• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MICHALANGELOExorcismus a spiritismus
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MICHALANGELO: já asi jo a nic moc...jestli je to ono, pokud bys rád/a něco podobného tak mohu doporučit http://www.csfd.cz/film/194885-v-moci-dabla/ moc hezké :)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    viděli jste to někdo? Co si o tom myslíte?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    12.3.2011: 9. lunární den ve znamení netopýra. . :-)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MICHALANGELO: On ten ďáběl nebude mít na čele napsáno: Satan, pohroma a zkáza. Naopak, jako anděl s křídly bělostnými a hlasem medovým vás bude balamutiti:)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Milovaní bratři, buďte střízliví a bděte, neboť nepřítel váš ďábel, jako lev řvoucí obchází, hledaje koho by pohltil.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    HANY33 : Mě přijde důležité, když se diagnostikuje problém z medicínského hlediska a určí se jeho řešení, s ním řešit téma strachu. Z toho co píšeš v tom hraje strach důležitou úlohu: Nemůže spát sám, je vyděšený, nemá odvahu se tomu postavit protože si přijde že na to nemá, je tím zezadu záludně napadán a zraňován, nedokáže se bránit. To jsou opravdu vážné indície které vedou k tématu vlastního sebevědomí a sebehodnocení podle mě je dobré zjistit jak se k tomu staví v bdělém životě jestli s těmi věcmi nemá problém a zapracovat na tom aby si víc věřil. K tomu můžou být užitečné i duchovní techniky o kterých mluvil NIKOPOL a jestli věří na věci mezi nebem a zemí tak i třeba nějaký rytuál nebo podpora od čarodějky, kněze který vysvětí sůl která se nasype kolem pokoje nebo celou místnost a skrátka cokoli co mu dodá jistotu a sílu ve svojí ochranu a integritu, kterou jen tak něco nenapadne a neprostřělí. :-)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Souhlasím s tím že je dobré řešit obsah halucinací kromě jejich vlastního vymícení. Dá se k tomu přistupovat jako k výkladu snů a jejich použití při terapeutické práci je opravdu užitečné. Naše nevědomí k nám skrze sny a halucinace promlouvá. Je to brána k informacím, ke kterým se dostává jinak těžko a zdlouhavě. Dá se skrz to najít původ našich traumat a cestu k řešení psychických disharmonií.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    ECLECTICA : Zeptám se tedy přímo, jinak se mi asi odpovědi nedostane. Jak pomohli Tobě ve spánkové laboratoři? Dali ti na to léky, nebo to řešili jinak? Do jaké míry se potom vyřešily tvoje obtíže?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    HANY33 :Jestli nechce k psychiatrovy ať skusí psychologa nebo psychoterapeuta ti dokážou částečně diagnostikovat problém a poté nabídnout řešní skrze terapeutickou práci nebo ho odkáží za psychiatrem nebo neurologem pro medikaci.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KOLOUSEK: tipuju, že ho nejdříve opravdu pošle na tu neurologii. Taky stojí za to vysledovat, kdy se mu to stává. U někoho je spouštěč alkohol, u někoho horečka, u jiného třeba spánek přes den.
    Doporučuje se taky nespat na zádech, v takové poloze je tomu člověk víc náchylný.

    NIKOPOL: myslím, že člověk se snáze srovná s tím, že má při probouzení zpřeházené pořadí aktivace mozkových center, než s posedlostí duchem. Případná autosugesce mu totiž rozhodně na zdraví nepřidá.
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    NIKOPOL: a nebo mu hrabne z toho. neni dobry vyplaseny lidi plasit jeste vic, pac si pak muzou uhnat neco opravdu vaznyho a jak uz jsem psala, psychika je svine. clovek muze sam sebe dohnat az ke smrti jen kvuli tomu, ze si mysli, ze ho nekdo urknul nebo ho neco posedlo...
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    KOLOUSEK: kdyz ho neurolog posle na psychiatrii, tak si muze vybrat ze tri moznosti - zmenit neurologa, vykaslat se na to nebo jit prece jen na tu psychiatrii.
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    HANY33: neurolog nema s psychiatrem nic spolecneho. nejjednodussi bude imho mit, kdyz pujde normalne za obvodakem a rekne mu, ze ma posledni dobou problemy se spankem a se vstavanim a jestli by ho neposlal na neurologii, ze si mysli, ze ma spankovou paralyzu.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    HANY33: pak bych mu nacpal tu knihu o obraně proti magii ... píše se tam i o tom jak rozlišovat stavy pomatení a napadení, poučné :-) a hematity pod polštář ... ty ho sklidněj i jestli je to čistě jeho záležitost
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    HANY33: zapoměl jsem zdůzaznit, že se přiklánim k postupu KOLOUSEK a michelangelo
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    HANY33: ja bych to videla podobne jako michalangelo jako jev, ktery je stejnou merou fyzicke i duchovni povahy. rozhodne bych neodkladala navstevu lekare, protoze z neceho takoveho cloveku imho muze snadno hrabnout... podle vysledku testu a pripadne lecby se pak ukaze, co s tim dal.

    pri podobne nahodile komunikaci s netelesnymi bytostmi hermetik ze zasady po dane bytosti pozaduje jmeno a sigilum, coz mu umozni s ni dale pracovat, respektive ji zazehnat nebo jinak neutralizovat.

    kazdopadne i kdyby to byl jen a pouze problem nemoci a nic jineho a ta bytost nebyla nicim vic nez halucinaci, i tak bude hrat nejakou roli z psychickeho hlediska, ze povaha jeho halucinaci je takova a ne jina. v jeho vlastni dusevnim vyvoji by ho pak mohla pecliva analyza dovest nekam dal.

    doporucila bych ovsem, aby nejdriv probehl ten lekar a teprve po diagnoze nebo jeste lepe po nejake dobe lecby bych se do toho pustila z nejake mene materialni strany, nebot psychika je mocna carodejka a on by si mohl zbytecne somatizovat nejake obavy z duchu, ktere nemusi byt vubec na miste...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    HANY33: .. hned na začátku se tudy mihla tahle stará publikace ... možná by se sní švagr rád seznámil .. http://librata.sweb.cz/Knihovna/Darecky%20pro%20Melian/Diom%20Fortune%20-%20Psychicka%20sebeobrana/Diom%20Fortune%20-%20Psychicka%20sebeobrana.htm

    jinak dotyk zezadu ... zad krku a podobně je referovaný z nespočet zdrojů jako kontakt "z druhé strany"

    pokud tvoje duše baží po duchovních zážitcích není nic snažšího než zapracovat na zcitlivění .. to předpokládá předevšim uvolnění těla a mysli

    tělo: (imho) je dobré jakékoliv cvičení, které používá jako metodu vědomou a cílenou koordinaci těla a mysli ... taiji, jóga ... ale ve své podstatě jde o to se naučit stát / sedět uvolněně a rovně
    rovně je trošku problém, protože člověk má zapracované různé, většinou nefunkční, představy o tom, co to rovně znamená. u těch mladších je to většinou ona spartakiadně vojenská fixace těla popisovaná slovy "vypnout prsa, břicho zastrčit".
    rovně nebo alespoň částečně musí být vertikální energetický kanál, tak aby důležitá centra byla napojená a průchozí.
    důležitá centra jsou sexuální čakra (v čínském pojetí spodní tan tien), srdce a čakra koruní. samozřejmě čim víc energetických center je napojeno tim líp to funguje, ale není třeba si stím dělat starosti v dnesšní době jsou schopni práce s dalšími dymenzemi reality skoro všichni normálně fungující jedinci.

    mysl: se snadno uvolní pomocí meditace. ta se dá jednoduše provozovat tak, že se posadíme nebo postojíme .. udržujeme vertikálu rovně a tělo uvolněné, pomocí dýchání do břicha zpracujeme tahání a svírání a další tělesné pocity a necháme je uvolnit do země. soustředíme se na pozorování dechu.
    pozorování dechu je klíč jak dřív nebo později dosáhnout svojeho středobodu a univerzálního míru. vybereme si nějaký bod: chřípí nosu, horní nebo spodní ret, střed hrudníku, spodní část břicha.
    pokud by snad chtěla něco namítat věčně užvaněná mysl, lehce jí můžeme do procesu pozitivně integrovat, tím, že jí stanovíme nějaký úkol, u kterého jí bez zbytečných výčitek budeme udržovat, třeba u počítíní dechů stylem nádech jedna, výdech dva, nádech tři, atd.
    většinou stačí napočítat cca do 70ti

    po zcitlivění (to zabere nějaký čas, než se to naučíme i jen provádět) si stačí jen vybrat, co je mi nejbližší ...

    nejvhodnější se mi jeví, pokusit se nalézt svoje silové zvíře
    nebo najit / koupit, očistit a nabít kámen dle vlastního zalíbení a komunikaci, kontakt zkusit sním
    nebo s oblíbeným stromem, případně jinou rostlinou i pokojovou.

    abychom se při dalších experimentech nestali obětí posednutí nebo je dobré si v průběhu zcitlivění zvyknout vytvářet osobní štít a očišťovat se.

    takle si při minimu usílí může každý i DOCENT vyzkoušet na vlastní kuži existenci doposud vědou neuchopených přírodních sil
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HANY33: tohle je opravdu při spánkové paralýze zcela běžné. Mně se třeba dokola zdá smyčka o tom, jak se zvedám z postele a uvědomím si, že je to pořád sen a já dál bezvládně ležím, atd.
    Jestli se jedná o patologii, musí zjstit neurolog, k tomu ta spánková laboratoř. Při exrémním stresu, narušením spánkovém režimu, nemoci apod. se to stává i zdravým lidem.
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    MICHALANGELO: tak ja to nechtela zavrhovat nebo tak, jen si moc neumim predstavit, jak to v praxi probihalo. pokud to bylo tak, ze ho to skrz zdi probouralo do sousedniho cinzaku a la hulk, tak na to asi hypnagogicka halucinace jako vysvetleni moc sedet nebude. na druhou stranu pochybuju, ze by se to stalo timhle zpusobem, nebot by to nejspis vsichni zucastneni pobirali trochu jinak nez stiznosti na nyxu a brekot do piva... takze vlastne nevim, zda se mu to "zdalo" nebo se po probuzeni ocitl o par mistnosti vedle nebo co se tim vlastne mini...
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam