• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRTVY_KENNYColours of Ostrava
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    A ted mimo Colours hudebni program - neni vam nekomu taky po Colours blbe? .) Nas je ve skupince vic a podezrivame arealovou vodu..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PŘEHRAJTE SI: Záznamy debat z Colours of Ostrava — Novinky ze studia — Zpravodajství Ostrava — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...nky-ze-studia/280298-prehrajte-si-zaznamy-debat-z-colours-of-ostrava/
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    MRTVY_KENNY: pred 3 tydne jsem byl s rodinou na prohlidce VP a pruvodce se zminoval, ze kazdy rok behem COO odchyti par lidi v dost nebezpecnych castech a vyskach.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    5TANDOZ: vsimat mozna vsimne, ale ze by te hned nekdo utikal te napraskat, o tom dost pochybuju. ostatne mam pocit, ze loni jsem nejakeho takoveho lezce videl (teda nebyl nijak vysoko)
    CICO
    CICO --- ---
    5TANDOZ: proto píšu "aspoň část areálu"...) jistě, v samotné dolní oblasti určité riziko nepochybně existuje, ale to elegantně vyřešíš tím, že tam od určitého okamžiku nikomu vstoupit nedovolíš a pro jistotu tam postavíš několik holokrků, kteří pak vůbec nikde a nikomu nebudou chybět...)
    FLU
    FLU --- ---
    ad ATCR - dokud hrali moombahtony na +/- 110bpm tak to jeste docela slo (pokud pominu to, ze ten "turntablismus" ve trojko moc nedavali), jakmile posleze zrychlili, byl to des bes.

    ad La Yegros - pro mne, ciste subjektivne, asi nejvetsi zazitek na letosnich colours (jen skoda ze nehrali za tmy). takhle nazivo to bylo moje prvni setkani s labelem ZZK a jsem nadsen :)
    DIOM
    DIOM --- ---
    LUCKY_MAN: jediná věc co jsem viděl z CoO a naopak neviděl na Pohodě ..no nepochopil jsem v čem by mělo být jejich kouzlo..imo troška průměrného turntablismu a bezduchý muziky..ale jsou to indiáni, že jo :)
    BENAC
    BENAC --- ---
    5TANDOZ: Priznam se, ze me uz X krat napadlo, jake by to bylo byt o dvacet roku mladsi a hrat si tam na vojacky .. vsude behat skakat po trubkach prolizat to, prozkoumavat .. ted bych uz asi moc neprolezl, ale zkusit bych si to taky chtel
    5TANDOZ
    5TANDOZ --- ---
    MRTVY_KENNY: tim ze je tam pres noc spousta lidi tak si te spis nekdo vsimne...ale ver ze kdybych chtel tak tam litam po trubkach a nikdo nic nevi... ale platit vyjezd hasicu by se mi fakt nechtelo, takze jsem byl nakonec hodny
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    FRDK: Konečně někdo, komu taky A Tribe Called Red připomínali indiánský Maxim Turbulenc;-). Dal jsem jim na Pohodě asi 20 minut a nějak jsem pořád netušil, jak to jako myslej. Jak hudebně, tak imageově.
    (Takže na CoO jsem je úspěšně vynechal...).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    a vypada na vino trosku :))

    FRDK
    FRDK --- ---
    MRTVY_KENNY: Tak! I ten úbor patřil spíš do tělocvičny :D
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FRDK: MO na mne navic tim pohybovym projevem pusobila nekde mezi aerobikem a stripterkou.. :))
    FRDK
    FRDK --- ---
    Přidám taky report.
    Ve čtvrtek jsem byl jen na skok, dovezl jsem na osmou hodinu Mária Biháriho, měl zvukovou zkoušku na Movingu, kde pak hráli s Dj Gadjem. Stihl jsem asi 20 minut Tamborů z Bronxu (energické, strhující), v rychlosti oběhnout areál a šupky dupky do práce na noční šichtu. Trochu mě mrzí, že mi utekli MGMT, když už jsem je měl takhle pod nosem a následujícího dne jsem vyslechl ze tří různých stran nezávisle na sobě chvalozpěvy na Mazalda Turbo Clap s tisícem hlásných trub z Jericha a šíleným telefonním přepojovatelem.

    V pátek jsem dorazil na Asteroid Gaalxy Tour, což mě zřejmě nějak zvlášť nezaujalo, neboť už ani nevím, o čem to bylo. To se ovšem nedá říci o Charlesi Bradleym, ten mě fest chytl za srdíčko. Utkvěla mi v paměti píseň, během které celý upocený rozepl své třpytivé sáčko, pustil do světa to svoje panděrko a chvíli nato v zápalu procítěného zpěvu poklekl s mikrofonem na jedno koleno, byl to takový silný okamžik a i z reakce publika to bylo cítit. Pak jsem bohužel musel odejít. V závěru prý Charles slezl dolů z pódia, objímal se s lidmi a byl evidentně dojatý.
    Pak jsem stihl závěr vystoupení OKA, didgeridoo atakdále, v pořádku.
    Emilíanu Torrini jsem poslouchal z fronty na Pálavský langoš a přišlo mi, že nebyla nejlíp nazvučená a její zpěv trochu zanikal. Každopádně v některých polohách mi skutečně připoměla Björk.
    Janu Kirschner jsme nejdříve chtěli poslechnout venku, ale kucí tam měli technické problémy s přenosem, zvuk i obraz se sekal, tak jsme se posléze přesunuli dovnitř do Gongu. Kirschner není zrovna můj šálek čaje, ale doprovázel ji mimojiné Mário na harmošku a ten nám koncert předem vychválil, tak jsme šli. A dobrý.
    Když nás Gong vyplivl, zavětřil jsem zprava ňáké syntezátorové rify, hráli zrovna Mydy Rabycad, celkem mě to bavilo, týpek tam vařil na saxík, kámoš pravil, že je to jak písnička z Kouře.
    Pak jsem zaběhl na pár songů MØ, standardně odzpívané, žádný zázrak. (Jen tak na okraj, nebyla mi vzhledově zrovna sympatická, s vyčesanými vlasy, výraznýma ušima a vysokými kouty z profilu trochu připomínala Hugo Weavinga v jeho roli z Pána prstenů :)
    Poté půl koncertu Jamie Woona, bohužel jen venku (sakra zadupal jsem rezervaci) a bylo to o ničem, protože strašně potichu (ještě horší to bylo v sobotu na Arnaldse, protože je ještě komornější a ten už skoro vůbec nebyl slyšet).
    Pak Trentemøller, na toho jsem se těšil, parádní, profesiálně zmáknuté vystoupení, spokojenost.

    V sobotu jsem se pozdě vzbudil, Koyanisqatsi už nestihnu, jedu (aspoň) na Space Odyssey. Ten pablb u dveří mě nepustil do sálu, prý je plno a v uličce stát/sedět nesmím!
    Takže dál: Prodavač (líbí, dobrý), Bára Hrzánová (to jde úplně mimo mně, ale v ansámblu o5 náš kamarád Mário na harmoniku), Chet Faker, vůbec jsem neznal (asi jediný), národa úpně všude fest plno a vypadalo to, že všichni pod pódiem znají i ty texty, bo občas zpívali s ním.
    Never Sol - zvědavost byla, ale bylo to moc vyklidněné, nepadlo zrovna do nálady, škoda.
    WWWčka super super, Sifon exceloval jako vždy, ňáké vyhozené rameno přece nemůže být překážkou, navíc se suverénně si pobubnovávajícím Fajtem jsem je viděl prvně. Vytleskávali a vypískávali jsme si přídavek, ale nešlo to, protože vedle už rozjížděli svou ethno diskošku opálení Maxim Turbulenc ( A Tribe Called Red) s doprovodným tanečníkem ve slušivém indiánském oblečku provádějícím efektní kejkle s kupou hula hop kruhů.
    Darkside parádní, není co vytknout.
    Prago Union klasika, bylo fajn slyšet známé fláky naživo.
    Na Skip&Die jsem čučel z ochozu, asi po půl hoďce mě to přestalo bavit, chtěl jsem odejít, ale sekl jsem se dole u pozorování práce zvukaře, světelníka a projekcionisty. V jednu chvíli měl zvukař plné ruce práce, bedny začaly vazbit, přiskočil k pultu, v cukuletu pomačkal ňáke čudle a bylo to zas O.K., ale nevěděl ,co se děje, stoupal na bedýnku a koukal pod pódium, to už jsem i já zaregistroval, ze zpěvačka Cata Pirata z pódia zmizela a už jsem viděl na obrazovce, jak se mezi lidmi cpe zpátka nahoru. Druhý den mi pak vyprávěl někdo, kdo to viděl zblízka, že jak šaškovala s mikrofonem těsně u plůtku dělícího ji od obecenstva, kdosi ji zvednul a hodil na lidi, kde pak plavala podobně jako v pátek MØ a u toho dál zpívala :D
    Ve finále přitvrdili, lidi pařili jak urvaní a atmoška vřela, vydržel jsem do konce.

    Neděle:
    Horkýže, pár songů, kdysi to byla sranda.
    Jupiter a spol - dalo se, očem asi tak zpívají? Beztak sociální témata...
    La Yegros, dalo se, electro cumbie by podle mého mohla být víc electro ;) Plus za song s Catou Piratou.
    Pak jsem potkali Babiše, kupoval si víno, kámoš si ho cvaknul a když to viděla Babišova pobočnice, obdarovala jej deseti poukázkama ne pivo zdarma, no comment :)
    Secret Walls finále, My Dead Cat a pome na ty Hidden Orchestra, můj očekávaný vrchol festivalu. Žádné velké překvapka, ale skvělý koncert. Při závěrečném Antiphonu i slzička dojetí skanula. Škoda, že nedali Wandering, tu mám od nich nejraději.
    Goat - příjemné překvapení, neznal jsem a na to, že tolik kytar fajné, jízda, bavilo.
    Honza Novák strašná příšernost, bezzubá popina, ble.

    Jídlo:
    Kromě obligátních Pálavských langošů (jiné nebrat!) sem dával krůtí panini od Tasty Bites (mexická quesadilla zrovna nebyla), v sobotu pod ránem jsme dovyžrali vege stánek (Burfi?), hromadně jsme pojedli kofty s dipem ,následně dostali od usměvavé Slovenečky další zdarma a navrch jakýsi dezert, rýži v čemsi sladkém, snad v jogurtu, nevim, jaxe to jmenovalo...
    Ve " Staročeské krčmě" jsem se nechal pěkně natáhnout, za 96,- Kč jsem dostal půl misky ohřátého kečupu s dvanácti fazolema, patnácti zrnky kukřice a chlebem, shit happens...
    U Poláků s polní kuchyní, jak psal [ MRTVY_KENNY @ Colours of Ostrava ] byl k dostání za pětatřicet fajny chlodnik, za studena podávana polévka z řepy a okurek, v těchhle hicech parádní věc!

    Podtrženo, sečteno, podtrženo: Převládají vesměs pozitivní pocity, stálo to zato :)
    Howgh...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    to je takove zvlastni... kdyz kolem proudi tisice lidi, tak je to snad hur uhlidatelne, nez kdyz je klid, ne? jinak mi prijde dostatecne to, ze takove lidi bez servitek vyvedou a strihne se jim paska (nic proti vam, ja vam rozumim, ale nejaky rozmazly nesika je to posledni, co ten festak potrebuje). ale verim, ze se to da zakladnim zpusobem ohlidat i v noci, kdyz bude ochranka inteligentne rozmistena a pomuze si treba paskama / extra nasvicenim...

    druha vec je zbozi ve stancich.

    stejne program koncil ve 3, nevim v kolik se jim vzdycky podarilo vyklidit ten areal do cista, ale ve 4 zacina byt svetlo, takze je to problem tak 2 hodin, kdy se da rict, ze je tma a je slozite nekoho hlidat.. vsechno mi ale prijde spis jako myslenkovy problem, nez nejak technicky neproveditelny. kazdy je tam stejne na vlastni nebezpeci.
    MISO
    MISO --- ---
    5TANDOZ: cece, to ma tiez napadlo ako jediny dovod, ktorym by sa to dalo ako-tak zdovodnit
    5TANDOZ
    5TANDOZ --- ---
    CICO:
    SICKBOY4000:

    A není to spíše kvůli neskutečné chuti přioopilých návštěvníků v 5 ráno vylézt na pec nebo střechu plynojemu? Myslel jsem na to celé 4 dny :)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    FLU: ale bylo to tesne...kdyby tu novou desku vydali driv, pred festivalem....

    Kabát má novou desku hotovou. Jako vždy se ale čeká na textaře Špalka - iDNES.cz
    http://kultura.idnes.cz/...hudba_vdr#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    urcite. on ten klubik je viditelny i z venku, staci jim hodit odkaz, netreba prepisovat.

    ja prihodim jeste natocene highlighty pro mne:
    https://www.youtube.com/watch?v=BY5fp4jpA9A
    https://www.youtube.com/watch?v=IHMcmOPucWk
    https://www.youtube.com/watch?v=2Di3eMRd-Qo
    https://www.youtube.com/watch?v=vXrLR1be77s
    MONIA
    MONIA --- ---
    Možná by bylo dobré všechny postřehy odsud hodit i na jejich stranky.Myslim!ze by je to urcite zajimalo a co vim,tak nikdo z organizace COO tady neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam