• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    STARE_CASY: vidis, uz sem byl nalomenej, ze ten upgrade na svý 730DS udělám, ale například HERE je pro mě fakt "showstopper" a WP10 holt asi never....
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STARE_CASY: Celková kvalita Treshold buildů je myslím i důvod proč MS ten update poskytuje přes Upgrade Advisor a nedal ho ven jako normální aktualizaci. Každopádně jak jsem psal níž, ty poslední Redstone buildy už jsou celkem O. K. Plynulost pořád není na úrovni WP 8.1, ale oproti Tresholdu je zas výrazně lepší. "Resuming" a splashcreeny při přepínání mezi aplikacemi jsou naopak mnohem méně časté než na WP 8.1. Řada akcí se dá řešit přímo z Action centra, takže často není ani potřeba zapínat aplikaci (překvapivě civizilizované a třeba u Androidu by tuším mělo být možné až s Nougatem). Je zpět základní ovládání audia na zamykací obrazovce z WP7.x (překvapivě používám, i přestože se dá vyvolat to ovládání při stisknutí tlačítka hlasitosti), Groove je o dost lepší přehrávač než byl ten Xbox v 8.1, nová aplikace pro budíky a čas konečně umí spolehlivě hlásit když časovač doběhne na nulu a není potřeba instalovat nějakou nespolehlivou aplikaci třetí strany, spouštění fotoaparátu ze zamykací obrazovky u telefonů bez HW tlačítka spouště je super, klávesnice Wordflow při psaní jednou rukou nebo za chůze taky a vzájemná sychronizace notifikací mezi telefonem a PC sice ještě potřebuje trochu poladit a je řešená přes Cortanu (takže zatím nesmyslně jen pro lidi co používají systém v EN), nicméně přes den když sedím u počítače tak odpovídám na zprávy z normální klávesnice, což je taky fajn.
    Jak píše NECROMAN, počkej si na Redstone a pak začni odznova, ale od uvedení WP 8.1 je konečně zas vidět že se to nějak vyvíjí a že ten vývoj někdo nějak řeší :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    STARE_CASY: Pockej si ted na Anniversary Update, co bude dostupny za par dnu, a az ho budes mit, tak dej Hard reset bez obnoveni zalohy.
    Tim ziskas nejstabilnejsi moznou variantu a az pak se kdyz tak rozhodni.
    Jinak pokud prepnes na Insider Fast Ring, tak dostanes Anniversary Update RTM jiz ted.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    STARE_CASY: Já považuju desítky za velký krok dopředu. Konkrétně třeba navigace přes mapy je mnohem lepší než Here. 640XL.
    KEJML
    KEJML --- ---
    STARE_CASY: Dlaždice na data se da připnout z nastavení podezřením pisu na nastavení lit limitů. Je ale horši jak v osmičkách.

    Edge je o něco lepší prohlížeč, ale při slabým signálu chová fakt hrozně. Nejvíc mě vytáčí, když načte skoro celou stránku, takže si normálně začnu číst, pokud ale před nahráním zbytku stránky ztratí spojení, tak místo toho, aby dál ukazoval neúplnou stránku raději zobrazí chybovou hlášku přes celý display.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Docela mne dostal upgrade na Windows 10 Mobile na Lumii 730. Stáhnul jsem si toho jejich Poradce pro upgrade, našel aktualizaci, odklepnul, že to bude trvat 5 až 10 minut (to mne pobavilo) a počkal jsem si dvě a půl hodiny než se to nainstalovalo (to pobavilo už méně) a další skoro dvě hodiny než se aktualizovaly aplikace (to radši nebudu komentovat).

    Musím říct, že jedno výhodu ten upgrade měl. Dosud jsem váhal, jestli dát MS šanci. Už neváhám. Nový systém jsem si prolezl a nestačím se divit. W10 prostě nemají logiku, ovládání je roztříštěné, zmatečné, je to plné chyb (nejsem v insider programu a důkladně jsem četl, jestli někde není upozornění, že bych přecházel na vývojovou verzi - a buď jsem to nečetl dostatečně důkladně, nebo to tam prostě není a chápu to tedy jako normální verzi pro běžné zákazníky). A pochopitelně to je další kolo, kdy přicházím o aplikace - tentokrát definitivní konec HERE (četl jsem, jak to Mapy nahraní, ale tohle snad nemyslej vážně, to není navigace, to je totální sračka), chybí mi dlaždice na spotřebovaná mobilní data (dá se to tam někde nacpat zpátky?)...

