• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    ARZA
    ARZA --- ---
    LUCKY_MAN: mně nepřijde, že by se jakkoli vylučovat mohly. Ta první se vztahuje na to, že je tam modrá zóna, takže tam můžeš kdykoli stát, pokud máš parkovací kartu pro Prahu 7.
    Taky ti ta první cedule říká, že každej den mezi šestou až osmou hodinou ranní je to tam bez omezení.

    Ta druhá cedule ti říká, že pokud nemáš parkovací kartu, můžeš tam po-pá v těch uvedenejch hodinách stát, když naházíš do automatu prachy a dáš si za okno lísteček.

    Ale pokud jsi tam stál o víkendu, řekla bych, že je to prostě modrá a neuděláš nic:/
    Vlastně bych si asi utřela spíš pot z čela, že mě neodtáhli, protože je to teĎ sranda z víc než 2k.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    THOMASC: Horizontálně je tam jen modrá, ale předpokládám, že stále platí, že svislé značky jsou nadřazeny vodorovným.
    Chtěl jsem argumentaci založit na tom, že slovem NEBO se dodatkové tabulky vylučují....a nikoliv doplňují. Ale prdím na to...prostě asi můj chybnej překlad...teď budu čekat, zda něco přijde na firmu-majitele vozidla, na to jejich "vyrozumnění o podezření...." kašlu. Hlavně tam ani nejsou žádné instrukce, co mám dělat... ;-)
    THOMASC
    THOMASC --- ---
    LUCKY_MAN: to druhe (zelena zona) je pouze upresneni te prvni, tudiz pokud nebudes mit listek, musis mit parkovaci kartu do modre zony. To take znamena , ze o vikendu zde bezplatne nezaparkujes, pokud nemas parkovaci kartu. Otazka zni, jak je to s horizontalnim znacenim.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    Prosím o radu, může se stát o víkendu bez placení (a bez park.karty modré zóny) za touto značkou?


    Fotka v origo velikosti: http://s10.postimg.org/lvcvg4s85/rjx30313.jpg

    Vysvětluju si to tak, že dodatková tabulka platí jedna....NEBO druhá. Je tam slovo NEBO, tudíž se jejich významy nesčítají . A druhá říká, že v pondělí až pátek tam mám stát s parkovacím lístkem (a vylučovací metodou mimo tuto dobu tedy bez lístku).

    Mno, každopádně první víkend jsem tam parkoval bez problému, druhý víkend již s lístečkem "Vyrozumnění o podezření ze spáchání přestupku" za stěračem:-). Je to za technickým muzeem, před gymnáziem Nad Štolou (či jak se to jmenuje).

    Kdo je v právu? :-)
    ARZA
    ARZA --- ---
    A neni to kvůli něčemu jinýmu než zóna? Musí tam bejt snad nějaká značka ne..?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nevíte někdo, jak moc sou závazný mapky zón placenýho stání? Parkoval sem včera Holešovicích u Libeňskýho mostu Vlastně přímo u paty mostního pilíře. V místě, který jako modrá zóna není označený ani na mapě, ani vodorovným dopravním značením a dostal sem vyrozumnění o oznámení přestupku. Tak teď zvažuju, jaký sou šance při podání odvolání.

    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ARZA: to me z modry teda nedotahli, jednou byl listecek, podruhy sem prisla akorat, kdyz vyndavali boticku a usmlouvala to. Koukala sem z jakejch ulic neodtahujou vubec, tak se budu snazit rvat auto tam. Dam vedet, jestli jsem prisla na neco lepsiho:)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Mno, rozumim, kdyžtak pak poreferuj jak jsi dopadla.

    Já se taky většinou vracim z práce před 17h, takže na těch hodinách nechávám auto přes hodinu bez zaplacení, protože se mi logicky nechce dávat 40 - 60Kč za zaparkování. Takže do těch hodin tak jednou tejdně hodim pětku, kouoim novej lístek a ten tam strkám, aby za tim sklem aspoň něco bylo.

    Třeba ti pomůže spoň to, že jsem si všimla faktu, že na hodinách botičkujou, zatimco z modrý rovnou tahaj...:))
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ARZA: jasne no, pro me ani jedna z tech oficialnich cest neni uplne koser a pripustna, cachrovat s trvalym je ted nesmysl, to pak bude mozny na Lhotce, ale tam to uz zas nebude vicemene potreba. Auto na nej prepisovat je taky nonsens.

    Na tu smlouvu o pronajmu auto se mrknu jeste, diky za tip.

    No jo, u me je blby to, ze ja pres to dopoledne a cast odpoledne nepracuju, jsem doma, nebo litam s psikama, takze to pro me momentalne obnasi bud riskovat pokutu/boticku/odtah, nebo vecer/rano odjet na Troju, nechat tam auto, dojit domu, odpoledne dojit pro auto atd. Jako jasne, neni to nejak extra daleko, ale prece jenom je to voser. Kor pro cloveka, kterej je zvyklej celej zivot mit auto pred barakem. Nehlede na to, ze kdyz se pak stane neco akutniho se psama, nebo proste je nejakej pruser, tak je to 20minut, nez se dostanu s autem pred barak.
    ARZA
    ARZA --- ---
    MATHEA: nejsem si vědomá toho, že by tohle uvedli někdy do provozu, protože na stránkách Prahy 7 to nemůžu nikde najít.
    Resp si myslim, i pokud to zavedli, nebude to uplně jednoduchý na vyřízení, právě kvůli zneužitelnosti, ale zkusila bych tam zavolat a zeptat se.
    Řešila jsem podobnou situaci taky (taky bydlim na sedmičce), když za mnou jezdil chlapík z jinýho města. Bohužel jediný řešení by bylo to samý, který jsi zmiňovala ty, že by si ke mě přehlásil trvalý bydliště nebo na mě nechal napsat to auto:]

    Zároveň mi někdo říkal, že takovouhle situaci řeší tim, že s někym, kdo na P7 napsaný trvalý bydliště už má, sepsal jakousi smlouvu o pronájmu toho auta a na to, že by tu kartu měli taky vydat. Tušim, že když jsem na MČ volala ale já, podmiňovala to tam ta ženská živnosťákem vlastníka toho vozidla.

    Sama teď bojuju s tim, že mam půjčený auto od mámy, která má trvalý bydliště na P1, takže tam má i parkovací kartu. Bohužel ta platí jen pro P1, takže jinde stát nemůžu, což v praxi znamená, že zastavim večer na hodinách, který jsou po 18:00 zadarmo. Ráno musim odjet do práce na P2, kde z někoho z kolegů vylodim přenosnou parkovací kartu pro P2 a po práci jedu zpátky na P7, protože kartičku pro P2 musim zase vrátit.
    Jsem bez šance s tim autem dokola pořád nejezdit po Praze, protože ho prakticky nikde nemůžu nechat:-)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Netusi nekdo, zda a jak fungujou ty vyjimky pro potrebne? Je to clanek z 2008 a jeste ke vsemu z novinek..
    Praha ustoupila s parkovacími zónami, nabízí karty na 10 hodin – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/142207-praha-ustoupila-s-parkovacimi-zonami-nabizi-karty-na-10-hodin.html

    Moje situace je takova, ze tak na 3-4 dny v tydnu jsem na Praze 7 u pritele, jezdim autem, pac mam dva velky psy a auto vyuzivam i pracovne (odpoledne-vecer), cca za 8 mesicu bychom se meli pak uz spolu stehovat na Lhotku, takze je nesmysl bud auto prepisovat na nej, nebo resit moje trvaly (kor v pripade, ze byt je jeho maminy). Tak by me zajimalo, jestli s timhle nahodou nema nekdo zkusenosti? Moje predstava je takova, ze bych se pokusila najit nejakyho ochotnyho starika/starenku v ulici a za nejakou mesicni uplatu by me napsali na tu karticku.. Mozna sem prilis naivni:)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    JOHNYLOW: ahoj, na miraku ze strany vinohradskyho divadla je orazova zona, kde se da od 18 do 8 da parkovat zadarmo a pak jeste z obou stran vinohradskyho divadla...
    JOHNYLOW
    JOHNYLOW --- ---
    Prosim vas, slysel jsem, ze se v Praze na Vinohradech da bezplatne zaparkovat v Moravske ulici, ci kdyby slo kdekoliv jinde pobliz Namesti Miru, tak bych byl rad za jakoukoliv radu. Pokud to sem nepatri, tak mi klidne smazte, predem dekuji za odpovedi.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SENIN: promin, uplne jsem na to zapomela ti odepsat..jj, do 18ti:-)
    SENIN
    SENIN --- ---
    tak už je to ok ... ty informační centra maji všechny do 18:00 a to bych měla stihnout .. maji to tam dole ještě rozepsaný, jsem to nejdřív úplně přehlídla, je to trochu nepřehledný ... díky
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SENIN: ne, v tech automatech muzes zakoupit jen parkovne na tu dobu mezi 08:00 a 18:00, kde presne potrebujes zaparkovat? jo jinak ty modry parkovaci karty jsou za 120 na 2 hodiny..
    SENIN
    SENIN --- ---
    ahoj, potřebuji zastavit někde na praze 7 a všude jsou modré zóny, což by nebyl takový problém, ale dostanu se do prahy, až budou mít ty jejich informační centra zavřeno. V tom automatu se dá koupit stání na dvě hodiny na modré zóně také? Zelená zóna je dál a potřebovala bych zastavit přímo před domem. Nejsem z Prahy, sice už jsem koukala na oficiální stránky, ale nejsem z toho moc moudrá. díky
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    MAIKA: tak to si radsi zaplatim tech 30 korun parkovny v zeleny nebo oranz zone nez litat extra po doktotrech, kd etaky zaplatim 30 korun..
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    ONITSUKATIGER: tak i to se da zaridit :)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    MONOMO: jen aby pak nechteli potvrzeni, ze jsi byla nemocna, od doktora....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam