Docela mne dostal upgrade na Windows 10 Mobile na Lumii 730. Stáhnul jsem si toho jejich Poradce pro upgrade, našel aktualizaci, odklepnul, že to bude trvat 5 až 10 minut (to mne pobavilo) a počkal jsem si dvě a půl hodiny než se to nainstalovalo (to pobavilo už méně) a další skoro dvě hodiny než se aktualizovaly aplikace (to radši nebudu komentovat).
Musím říct, že jedno výhodu ten upgrade měl. Dosud jsem váhal, jestli dát MS šanci. Už neváhám. Nový systém jsem si prolezl a nestačím se divit. W10 prostě nemají logiku, ovládání je roztříštěné, zmatečné, je to plné chyb (nejsem v insider programu a důkladně jsem četl, jestli někde není upozornění, že bych přecházel na vývojovou verzi - a buď jsem to nečetl dostatečně důkladně, nebo to tam prostě není a chápu to tedy jako normální verzi pro běžné zákazníky). A pochopitelně to je další kolo, kdy přicházím o aplikace - tentokrát definitivní konec HERE (četl jsem, jak to Mapy nahraní, ale tohle snad nemyslej vážně, to není navigace, to je totální sračka), chybí mi dlaždice na spotřebovaná mobilní data (dá se to tam někde nacpat zpátky?)...
Navíc se rozhraní začalo cukat, některé aplikace mají teď záseky, všechno, co jsem znal z Androida.
Tohle je hodně těžký zklamání. Marně hledám jediné vylepšení, které by pro mne bylo něčím užitečné, které bych ocenil a řekl si "jo, tohle udělali líp". Vlastně jo, jedno jo - Edge je lepší prohlížeč.