    Navíc se rozhraní začalo cukat, některé aplikace mají teď záseky, všechno, co jsem znal z Androida.

    Tohle je hodně těžký zklamání. Marně hledám jediné vylepšení, které by pro mne bylo něčím užitečné, které bych ocenil a řekl si "jo, tohle udělali líp". Vlastně jo, jedno jo - Edge je lepší prohlížeč.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: U mě v pohodě. Zkus třeba restart :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: Tak tak
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Build 14393?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: Fajfka a křížek - mám spodní panel zapnutý, zapnu foťák, vyberu samospoušť a vidím je. Přejedu zespodu nahoru přes panel, ten zmizí a sním i fajfka a křížek
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Jaká tlačítka nejsou vidět když je skrytý panel? Mně funguje bez problémů teď.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak samospoušť u foťáku už nevyžaduje skrýt spodní panel, aby byla vidět tlačítka OK/Storno. Když ale panel viditelný není, nejsou vidět ani tlačítka...třeba to ještě letos spraví
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Hurá!
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: Uměly od začátku, ale je to device specific (x50 to neuměly).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    GILDARIUS: Jj, umí :)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    DAN_F: Už umu wm 10 zapnout obrazovku poklepáním? Mam lumii 640
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STEMBUS: Vyčkal bych až bude aspoň týden oficiálně venku ten Anniversary update, který by měl jít ven 2. srpna. Nastavení po aktualizaci zůstává, to ale i po factory resetu (když si uděláš zálohu).

    A pro všechny big news -- live tile kalendáře po poslední aktualizaci ukazuje víc nadcházejících eventů.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    STEMBUS: Nic jsem nenastavovala ani nezálohovala a zatím všechno běží jako dřív.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    DAN_F: neměl by si nějaký bližší info? A myslíte teda že už se vyplatí switchnout 8.1 na 10 ?


    GLOBALISTA: a přišla si o nastavení, nebo ti všechno jede dál a nemusela si nic znova nastavovat? Dik
    B3DA
    B3DA --- ---
    od posledniho win updatu mi na vsech wifi sitich nejde internet. konstantne, vsude.. zarikavani (on/off, mazani siti, restart) nepomohlo. jsem v tom sam?
    B3DA
    B3DA --- ---
    DAN_F: slack je supr, do te doby nez mas v kanalu > malo prispevku. pak je to peklo..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GLOBALISTA: Záložky na pozadí jsou super, to jo.

    B3DA: A teď ještě koukám že Slack je v betě. Zatím jsem nezkoušel, ale chystám se na něj.

    Jinak pro všechny ostatní co nejedou Insider. Ty poslední 3 buildy jsou vcelku rychlé, plynulé a stabilní. V řadě aplikací v posledních aktualizacích přidali animace (Store, Photos), což celkem napomáhá UX. Mail aplikace už celkem spolehlivě synchronizuje když máte push a vůbec se to hodně pohnulo k lepšímu. Pomalu to zas začíná být celkem civilizovaná zkušenost, byť pořád není optimální.
    B3DA
    B3DA --- ---
    DAN_F: diky! tohle vypada fakt uz dost dobre.. koukam ze bych mel pravidelne hledat i to co uz jsem predtim nenasel :)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    DAN_F: Zatím jsem spokojená. Všechno je o dost rychlejší a Edge mi zobrazuje nyx tak, jak to nezvládl žádný prohlížeč na 8.1 + nové záložky otevírá na pozadí. A ještě mi to ani jednou nespadlo!
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    B3DA: Čistě náhodou jsem dnes zjistil že nějaký Todoist klient už pro Windows je (telefon i desktop):
    Todoist: To-Do List and Task Manager – aplikace pro Windows v Microsoft Storu
    https://www.microsoft.com/cs-cz/store/apps/todoist-to-do-list-and-task-manager/9nblggh1rl1k
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam