• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    NELA


    Datum (rok) narození: březen 2011
    Velikost: Velká
    Příběh: K adopci externě - v případě zájmu použijte kontakt uvedený dole v textu!
    Text je zkopírován od majitele, za případné nesrovnalosti neručíme!
    Charakteristika: co umí: základní sedni, lehni, čekej dává jen s dobrotou.. nezvládá neskákej.. když přijde návšteva je tak rozrušená radostí, že skáče od jednoho ke druhýmu naprosto bezhlavě.
    hygiena: má hygienické návyky v pořádu.. naučená..
    ostatní zvířata: nedoporučuju.. všechno loví..
    děti: Když byla v kontaktu s dětmi, nezaregistrovali jsme jediný nechmur krom toho, že by jim radosti slizala uši.. absolutně zádná agrese..
    povaha: je obrovsky hravá, velmi temperamentni. Chce být neustále středem pozornosti. přátelská k lidem všeobecně.. ke zvířatům tolik ne..
    Pejsek se nenachází v Praze! Pro více info kontaktujte přímo majitele.
    Kontakt na majitele:
    tel: 725 805 840
    email: L.ia@seznam.cz


    BROTHER
    BROTHER --- ---
    HYSTERIA:
    HNDZCK: zacinam mit ocit, ze jste svaty... drzte se..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HNDZCK: jo, epina je mrcha, ono stačí, aby měla petit mal, což vůbec nemusíte zaznamenat...ale stavy jsou po tom divny a pes se s tím neumí vypořádat jako člověk (znám od přítele, který se po záchvatu dává dohromady několik hodin a první půl hodku nepoznává skoro ani mne, je uplně mimo..)
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    RODWY: to zvažujem,.. zejtra se poradíme s veterinářem. Ještě sme dostali kontakt na pani, která dostala fenku pitbula, která taky často znenadání útočila. Bohužel to skončilo uspáním. Pitva nakonec ukázala nějakou formu epilepsie.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    RODWY: bohužel stupňuje. Nepřestane, dokud se nevyčerpá...
    RODWY
    RODWY --- ---
    HNDZCK: v jejim pripade to tak asi nebude,ale udelat ct mozku jestli tam neni problem by stalo za zvazeni.)

    pomatuju NO s nadorem na mozku,kterej nepravidelne utocil na rodinu a mel spoustu skrat jednani!

    hele a kdyz na ni klecis pripadne ji das poradne pesti agrese se stupnuje nebo to bere jako autoritu?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    MATHEA: překážkou v rámci žrádla jsem byla já. šla proti mě, ale pak to otočila proti Honzovi a šla už jenom po něm, i když jsem ji chvili drzela ja, tak sla sejne proti nemu...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    To je hrozne na hovno:( Jak ustala tu zmenu prostredi, kdyz sis ji vzal k sobe? Tam nevzniknul zadnej konflikt? Mne prijde, ze proste dneska cejtila, ze je nejakym zpusobem "velkej den" a byla v nervu, ze proste pro ni jedine naprosto pevnej rezim bez nejakejch vetsich zmen? Ale to rikam taky jen od stolu.. kazdopadne tohle je hodne husty no:( nehlede na to, ze lidi, ktery budou schopny, ochotny a budou mit prostor pro takovyhleho psa, fakt neni moc:( Achjo, to je hrozne blba situace:(

    To dnesni prvni vyjeti - myslis, ze vzniklo na zaklade toho, ze si pro ni byl prekazkou v ramci zradla?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    HNDZCK: každopádně držim palce
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    LANTHAL: zejtra za ní pojede velkej honza... počítám, že na něj bude hodná. Ještě to sní chci zkusit, ale obávám se toho, že sem se sní dostal do stejný fáze, jako náš ošetřovatel pavel, toho k sobě už dlouho nepustí. Příčítali sme to jeho hysterický povaze, ale ejhle..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    HNDZCK: Bezva. Moc bych vám přála i v tomhle úspěch. A abychom si rozměli, netahám z vás informace, jsem si vědoma, že každá činnost je sledována i lidmi nepřejícími (i když je pro mě záhadou, že existují i lidé, závidějící druhým spoustu starostí:-)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    HNDZCK: já zrovna před chvílí psala takovej dlouhej příspěvek o tom, že jsi fakt obdivuhodný, co s ní všechno děláš, ale jestli to neni jen takový "čekání na velkej průser", kdy se sejde její blbá nálada a lidská chyba ... pak jsem to radši smázla ještě před odesláním, že by z toho byl jen flame.

    Ale tenhle poslední příspěvek mě v tom jaksi jen podporuje ...
    Dělám s útulkovými zvířaty už roky, tedy daleko víc s kočkami než se psy, takže nejsem rozhodně zastáncem utrácení pro nic za nic, ale ... máš stále chuť s ní po dnešku ještě pracovat? Kde je ta hranice, za kterou jít už nesmí? Nechci být hnusná, ale ... neni tohle pro vás už fakt fest o hubu? Stojí to stále za to?
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    DEEKEY: máme ještě nějaký trumfy v rukávu..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    HNDZCK: Hodně blbej den:-( A já vím, že naše nadšené komenty z klidu našich domovů tu blbou situaci moc neřešej. Tu kládu nesete vy, je to obdivuhodné, nicméně sakra těžké. Pokud se zcela vyloučí možnost nějakého nádoru, který by tu agresivitu mohl vyvolávat nebo prostě nějaké poškození v mozku, stejně asi v Čechách není nějaký zázračný a opravdový znalec psí duše, nebo ano?
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Tak sme se ještě byli za Kelčou podivat do jejího výběhu a trochu se sní projít.. Díky za to super plácání po ramenou, ale.. za jeden den se do mě pustila potřetí, tentokrát se vyvlíkla z obojku a ten sebou vzal i košík. V poslední chvíli sem jí teda zachytil a nezbylo než jí do výběhu hodit a rychle za ní zavřít..

    Dohodli jsme se, že jí za prachy od blesku necháme udělat pořádný vyšetření hlavy..

    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    HNDZCK: Kdyby to nebyl moc černý humor, tak řeknu, že Kelly dělá, co ti na očích vidí, chtěla se ti postarat o materiál do deníčku:-)
    Samozřejmě, že to ale moc humorné není a na tvém místě bych být nechtěla. Jak se k vám vlastně Kelly dostala? Zkoušela jsem to tady v diskuzi dohledat, nedaří se mi to. Podle toho, jak to kolem ní bylo dost špatné a vy jste se jí přes veškeré špatné prognózy a posudky věnovali, soudím, že nejste žádní slabí (psychicky ani fyzicky) lidé. Ona to přesto čas od času na vás zkouší. Cítí se snad pořád nejistá, něčím ohrožená. Spousta psů začne být agresivní, když ztratí oporu. Blbé je, že není asi ani možné najít (a vyhnout se) spouštěč agrese, říkáš, že reaguje díky stresu, ale i bez něj.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    HNDZCK: Huuf, docela me mrazilo, pri cteni - jeste, ze mela kosik. Hodne trpelivosti s Kellisovou i do budoucna, diky, ze to s ni nevzdavate. :) Je zrejme, ze muze byt hodne nebezpecna, zaplatbuh, ze je ve spravnych rukach.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Jak jste si mnozí všimli, dnes jsme se s Kelčou zúčastnili Stafbull show pořádanou LBT.
    Ráno vstávačka, vyvenčit bestie, nakrmit domácí.. Kelča, vzhledem k tomu, že se od ní očekával výkon, nedostala nic. Inu rozhodla se nám ukázat svou odvrácenou tvář. Čekal jsem s ní v pokoji než se nakrmí ostatní, potom vešla Míša a Kelča bez varování vystartovala proti ní, strhl jsem jí a v tu chvíli se otočila proti mě. Nešlo jí usměrnit ani po dobrém ani po zlém. Jednoduše byla v takovém amoku, že se uklidnila až potom, co se vyčerpala. To, že se nestalo nic vážného můžeme vděčit jen tomu, že měla nasazený náhubek. Po pulhodinovém zápase, jedné studené sprše, napůl staženém náhubku a třem škrábancům, se konečně povedlo odtáhnout ji ven, kde se konečně uklidnila.
    Naložili jsme ji do auta a úspěšně dorazili na cvičák, kam už se pomalu trousili účastníci a diváci závodů. Zapsali jsme se do startovní listiny na monkey track, weight pull sprint jsme vynechali tušíc, že bysme se nevešli do ohraničené dráhy.
    Trpělivě jsme čekali než přijde naše chvíle, mezitím si párkrát zkusili proběhnout trasu.
    A přišel náš start, mocně jsem s Kellynou vyběhl vpřed, překonala áčko, jeden skok, druhý skok a u proskoku gumou se zasekla. Třikrát sem se ji pokusil přesvědčit a nakonec raději překážku vynechal ( za vynechání je penalizace 20 vteřin), následoval přeskok "žebříku" a tunel, kterým vtipně prolézal spolu se psem i psovod. Pak už jen menší plátěná překážka, houpačka, lávka a cíl. Celkový čas s penaltou kolem 1:11. Přesto, že tento čas byl daleko za vítěznými, nebyl poslední! Zase ten prokletý proskok!.)
    Tedy až na raní "incident" probíhalo vše dobře... a pak přišel odpolední incident.
    Při rozhovoru s přáteli ohledně Kelly a jejího chování jsme evidentně zakřikli to, že venku s ní není problém. Do té doby seděla "u nohy", sem tam poštěkávala po psech, ale jako by to slyšela a v mžiku se otočila proti mě a předvedla to samé co ráno. Zuřivě mi skákala po obličeji a krku. Mezi lidmi s kterými jsme se bavili byl i figurant Jirka, kterému jsem ochotně předal vodítko abych jí mohl na chvíli zmizet z dohledu a ona měla čas se uklidnit. Potom, co jsem se vrátil na dohled, mě stále upřeně hleděla do očí a nenechala si ujít přiležitost, aby znovu vystartovala. To se několikrát opakovalo, ale po kratší společné chůzi, jsem ji znovu mohl chytit za vodítko, bez toho, aby pokračovala v útocích. Od té chvíle byla znovu jak vyměněná. Nutno dodat, že narozdíl od rána, odpoledne svou roli sehrál i stres. Přeci jen není na takové akce příliš zvyklá.

    V soutěži předčila naše očekávání zaběhnutou dráhou. Ale také potvrdila, že dlouhodobě funguje lépe ve výběhu, než ve vnitřních prostorách. Ohledně jejího chování dáme hlavy dohromady s dalšími lidmi, kteří se zabývají problémovým chovaním psů a zkušenějšími lidmi pracujícími se psy typu bull.

    Uvažovali jsme nad zařazením do adopce, ale v souvislosti s posledními událostmi tomu tak ještě nebude.




    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    SNELA: mám jí přivázanou za pásek..


    Dnešek byl opravdu výživnej.. do večera napíšem víc.
    SNELA
    SNELA --- ---
    HNDZCK: je skvělá, hrozně vám fandíme :) ( jen bych si ji neprivazovala za řídítka, ale trosku níž.. a jsi dobrej, že stačíš u toho ještě točit, já stačím jen brzdit :D )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam