• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    KEMENTARI: serial, ja jen poznamenavam tak na okraj :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ZAREK: O tom zadna. Ted jsem se ztratila v tom, jestli se resi serial nebo kniha.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    KEMENTARI: celej dorne v serialu pekne domrdali
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---

Přežije Daenerys poslední díl?

96 hlasy od 96 respondentů

CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      ALDARION: kral muze zrusit de facto co chce - nema zadnou snemovnu lordu, co by mu oponovala, jedina power structure co zustala je ta rada Maestru. A ono i za plnyho vladnuti ROberta mi prislo, ze jim byla Hlidka ukradena a spadala spis do kompetence Starku.
      SCHWAB
      SCHWAB --- ---
      PAN_SPRCHA: Martellové jsou v tahu. Tam je teď někdo, o kom se neví, jestli je s nimi vůbec zpříznený.
      SCHWAB
      SCHWAB --- ---
      KOUDY:
      Brienne / Tarth (a už je oficiálně porytířovaná - i když svědků tohoto aktu už moc nezbývá - a deflorovaná - naštěstí beze svědků), ale to je prd rod...

Edmur Tully ještě žije v lannisterksých kobkách (pokud mi něco neuteklo) a měl by mít i syna, kterej je i tak docela Freyem. Ten kluk má dobrej potenciál, co se týče nároků :)

KEMENTARI
      KEMENTARI --- ---
      PAN_SPRCHA: Ten následník Martell, co balil Myrcellu, je mrtvej, zapíchnou ho (myslím Sand Snakes) krátce poté, co umře Myrcella.
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      KOUDY: robin arryn
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      KOUDY: Sama bych tam netahal těch menších rodů jako Tarlyové je tam ještě hromada, z těch great houses přežili víceméně jenom Yara Greyjoy,Robin Arryn,Edmure Tully(co už od red wedding sedí někde v lochu patrně),Tyrion,tři starkové, Gendry a Martellů zbylo pořád docela dost. Ten princ následník tam balil Myrcellu přece.
      JAKE_UP
      JAKE_UP --- ---
      GIINGGER: S5E03. Zrovna dneska jsem ten dil videl. Malicek rika Boltonovi, ze je panna a tim padem je jejich manzelstvi neplatne.
      CADDY
      CADDY --- ---
      ALDARION: ja nevim, jak to je nastaveny, ale kral asi muze, aspon Stannis prece i nabizel Jonovi, ze z nej udela Starka a strazce severu. A Zrovna Stannis byl typ cloveka, ktery by urcite nedelal nic moc proti zvyklostem, tvrde dbal na spravne postupy :)

A Jonovi taky nikdo nic nenamital, kdyz rekl, ze na ne sere, stacilo jen umrit :-D Ted zanikla cela hlidka, imho by Samovi nikdo nebranil... :) A Paroznaty vrch je zrovna paradni sidlo :)
      ALDARION
      ALDARION --- ---
      CADDY: Ten slib nemůže zrušit ani král, protože je to tradice ještě z doby sedmi králů, když Hlídka stála úplně mimo, nebo ne?

Ale IMHO stačí vyřešit tu přísahu nebo to nechat vyšumět, když už Zeď spadla a celé to vlastně nemá smysl. Kdyby se Sam jako jediný živý dědic přijel ujmout svého panství, a ideálně dostal na cestu pár severských zbrojnošů, aby se mu nic nestalo, myslím, že by žádný vzdálený bratranec nic nevymýšlel - ať už je Sam kamarád Jona, krále Severu, nebo Aegona, krále Sedmi království, přijde mi to jako takový dobrý dobový způsob jak si zajistit to, co chceš... ;D
      HNIZDO
      HNIZDO --- ---
      SCHWAB: ja zadnou odpoved nedal. omluvu beru, ale uz to nedelej.
      KOUDY
      KOUDY --- ---
      No kdyz si vezmu kdo vsechno prezil a je z nejakyho rodu..

tak ten mladej picus co sal z matciny kozy...Sorry zas nevim jmeno..
      Yara ze zeleznejch ostrovu za greyjoye
      Gendry za baratheony
      Sam za Tarlyje..
      Tyrion za Lanistery
      Starkove sou jasny..tam je to Brann
      Jon/dany za targaryeny

jinak asi nikdo co? :)
      SCHWAB
      SCHWAB --- ---
      HNIZDO: nejdřív jsem se zeptal, až pak si našel odpověď. Omlouvám se, žes ztratil kvůli mně čas zbytečným příspěvkem na diskuzním fóru.
      TAPINA
      TAPINA --- ---
      CHRMLE: Toho není potřeba povyšovat, Sam tím dědicem je, jenom se k tomu nějak nemá.
      CHRMLE: jenze zatimco Sam se zahrabal do mrtvol, Gendry epicky rozdaval rany z vrcholku hory nepratel :)

Chtela predvest, jako hodna vladkyne, ktera umi odmenovat. Jednoznacnej kalkul, kterej ji ale nevysel, protoze Jon je proste Jon. Navic klasicka scenarova zkracovacka. V minulosti bylo udelovani titulu po bitve dost casto nezbytnosti, protoze ne kazdej bitvu prezil.
      CADDY
      CADDY --- ---
      CHRMLE: Sam ale neni bastard. Ano, prisahou Nocni hlidky se zbavuje titulu atd., ale kdyz Nocni hlidka defacto zanikla a ztratila vyznam, tak imho stejne nema Sam moc co delat jineho, nez se vratit domu (pokud nechce delat mistra Jonovi ci tak neco)...navic uz ceka dalsi dite, ma i nastupce...tam asi takovy zasah nutny neni...maximalne zprosteni toho slibu :)
      CHRMLE
      CHRMLE --- ---
      Jenom k tomu jak udelala z bastarda lorda... Ja uplne nepochopil, proc povysuje kovare, ale chudaka Sama nepovysi a neda mu dedictvi sveho vlastniho housu... BUUUUUU!!! Pritom s Gendrym se v podstate neznala... Samovi osobne oznamila, ze mu zamordovala rodinu... Tak aspon nejaky jako "sorry kamo"...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam