• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MALARKI: porad sazim na to ze ji zabije Jamie:) Jinak za me super dil:))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ale memes uz jedou

KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: imho chyba..nebo reklama na starbucks :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Vtípek nebo chyba? :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    Schvalne si tipnu, jak to dopadne, Daenny umre pri zoufalym utoku na King's landing, pak prijede Arya a zabije Cersei a Jona privitaj v hlavnim meste bez boje jako spasitele, ze uz jim tam konecne prijel vladnout nekdo normalni
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Reakce na promo episode 5 :.... "Euron saw Arya in the sky since she can jump so high."
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    omg, strasne doufam, ze Dany brzy umre a my budeme usetreni tech jejich dementnich vylevu a rozhodnuti.
    CADDY
    CADDY --- ---
    GEKONZPRAHY: no, mně akorát přišlo dost nelogické, jak tam poletuje s drakem přímo před mířidly, ale sotva ty škorpiony skloní a začnou pálit po lodích, nenapadne jí je ugrilovat? I kdyby měla udělat oblouk a naletět si zezadu, skrz lodě a plachty by ji těžko stříleli... To jen potřebovali trochu zamotat a vyrovnat síly.
    Ale jinak celkem ok... jen Daenerys mě taky nemile překvapila, čekal jsem od ní více správnosti... ale ještě více ta slepičí prdel Sansa, nečekal jsem, že to někomu nabonzuje během pár minut či hodin :-D Misandei je mi ale hodně líto, to byla snad ta nejčistší a nejnevinnější postava celého seriálu.. :(
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Jaime jel dolu na koni ? Tak to tam zitra bude.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Doteď jsem byl se všema novejma dílama spokojenej, ale tady jsem po patnácti minutách přemejšlel, že si půjdu zas lehnout a dokoukám to až se vzbudim. Daenerys byla fakt na pěst, hlavně konverzace s Jonem, bylo vidět jak ztrácí půdu pod nohama a chce si zachovat titul, na kterej nemá žádný právo i za cenu lži... Jsem rád že Brienne kozy neukázala, ale good for her. Kde najednou vzali tolik desítek tisíc klád na pohřební hranice? Laserem naváděný střely voda-drak - to už si děláte prdel ne? :D Missandei se mnou vůbec nehnula, je to jen berlička k tomu, aby se mohla Daenerys pořádně nasrat a zapálit město... Jinak zase ty zatracený teleporty, ty vole.

Jako chápu, nemůžou dát dvě bitvy po sobě, ale tady bylo tý vaty tolik, že bych s tim zateplil půdu. Worst episode in history of worst episodes, maybe ever.
    FIN
    FIN --- ---
    MINERWA: nemohu souhlasit. to už je, omlouvám se, chtěný a interpretační výklad. velice zjednodušeně řečeno, fráze "but it is not you" prostě znamená ne "to nejsi ty" (a ani nic podobného, včetně citlivého, ale zcestného "kdybys to udělal(a), nebudeš sám sebou") - byť v doslovném překladu ano, jenže metoda doslovného překladu zkrátka nefunguje - ale "ty nesouhlasíš"/"to neuděláš"/"myslíš si něco jiného" a tak dále. veškeré další interpretace jsou spíše přáním interpretujícího a konstrukce tohoto typu neodpovídají. ta fráze neříká ve skutečnosti nic o osobnosti cíle - ta jen říká "ale ty to, kámo, vidíš jinak".
    CADDY
    CADDY --- ---
    KOUDY: ne tak odpočinkový, jak jsem čekal... brr... najednou jsou některé věci až moc snadné...
    JADE
    JADE --- ---
    tak nakonec to precijen bude lolkovina, nebo winterfell 90210 ci neco takovyho ;[
    ARAON
    ARAON --- ---
    Ze radsi neskocila sama...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Hmmm...takovej klasickej odpocinkovej dil no...Pristi nedele bude zas fajn :)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    FIN: mně to dává smysl "to nejseš ty"="ale to bys nebyla sama sebou"
    FIN
    FIN --- ---
    HARALD: v daném situačním kontextu je překlad "to nejsi ty" skutečně nedomyšlený - zato když si člověk představí, že by řekla "ale ty nechceš", dávalo by to mnohem větší smysl. inu, so much for angličtina je kontextový jazyk, že.
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    ja koukam tady
    HBO LIVE STREAM – UFREETV
    http://ufreetv.com/hbo.html
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HBO GO uz jede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam