MICHALANGELO: myslim, že mám zkušenost, ale nešlo o agresivní pokoušení. mnohem spíš o manipulaci, zpětně si uvědomuju, že šlo předevšim o můj souhlas. ale s témhle modem posednutí má zkušenost asi spousta lidí, ani o tom nevědí.
o agresivní "pokoušení se" vim jen z doslechu. ale byl sem překvapenej jak to může fungovat. kamarád s někým dalším hledali silové místo, všechno se odehrálo v okamžiku když ho našli, zvednul se vítr, hledající zavalili strach a neštěstí a z místa utekli. kamrád pak referoval, že onu hrůzu v sobě pociťoval velmi intenzivně asi měsíc. aktivně se ale bránil, když v sobě neživil ony strachy a věnoval se vlastní stabilitě nakonec to zesláblo a odešlo.
u mě to myslim fungovalo na bázi posílení mojich vlastních strachů a přiživování se na nich
KALIPH: asi to tak je ... ale u me byla kazdopadne ku prospechu moje neznalost obraných ochraných prostředků a vastní najivita ..
předně jsem měl doposud jen pozitivní zkušenosti .. a jejich opak jsem nějak najivně pominul, nepředpokládal a nečekal. k místu jsem přišel sám ... a ve zvyku sjem měl už na dálku oznámit, kdo jsem (představuji se jako člověk - něco jako strom s přesouvajícími se kořeny - domnívám se, že to je vístižná identifikace, a většině přírodních dobrých duchů mám dojem stačila) a vyjádřit svoje přátelské umysly (většinou doplněné o můj záměr, kterýžto býval poznat víc sebe a svět, především, co se týče jeho neviditelných dimenzí)
duch místa se mnou normálně navázal komunikaci ... a byl ochotný mi povídat o různých věcech .. postupem jsem začal "nerozumět" směru nebo záměru jeho interakce a moje nejistota stoupala až do bodu, kdy jsem mu oznámil, že nerozumím, co po mi říká, případně, co po mě chce .. až sem odešel ... nicméně, že šlo o falešné, lživé místo a ducha jsem zjistil o několik dní později, když jsem onen zážitek vyprávěk kamarádovi a dost podivně jsem se přitom cítil, v hlavě mi jakoby přeskakovalo a tu sem si povšiml, že smysl i směr rozhovoru byly onou bytostí manipulovány ... první znatelnější náznak, mimo nejistoty a nepochopení jeho záměrů, se však dostavil už při mém odchodu .. podklouzli mi nohy na schodech k té kapli, svatostánku nebo co je to za místo.