tomu se zcvoknout.
    Je třeba vymítit náboženství, ne vymyšlené démony.
    Třeba případ Anneliese Michel - chudák nemocná holka zneužitá pro utvrzení víry. Práce konzervativních a tradicionalistických maniaků proti reformě církve (výsledek druhého koncilu). Tam udělali démona i z Hitlera.
    MAGIE TV:Záhady,tajemno,esoterika,filmy online - Dokument:5 dimenze - 5. Dimenze - Vymítání ďábla
    http://www.magietv.estranky.cz/clanky/dokument_5-dimenze/5_-dimenze----vymitani-dabla.html
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HANY33: to, s čím se potýká tvůj švagr, má velmi prozaické vysvětlení. Mozek se neprobouzí najednou, ale po částech, v určitém sledu. Pokud je tento sled narušen a vědomí je aktivováno dřív, než motorika, dochází k tzv. spánkové paralýze. Tu mohou doprovázet velmi hrozivé halucinace typu, který popisuješ (sezení na obličeji, dušení, škrcení). Co se těchto halucinací týče, pokud se objevují pouze při přechodu ze spánku do bdělosti a naopak, jedná se o tzv. hypnagogické halucinace, které nejsou považovány za patologii.
    Švagrovi bych doporučila nechat si od praktického lékaře vypsat žádanku na vyšetření ve spánkové laboratoři v Kateřinské.
    Mně samotnou tenhle stav potkal výjimečně potkává, např. při horečkách nebo při spánku přes den. Je to nepříjemné a strašidelné, ale nikdy jsem na tom neshledávala nic nadpřirozeného.
    Tím nechci říct, že se nemohou stávat věci "mezi nebem a zemí", jen to, že pro některé zdánlivě nadpřirozené věci může být zcela přirozené vysvětlení.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    HANY33: tak to mám stejnou osobní zkušenost jako tvůj švagr. Mě toho vždycky zbavil ochranný symbol ale musím říct že ne hned napoprvé ale musel jsem ho malovat několikrát. Takhle v duchu kdy jsme spolu bojovali. Mě vždycky překvapil byl jsem ze spánku zmatený trvalo mi chvíli než jsem sebral síly a postavil se mu. Vracel se za mnou pravidelně. Byl mužského rodu. Přicházel z hora a nadával. Taky v tom bylo něco sexuálního co nedokážu vysvětlit. Fakt jsem z toho byl tehdy posranej ,protože mi to vždy zkazilo noc a už jsem strachy neusnul až do světla. Zapaloval jsem svíčky, bral jsem si do postele psa. Nakonec to ustalo, ale musim říct že jsem se cítil do jisté míry bezbranej a na to škrcení a paralizování, jak jsem se nemohl pohnout a hlavně vydat ani hlásku nikdy nezapomenu. (pamatuju si pár takových zážitků z raného dětství kdy jsem doma někoho potkal, chtěl jsem volat rodiče ale nemohl jsem vydat nic jiného než chrapot ale ty jsou opravdu mlhavé.) PS k tomu psychiatrovy... šel jsem k někomu kdo údajně věřil na věci mezi nebem a zemí. Byla to psychiatrička na Karlově náměstí v Praze... chvíli si se mnou povídala a když jsem ji v průběhu rozhovoru řekl že jsem šel za ní protože jsem nechtěl aby mě měl někdo za schizofrenika tak mi nakonci řekla že mě sklame ale že mi napíše antipsychotika. Tak jsem smutně vzal recept a venku ho zahodil do popelnice. :) Já vim jak vypadají halucinace a bludy zase jsem stratil důvěru v psychiatrii jako všelék na psychické nemoci.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    HANY33: někteří tvrdí, že tu jsou proto, aby nás poučili (právě takovou to svojí existencí) o nějaké povaze skutečnosti, o nějakém problému, o něčem. nejsou samoúčelné.

    mezi spánkem a bděním je člověk (kor člověk citlivý) k takovýmto útokům kontaktům nejotevřenější.
    existují způsoby obrany a ochrany, svěcení bytu/domu mezi ně patří(, musí je ale provádět kompetentní osoba), ani to ale nevydrží věčně (v závislosti na síle rituálu a síle rituál provádějící osoby).
    pro švagra by asi bylo na místě vzít svůj život do svých rukou, alespoň tak, že se seznámí s postupy osobní ochrany. (očišťování, posilování energetického štítu)
    místo se dá chránit i pomocí rostlin a především kamenů nebo ochranných značek.
    situace má taky svoje konsekvence. duch/démon nechodí za švagrem jen tak, něco spolu mají, nejspíš nevyřízený účet.
    pokud jde o ducha nemusí to být osobní, strýc může spát na straně pokoje, v jehož rohu se takovýto host usídlil (projevuje se však dost aktivně, a pokud jeho výskyt není vázán na nějaké místo, mohlo by jít o posednutí).

    pokud švagr posílí svoji integritu, případně se znovu zmůže na odpor. je dobré zachovat klid, nepodléhat hrozbám. (je možno se pokusit takové bytosti zeptat (rozhodně však nezabředat do žádných rozhovorů!! kdo je a co chce, případně ho poslat pryč odkud přišel (to je často účinnější ve jménu vysoké duchovní bytosti (kristus, budha, stvořitel ap.)))

    mě pro klidný spánek například pomohlo několik kousků hematitu pod polštářem (většinou lichý počet .. 3,5, atd), který je chválen právě pro svoji schopnost pohlcovat negativní síly a odpuzovat duchy.
    pro dobrý spánek se též doporučuje ametyst (propojuje s vyšším já a pomáhá při transformaci škodlivých vzorců), jeho jméno je v řečtině "ten který není opojený"

    .. kamarádka měla podobný problém s jakýmsi hostem, který chodil k její posteli, k ní se neprojevoval nepřátelsky, ale spíš vlastnicky, naopak jejího přítele zahrnoval notnou nevraživostí.
    pomohla až hlubinná regresní terapie.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    KOLOUSEK: to asi záleží, kde se sní setkáváš :-)

    chápu to tak, že tady nejsme proto, abychom se stali duchovnímy bytostmi, protože těmi už jsme, nicméně z nějakého důvodu tu jsme, a nemyslim, že je to podružný, proč bychom tu jinak byli ?
    ... rád bych tě upozornil, že se začínáme nebezpečně odchylovat od tématu

    k červům se vyjadřovat nebudu, taková zkušenost mi momentálně není dostupná, a rozhodně bych nechtěl znevažovat bytí červa.
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    NIKOPOL: a panna marie je prirodni duch nebo buh nebo oboji?

    cervi take ziji ve hmotnych telech ve hmotnem svete. citis se jako cerv? nebo vidis hodne civilizaci zalozenych cervy? a mas pocit, ze je cerv schopen transcendovat jakkoli sve pochopeni sveta nebo, nedej boze, boha?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    KOLOUSEK: no těch, který dostali jména, já se v těch kultech a jménech ještě úplně neorientuju, ale jsou to jména zvučná a známá .. třeba Zeus, Uranos, Kybelé, Gea, panna Marie, Dionýsos, Pan, Cernunnos .. a bambilion dalších bohů a dalších jmen z okruhu nesčetně náboženství (většinou tradičních kultur)
    rozhodně to nejsou pohádkové postavy ani výplod bujné infantilní fantazie, ani žádná mytologická berlička výkladu světa

    bohužel stou větší důležitostí toho nebo onoho nemůžu souhlasit ... popírá to už fakt, že momentálně žijeme, jak žijeme ... a to sice ve hmotných tělech ve hmotném světě, který je až na samém okraji přediva skutečnosti.
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    NIKOPOL: je nedotknutelny do te miry, do ktere je v nem projevena bozska jiskra. co jsem chtela rict, je, ze to neni tak, ze bys byl hrickou nejakych prastenych duchu kdovi odkud a ze by ses do te role nemel nechat vmanipulovat.

    clovek je do vesmiru integrovan prave tak, jak ma byt. jinak ano, lidske telo je v mnoha ohledech slabe a snadno zranitelne, nicmene klicove na nem neni jeho telo, nybrz jeho duch, ktery presahuje hmotu...

    jakych duchu? jaka bozstva?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    KOLOUSEK:
    je pravda, co píšeš ... v člověku je božská jiskra a jako takový je téměř nedotknutelný
    na druhou stranu, je člověk na zemi bytí titěrné a se silami vesmíru ne příliš integrované. naši předkové měli dobré důvody, proč některé z přírodních duchů uctívali jako božstva.
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    MICHALANGELO: tak strach v tom hraje roli i opacne, clovek musi byt alespon do urcite miry medialni (=otevreny), aby se v nem neco mohlo nejak uchytit a potazmo projevit...

    NIKOPOL: clovek neni strom s presouvajicimi se koreny, ale Bozi stvoreni se svrchovanou moci nad takovymi bytostmi. ty jsi kompletni mikrokosmos, veskere bytosti tam zijici tvori pouze soucasti celku. to je taky celkem dobre si uvedomit, kdyz uz mluvime o ochrane pred timhle, ze to neni jako navod na polivku, kde clovek akorat smicha ingredience...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MICHALANGELO: Špatné reflexy. To chce trénink.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam