• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SNIPERCZEZabbix, nagios a další monitorovací nástroje
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MEDAN: Ten pouzivam minimalne. Pokud nemuzes prejit na Nagstamon, tak nevim...
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    KOC256: jj myslím web
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MEDAN:
    asi myslíš web?
    co nagstamon jako tlustý klient?
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    Ahoj, mám dotaz na Icingu

    používáme classic ui, kde si zobrazím service status for all hosts a seřadím podle statusu tak, že rozbité jsou první. pod tím mám vše ostatní zelené. Ale co host, to několik řádků (jsou pochopitelně rozepsané na služby). Mě by se líbilo mít vidět rozepsané na služby jen ty hosty s rozbitou službou a ostatní co fungují mít "sbalené", co host to jeden zelený OK řádek.

    Classic ui to pravděpodobně neumí. Tak se rovnou ptám - máte někdo prosím tip na nějaké jiné gui, které něco takového umí?
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    Zabbix na tohle ma web scenario testy. Nadefnujes tomu requesty, v jakym poradi je ma poustet, jestli si ma pamatovat cookies apod. a co ma ocekavat na vystupu. Muzes to chytat podle status kodu i podle obsahu. Je to docela v pohode.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TBC:
    a neni to prilis hodne zavisle na aplikaci nez na jejich zdrojich?

    Pouzivam Icingu/Nagios a delane to mam tak, ze mam stranku kde generuji PHP. Neco jako <?php echo "1"; ?> a monitor sleduje zda tam je "1". Pak mam druhou stranku, ktera kontroluje ze funguje pripojeni na SQL (SELECT 1 FROM ... echo $result->row[1] (tak neco princip je jasny)... a zase kontroluji jen to ze ve strance se objevi jednicka.

    Tak nejak doufam, ze pokud funguje prostredi, tak bude fungovat i prihlasovani. Pokud bys chtel monitorovat treba sessiony, tak jiste pujde napsat jednoduchy priklad na sessiony...

    Ale zalezi jak velke to je. Toto je takovy samodomo pristup ;-)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak prihlasovaci formular fakt nikde nejedu ;-) vetsinou mam "kdyz ne 200, tak reload"
    TBC
    TBC --- ---
    CHOROBA: no co jsem koukal na ten cacti plugin nebo mmonit, tak to asi umi jen zakladni syntaxi. jde mi to to abych byl schopen projet nejakym prihlasovacim formularem krejem ma metodu POST.... a to nevypada, nebo to mas rozjete? jaka je syntaxe?

    https://mmonit.com/monit/documentation/monit.html#HTTP
    TBC
    TBC --- ---
    aktualne mam check_mk 1.2.8 ale ten plugin check_http neproleze prihlasovacim formularem
    TBC
    TBC --- ---
    AQUARIUS: no je to model, kdy nejsem panem tech aplikaci, tzn. musim jit na to opravdu ze strany "emulace" prace s frontendem
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    TBC: neni lepsi na to jit z druhy strany a mit nejaky monitorovaci api primo v ty aplikaci? Pripadne hlidat pocet 5xx chyb v error logu...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    cacti na to plugin (murlin)
    monit to taky umi
    TBC
    TBC --- ---
    Pouzivate nekdo nastraoj na nejake dohledovani webovych aplikaci? Idealne alespon neco na urvoni aby se to bylo schopno prihlasit pres webform, a pripadne nacist obsah z nejake stranky a zjistit zda je tam dany obsah, pripadne cas zpracovani atd?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Ohledne logovani jsem vcera narazil na OK Log, tvari se to jako zajimava alternativa, tak si to tu jen odlozim, treba to zaujme jeste nekoho dalsiho.
    GEGE
    GEGE --- ---
    DRON: lol, chtel jsem tu najit prispevky ohledne Splunku, ale tvuj je prvni :)
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    TBC: Elasticsearch, logstash a kibana je super kombinace, rveme toho jak logy aplikace tak syslog. Koukni na moji prednasku o logovani na letosnim OpenAltu (video a slidy na webu)
    DRON
    DRON --- ---
    TBC: splunk :-)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    TBC: Elasticsearch + Logstash + Kibana, zatim se to tvari celkem rozumne, pouzivam to jen na syslog, ale Logstash toho umi zpracovavat vic.
    TBC
    TBC --- ---
    Jakej nastroj pouzivate na nejaky centralni log management? Co se Vam osvedcilo?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KRISHNA: posledni den/mesic jo... ale mas tam ty starsi? Protoze kdyz neprovedes ten resize, tak se to po uplynuti retencni doby maze... a chovani, ktery popisujes, vypada, jako bys na tohle narazil... zkus si zobrazit den pred vic nez mesicem - abys tam mel jen jeden typ hodnot, ale starsich, nez mesic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam