TOOMIX:
Tedy za mě asi takto:
Mám Lumia 630 dual sim, Windows 10 Mobile, build 10.0.10536.1004, 512 MM Ram a zatím se neseká. Pravdou je že je to v rámci Insider Prewiev, takže na začátku byli malé porodní bolesti.
1) různé vyzvánění pro každou sim zvlášť (v miui řešeno pomocí DualSimRingtone app)
- zatim neni, to mě taky štve.
Teda nastavit pro SMS na každou simku lze a funguje. U telefonu to nastavit také lze, ale zatím nefunguje.
2) automatické nahrávání všech hovorů
- automatické nahrávání už by mělo být v novém buildu.
3) možnost připojit flash disk
- Na tom by se mělo pracovat, dle nové položky z-storage
4) dost aplikací, které se pro WP prostě nedělají a pro Android ano (například bankovnictví)
- S tím nic nenaděláš, dokud se nebudeš vztekat dostatečně nahlas. A zrovna bankovnictví je pokryto docela dobře, ale je spousta služeb které nejsou, to je fakt.
5) pro rozsvícení "baterky" potřebuju další aplikaci, systémově to nejde
- V notifikačním centru už baterka je, pokud jí podporuje daný model.
6) chybí záznamník
- na to jsou docela funkční aplikace... např.: Hlasový záznam od MS
7) nelze nastavit výchozí aplikace
- nevím kdy bych to potřeboval, ale jistě mi to někdo přiblíží více.
8) pokud mám u kontaktu zadanou společnost a dotyčný mi volá, vidím jen jméno, takže mi trvá, než si uvědomim, z jaký firmy je.
- Co vim, tak už to někdo řešil v Insider programu. Ale faktem je že to je druhá věc která je na pytel.
9) dementní zapínání foťáku (stáhnout roletu a kliknout na Fotoaparát)
a u androidu je to jak? už jsem dlouho neměl žádný v ruce, ale co si pamatuju tak jsem musel aplikaci stejně zapnout poklikáním na ikonku.
10) v systémových ikonách dole je lupa pro vyhledávání, která automaticky navádí na Bing. Pokud má aplikace také vlastní vyhledávání (třeba MSN počasí), má vlastní lupu, a člověk musí přemýšlet, kterou musí zmáčknout
- To je tlačítko které nepoužívám.
11) navigace se někdy sekne a pomůže jen restart telefonu. Je jedno, jestli to jsou Mapy.cz, Sygic nebo Here Drive+, všude to blbne stejně
- S HERE Drive jsem s tím problém zatím neměl.
12) na procházení souborů bylo nutné nainstalovat aplikaci
Už je v sestavení "průzkumník souborů".