• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WYMANovinky v legislativě
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WYMA:
    díky
    WYMA
    WYMA --- ---
    Jinak sem docela zvědav, jak dopadne tahle ptákovina:

Chcete se rozvést? Přijďte, až se dohodnete, nařídí nově soud - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/chcete-se-rozvest-prijdte-az-se-dohodnete-naridi-nove-soud-pna-/domaci.aspx?c=A110718_221308_domaci_abr
    WYMA
    WYMA --- ---
    KOC256: zhruba a hodně stručně:

- ruší se povinnost pronajímatele mít kauci složenou na zvláštním účtu u banky
    - zavádí se možnost pronajímatele požadovat, aby byl v bytě pouze přiměřený počet osob
    - zavádí se právo pronajímatele vyhradit si souhlas s přijetím další osoby do bytu
    - řeší se zvyšování nájemného
    - nájem bytu po jeho přechodu končí do 2 let
    - mění se zlehka povinný obsah výpovědi z nájmu bytu bez přivolení soudu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WYMA:
    skoda ja ani z doslechu nevim co to ramcove meni a abych mergoval dve vyhlasky .... :(
    WYMA
    WYMA --- ---
    KOC256: no bylo by to hezký, ale nedostává se mi času :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WYMA:
    pokud to sledujes a vyznas se v tom byl by problem vypsat v bodech co to meni.
    WYMA
    WYMA --- ---
    WYMA: úprava nájemního práva prošla schvalovacím procesem, účinnost 1.11.2011

http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/ViewFile.aspx?type=z&id=21750
    WYMA
    WYMA --- ---
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    WYMA: Díky za snahu to najít... ;)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SCHEJBITCH: DPH bych do toho raději už vůbec nemotal :).
    Upřímně, stačí si přečíst první dva odstavce, podívat se na fotku autora, ujistit se otevřením diskuze pod článkem a je to jasné.

Kdyby to byla pravda, tak věř, že už se to dávno objeví na nějakém zpravodajském serveru, novinách apod.
    WYMA
    WYMA --- ---
    GHOSTSTALKER: článek je jak z hromu, o tom žádná. ale stejně si to najdu, až bude čas... jak říkám, vůbec bych se nedivil :)
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    A není to myšleno tak, že prostě houbaři provádí samosběr a vlastník (Lesy ČR) nám to poté jakoby prodá a proto to DPH?
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GHOSTSTALKER: Aha... Tohle dává smysl... :)
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Takže fake? Nahodil jsem to sem proto, že jsem si všiml, že lidé, sem přispívající, mají přehled a vědí kde hledat informace tohoto typu... Osobně netuším kde bych podobnou info hledal... Takže pokud je někdo schopen doložit, že to je blbost, ať tak prosím udělá... Díky! :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    WYMA: No tak už jak je ten článek psaný... přestal jsem číst u první zmínky o dani z příjmu, vzhledem k tomu, že to, že seberu houbu, samozřejmě není žádný příjem (dle zDP). Dokud ji neprodám. A představa, že by se třeba někdo dělal s tabulkou oceňování hub...
    WYMA
    WYMA --- ---
    GHOSTSTALKER: jako upřímně já bych se takovýmu zákonu nedivil, koneckonců v západní evropě je sběr běžně zakázanej...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    WYMA: Ztráta času :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    SCHEJBITCH:
    GHOSTSTALKER:
    se snad normálně podívám na web psp :)))
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SCHEJBITCH: že ne vše na internetu se má brát vážně.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Co si o tom myslíte?

Konec bezplatného houbaření v České republice se blíží. Blog - Ondra Kňava (blog.iDNES.cz)
    http://knava.blog.idnes.cz/c/200189/Konec-bezplatneho-houbareni-v-Ceske-republice-se-blizi.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam